موهبتی گفت: من معتقدم که باید ۳ یا ۴ خدمت غربالگری تحت پوشش بیمه قرار بگیرد، زیرا بسیاری از بیماریهای ژنتیکی با پیشگیری بروز و شیوع پیدا نمیکند.
به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، طاهر موهبتی مدیرعامل سازمان
بیمه سلامت صبح امروز در نشست خبری دورهای که در ساختمان مرکزی بیمه سلامت برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر از هزار و ۱۴۳ خدمت آزمایشگاهی۸۰۰ خدمت تحت پوشش بیمه قرار گرفته است و سال گذشته در حدود ۸۰۰ میلیارد تومان در حوزه آزمایشگاهی هزینه شده است.
او افزود: آزمایشهای تیروئید و چربی خون بیشترین هزینه را بر بیمه سلامت ایجاد کرده است.
موهبتی تاکید کرد: امروزه ازمایش ویتامین دی به صورت معمول در بین مردم جامعه انجام میشود و هزینهای بالغ بر ۱۸ میلیارد تومان بر بیمه سلامت تحمیل کرده است.
بیشتر بخوانید:
پرونده الکترونیک سلامت، بستر تمام خدمات الکترونیک در نظام سلامت
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ادامه داد: برخی از بیماریهای ژنتیک هزینههای زیادی بر حوزه سلامت تحمیل میکنند این در حالی است که با انجام اقدامات پیشگیرانه بسیاری از هزینهها کاهش پیدا میکند.
او اضافه کرد: من معتقدم که باید ۳ یا ۴ خدمت غربالگری تحت پوشش بیمه قرار بگیرد، زیرا بسیاری از بیماریهای ژنتیکی با پیشگیری در بین افراد بروز و شیوع پیدا نمیکند.
موهبتی گفت: بیمه اجباری برای احاد مردم از هفته بیمه سلامت شروع میشود و در این بین ارزیابی وسیعی نیز برای پرداخت حق بیمه انجام خواهد شد.
او افزود: پرداخت پول برای حق بیمه در دفاتر پیشخوان انجام میشود و افرادی که میدانند توانایی پرداخت حق بیمه را دارند باید فرمهای خود اظهاری را پر کنند. تقاضای ما از وزارت کار این است که اطلاعات را آنلاین در اختیار بیمه سلامت قرار بگیرد.
مدیرعامل بیمه سلامت ادامه داد: ما با چالشهایی در زمینه اجرای طرح بیمه اجباری رو به رو هستیم و آن ضمانت اجرایی کار است، امیدوارم مردم جهت پوشش بیمهای هرچه زودتر به دفاتر پیشخوان مراجعه کنند.
موهبتی بیان کرد: در حال حاضر افراد برای بیمه شدن ۱۰ روز را تحت عنوان دوره انتظار باید صبر کنند این درحالی است که قبلا مردم در تخت بیمارستان تحت پوشش بیمه قرار میگرفتند.
او یادآور شد: در هفته آینده ۸۰۰ میلیارد تومان از هزینههای سال جاری را پرداخت میکنیم و پرداخت مطالبات دانشگاهها به تیرماه میرسد. پنجمین مرحله پرداختی سطح یک روستاییان در هفته آینده انجام میشود.
او افزود: بر اساس راهنماهای بالینی ابلاغی وزارت بهداشت اجرای ۳۰ پروتکل درمانی کافی است، اما برخی از مردم از پزشک خود درخواست اضافه دارویی میکنند که در هنگام مراجعه بیماران به داروخانه تنها بخشی از داروها تحت پوشش و حمایت بیمه قرار گرفته اند.
موهیتی بیان کرد: اگر دو داروی اثربخش موجود باشد بیمهها از داروی ارزانتر حمایت میکنند و برخی از داروها جز لیست دارویی قرار دارد، اما تحت پوشش بیمه قرار ندارند.
او در پایان گفت: بر اساس آمار حدود ۱۰ درصد از مردم کشورمان فاقد هرگونه پوشش بیمهای هستند.
انتهای پیام/
بیمهها از داروی ارزانتر حمایت میکنند