رئیس قوه قضایه گفت: نبود شفافیت و دفاع حزبی و قبیلگی از دوستان و همفکران، از ریشه‌های ایجاد فساد هستند.


نبود شفافیت و دفاع حزبی، از عوامل ایجاد فساد هستند/ اگر یارانه‌های پنهان اصلاح نشود، فاصله فقیر و غنی بیشتر می‌شودبه گزارش حوزه احزاب و تشکل‎های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت‌الاسلام سیّد ابراهیم رئیسی رئیس قوّه قضاییه عصر سه‌شنبه در نشست نوبت دوم هفتمین اجلاسیه خبرگان رهبری در دور پنجم، در پاسخ به سوالی درباره ریشه‌های ایجاد فساد، یکی از این ریشه‌ها را نبود شفافیت دانست و در ادامه گفت: دفاع حزبی و قبیلگی از دوستان و همفکران، یکی دیگر از عوامل ایجاد فساد است.

وی افزود: وقتی دوره مدیریتی یک عده تمام می‌شود، مدیران بعدی می‌آیند و همه چیز را گردن مدیران قبلی می‌اندازند. در حالی که اگر روابط، سالم باشد، نباید شاهد چنین رفتارهایی باشیم.

حجت‌الاسلام رئیسی، بودجه بندی معیوب را یکی دیگر از زمینه‌های ایجاد فساد دانست و در ادامه به نظام یارانه‌های پنهان اشاره کرد و گفت: مسئله یارانه‌های پنهان اگر اصلاح نشود، فاصله فقیر و غنی روز به روز بیشتر می‌شود.

غفلت از جریان انقلاب و انقلابی عمل نکردن، از عوامل دیگری بود که رئیس دستگاه قضا، آن را از زمینه‌های ایجاد فساد دانست.

آیت‌الله رئیسی، نگاه به دست خارجی‌ها برای حل مشکلات کشور را مورد انتقاد قرار داد و گفت: اگر نظام یارانه‌ و مالیات اصلاح شود، اگر نگوییم همه مشکلات، امّا بخش قابل توجهی از نگرانی‌های بودجه‌ای حل می‌شود؛ فقط کافی است با نگاه انقلابی و با قدرت وارد شد.

وی ادامه داد: در حالی که رئیس جمهور ما در آمریکا حضور دارد، سه کشور اروپایی علیه ایران بیانیه صادر می‌کنند؛ یعنی در حالی که رئیس‌جمهور ما دارد به "مکرون" دست می‌دهد، فرانسه به‌همراه دو کشور دیگر علیه ما بیانیه صادر می‌کنند.

به اعتقاد حجت‌الاسلام رئیسی، اروپایی‌ها با بیانیه خود، حرمت رییس جمهور و ملّت ایران را شکستند.

رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه هیچ کدام از مشکلات کشور، حل ناشدنی نیست، تاکید کرد: هرچه جلوتر می‌رویم، بیشتر معتقد می‌شویم که مشکلات، قابل حل است.

وی مبارزه قاطع با فساد را دستور کار اصلی قوه قضائیه برشمرد و گفت: در مبارزه با فساد، هیچ خط قرمزی نداریم، در خود قوه قضائیه با مواردی مواجه و متوجه شدیم رشوه‌هایی اخذ شده است که بهت آور است؛ از آپارتمان‌های ششصدمتری گرفته تا ویلاهای چهارهزارمتری در شمال که در نوع خود کم نظیر است. البته متهمان بازداشت و اموال نامشروع آنها ضبط شده است.

در ادامه، کلیپی از اموال برگشت داده شده به بیت‌المال به نمایش گذاشته شد.

رئیس دستگاه قضا در پاسخ به سوالی درباره مشکلات نظام وکالت گفت: این نظام، ریشه در فقه و قانون ما دارد و در کشف حقیقت به قاضی کمک می‌کند، اما نیاز به ساماندهی دارد.

حجت‌الاسلام رئیسی، شفاف شدن و واقعی شدن تعرفه‌های وکالت را امری ضروری دانست و گفت: مردم باید بدانند که چقدر باید به یک وکیل بپردازند‌.

ایجاد بستر برای گزارشگری فساد، یکی از برنامه‌هایی بود که رئیس دستگاه قضا، آن را ضروری دانست و گفت: هرکاری که به مردم واگذار شد، درست شد.

وی با بیان اینکه گزارشگر فساد باید تشویق شود، تصریح کرد: اگر کارمندی، رئیس خود را امر به معروف و نهی از منکر کرد، نباید مواخذه شود، بلکه مستحق تشویق است.

