به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در ۵ ماهه اول امسال صادرات کالاهای غیرنفتی ۶۰.۷ میلیون تن و با ارزش ۱۷.۷ میلیارد دلار نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل به لحاظ وزنی ۲۹.۹ درصد رشد داشته و به لحاظ ارزش دلاری ۹.۱ درصد کاهش داشته است؛ همچنین از میان ۴۴ محصول منتخب صنعتی و معدنی، ۲۷ محصول افزایش تولید داشته اند. میزان واردات به کشور ۱۴.۱ میلیون تن، به ارزش ۱۷.۷ میلیارد دلار که به لحاظ وزنی و ارزش دلاری به ترتیب ۰.۱ و ۶.۸ درصد کاهش را نشان میدهد.
در گزارش مربوطه اعلام شده است؛ تعداد ۲ هزار و ۳۹۹ فقره پروانه بهره برداری با حجم سرمایه گذاری بالغ بر ۱۷.۵ هزار میلیارد تومان و اشتغال ۳۸ هزارو ۷۹۷ نفر صادره شده که در تعداد مجوز صادره با افزایش ۸.۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته مواجه بوده است.
بیشتر بخوانید: پیگیری اصلاح روند تولید و کیفیت خودروها/ انجام تعهدات قبلی خودروسازان در دستور کار
همچنین تعداد ۱۰ هزار و ۵۲۶ فقره جواز تاسیس با پیش بینی سرمایه گذاری ۱۰۷.۹ هزار میلیارد تومان و پیش بینی اشتغال ۲۴۴ هزارو ۵۹۶ نفر صادر شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۱۸.۴، ۱۸.۶ و ۱۸ درصد رشد را نشان میدهد.
مجوزهای صنفی صادر شده ۱۴۸.۶ هزار فقره بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱.۹ درصد کاهش داشته است.
در بخش معدن تعداد ۴۰۴ فقره پروانه اکتشاف، ۱۹۵ فقره گواهی کشف و ۲۲۸ فقره پروانه بهره برداری صادر شده است که نسبت به دوره قبل در تعداد پروانه اکتشاف ۳.۳ درصد کاهش و در گواهی کشف ۸.۹ درصد افزایش و در پروانه بهره برداری ۳.۴ درصد کاهش داشته است.
میزان اشتغال پروانههای بهره برداری معدنی صادره ۲۰۷۷ نفر بوده که ۷.۳ درصد افزایش را نشان میدهد.
میزان حقوق دولتی وصول شده معادن طی ۵ ماهه اول سال جاری برابر با ۷۱۹.۷ میلیارد تومان بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸۱.۹ درصد افزایش کرده است.
همچنین از میان ۴۴ محصول منتخب صنعتی و معدنی، ۲۷ محصول افزایش تولید داشته اند.
فولاد خام با ۱۰ میلیون تن، ۶.۵ درصد، محصولات پتروشیمی با ۲۳.۲ میلیون تن، ۱.۶ درصد، کاتد مس با ۱۱۱.۷ هزار تن، ۱۸ درصد، سیمان با ۲۴.۴ میلیون تن، ۰.۶ درصد و لوازم خانگی (شامل تلویزیون، یخچال و فریزر و ماشین لباسشویی) با ۹۷۸.۵ هزار دستگاه، ۰.۷ درصد رشد تولید داشته اند. لازم به ذکر است که از میان کالاهای گروه لوازم خانگی یخچال و فریزر با ۵۱۵.۳ هزار دستگاه افزایش تولید ۱۳.۶ درصدی را داشته است.
یادآور میشود، در ۵ ماهه اول سال ۱۳۹۸ تعداد ۳۷ طرح سرمایه گذاری خارجی، صنعتی، معدنی و تجاری، با مجموع سرمایه گذاری ۶۱۸.۷ میلیون دلار، به تصویب هیات سرمایه گذاری خارجی رسیده است
در راستای اجرای پروژههای اقتصاد مقاومتی، تا پایان مرداد ۱۳۹۸ جمعاً مبلغ ۲۶۴۹۴.۳ میلیارد تومان تسهیلات به ۳۸ هزارو ۶۶ واحد در قالب پروژه رونق تولید پرداخت شده است.
تسهیلات برنامه تولید و اشتغال (از محل تسهیلات تبصره ۱۸) تا پایان مرداد ۱۳۹۸ تعداد ۷۹۵ واحد به بانکهای عامل معرفی که از این تعداد، ۹ واحد تسهیلات خود را به ارزش ۱۰۸.۹ میلیارد تومان دریافت کرده اند.
تسهیلات پرداختی بانکها و موسسات اعتباری در ۴ ماهه اول سال ۱۳۹۸ به بخشهای اقتصادی به میزان ۲۱۸.۸ هزار میلیارد تومان است و این در حالی است که تسهیلات بخش صنعت و معدن به ۶۰.۳ هزار میلیارد تومان رسیده است. در بخش بازرگانی نیز ۳۸.۹ هزارمیلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده و در مجموع سهم تسهیلات بخش صنعت و معدن و بازرگانی، به ترتیب ۲۷.۵ و ۱۷.۸ درصد از مجموع تسهیلات پرداختی بانک در سطح کشور بوده است.
بر اساس این گزارش در ۵ ماهه نخست امسال انواع سواری با ۴۰ درصد و سنگ آهن با ۱۴.۶ میلیون تن، ۵.۳ درصد کاهش تولید داشته است.
انتهای پیام/