فرید گلکار مدیرکل مرکز تحقیقات و مطالعات باروری ابرها در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اجرای پروژه بارورسازی ابرها گفت: برای بارورسازی ابرها تجهیزات مختلف با شرایط متفاوتی به کار گرفته میشود، ولی هم اکنون منطقه آن مشخص نیست.
او ادامه داد: طی بررسیهای وزارت نیرو، مناطقی برای انجام این کار در نظر گرفته میشود که نیاز بیشتری باران دارند.
بیشتر بخوانید: جو آرام و افزایش نسبی دما در اکثر مناطق کشور/ آلودگی هوای تهران تا پایان هفته رو به افزایش است
گلکار در ادامه با اشاره به مخالفان و موافقان این طرح مذکور افزود: متاسفانه در کشور ما برای اجرای طرح و پروژههای مختلف افرادی موافق و مخالف حضور دارند، ولی معتقدم باید همه دست به دست هم بدهیم تا راندمان کارهایمان را بالا ببریم.
مدیرکل مرکز تحقیقات و مطالعات باروری ابرها تصریح کرد: هر ساله ۶۰ کشور پروژه بارورسازی ابرها را انجام میدهند، به طوری که کشورما هم جز آنها است، طبق جلسات تشکیل شده نیمه دوم مهر این پروژه در کشور انجام میشود.
او بیان کرد: ایران بعد از انقلاب اسلامی ۲۱ سال سابقه انجام پروژه بارورسازی ابرها را دارد و خوشبختانه تمامی تجهیزات برای انجام پروژه مهیا است، وزارت نیرو هم در این زمینه حمایتهای خود را انجام میدهد.
گلکار با اشاره به همکاری سپاه در انجام این پروژه گفت: سپاه تجهیزات مورد نیاز را در اختیار وزارت نیرو قرار میدهد و امور مربوط به اجرای پروژه، هدایت و نظارت توسط وزارت نیرو انجام خواهد شد. امسال هم قرار است هواپیمایی توسط هوافضا تامین شود.
مدیرکل مرکز تحقیقات و مطالعات باروری ابرها اضافه کرد: البته اجرای این طرح امسال با سالهای گذشته اشتراکاتی دارد، اما شرایط ، تجهیزات و مکان این طرح فرق کرده است و احتمالا این طرح در اطراف نیروگاههای برقآبی اجرایی شود. افزایش ذخیره نیروگاهها از اهمیت زیادی برخوردار است.
او در خصوص هزینههای اجرای طرح بارورسازی ابرها اضافه کرد: طبق آمار دریافتی هزینه اجرای این پروژه برای هر واحد تعریفی وزارت نیرو حدود ۵۰۰ ریال گزارش شده است.
گلکار ادامه داد: هدف اصلی اجرای پروژههای بارورسازی ابرها مقابله با بحران خشکسالی است. بحرانی که به دلیل بارندگیهای اخیر کشور کم رنگتر شد به طوری که این پروژه در سال آبی گذشته اجرا نشد.
انتهای پیام/