حجت‌الاسلام رئیسی، توسعه نظام جامع فناوری اطلاعات و ایجاد سامانه‌هایی را که مانع انجام فساد شود، یکی دیگر از اقدامات دستگاه قضا خواند و در ادامه گفت: حمایت از تولیدکننده‌ها یکی دیگر از برنامه‌های ضروری است و ما در سازمان بازرسی، دفتری را برای حمایت از تولیدکننده‌ها و رسیدگی به مشکلات آن‌ها ایجاد کرده‌ایم.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به دغدغه خبرگان رهبری نسبت به وضعیت حجاب در جامعه گفت: در جلسه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی هم این را گفتم که اگر دستگاه‌های دولتی تصمیم بگیرند که وضعیت حجاب، سامان گیرد، حتماً شاهد تغییرات محسوسی خواهیم بود، چرا که در بحث رعایت عفاف و حجاب مراکز دولتی باید پیشقدم باشند، بنابراین نیازی هم به بگیر و ببند نیست.

وی، ایجاد مجتمع مبارزه با مفاسد اقتصادی در تهران و شهرستان‌ها را یکی از اقدامات دوره جدید قوّه قضائیه دانست.

آیت‌الله رئیسی، به ایجاد ستاد رسیدگی به تخلفات انتخاباتی با همکاری شورای نگهبان اشاره کرد و گفت: اجازه نمی‌دهیم عده‌ای در فصل انتخابات، تخلّفاتی را مرتکب شوند و بعد هم انتخابات برگزار شود و کسی رسیدگی نکند.

رئیس قوه قضائیه در جمع‌بندی بحث خود گفت: همه نهادهای مطّلع می‌گویند فضایی که در کشور در حال شکل‌گیری است، فضایی است که افراد فاسد، احساس امنیت نمی‌کنند، و ما همین را می‌خواهیم. این فضا باید تشدید شود تا افراد فاسد نتوانند در دستگاه‌ها، لانه کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۱ ۰۳ مهر ۱۳۹۸
خودرو رادرست کنید مشکلها حل میشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۹ ۰۳ مهر ۱۳۹۸
درود خدا بر سید بزگوار عدل جد بزرگوار خود را پیش گرفته اید و با ضالمین و دزدان بیت المال مماشات نمیکنید و اطمینان به نظام و عدالت را در دل مردم زنده کردید .اجرتون با سید الشهدا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۶ ۰۳ مهر ۱۳۹۸
درود بر حاج ابراهیم رئبسی. امیدوارم در اهدافتون موفق و منصور باشید. دوستتون داریم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۴ ۰۳ مهر ۱۳۹۸
خداوند به شما و سایر دلسوزان عمر با عزت و سلامتی عنایت کند...........
مگر اینکه شما سید عزیز به داد مردم برسید..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۴ ۰۳ مهر ۱۳۹۸
سلام مسؤل باشگاه خبرنگاران جوان
ازت عاجزانه خواهش داریم که به اقای رئیسی بگوئید ما مردم قشر ضعیف بسیار بسیار بسیار تحت فشار اقتصادی هستیم بخدا ماه برایمان سال می‌گذرد ولی چشم امید مان اول به خدا و بعدش به شما هست نگذارید حق مان پایمال شود خدواند عمر با عزت به شما بدهد و شما را با یاران حسین و حضرت محمد مشهور بفرمائید انشاالله
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۱۴:۱۴ ۰۳ مهر ۱۳۹۸

با سلام ممنون از شما مطمئن باشید که باشگاه خبرنگاران تمام تلاشش رو در پیگیری سوژه هایی که به نوعی مطالبات مردم علی الخصوص اقشار ضعیف رو تامین میکنه به کار میگیره و دغدغه مند عمل میکنه در این خصوص، انشالله که بتونیم موثر باشیم.

Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۹ ۰۳ مهر ۱۳۹۸
اگر یارانه ها را دست خودمان میدادند بلد بودیم چکارش کنیم مشکل از انجا است که خودمان تصمیمی برای
پولهایمان نمی گیریم . وضع مردم ایران با این همه ذخایر باید بهتر باشد نه اینکه برخی که از قوانین و امکانات خاصی برخوردارند همه چیز را به نفع خود تنظیم کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۱ ۰۳ مهر ۱۳۹۸
چرا به ملت نمی گویند که رادستگیر کردند وچه پولی به بیت المال برگر داننده شده است که مردم امید داشته باشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۰ ۰۳ مهر ۱۳۹۸
فاصله فقیر و غنی ؟؟؟؟؟ سید عزیز فاصله نیست اصلا ربطی به هم نداریم دغدغه اونها ویلای چهار صد میلیاردی دغدغه ما نون شب اصلا قابل مقایسه نیستیم
آخرین اخبار