فارن پالسی در گزارشی نوشت گزینه واشنگتن در قدرت‌نمایی در منطقه خلیج فارس از طریق ناوگروه‌های هواپیمابر تاثیر سابق را ندارد.

فارن پالسی: آمریکا برتری دریایی خود را از دست داده استبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی فارن پالسی در گزارشی تحت عنوان «نیروی دریایی آمریکا آمادگی مقابله با ایران را ندارد» نوشت: توانایی آمریکا در قدرت نمایی در منطقه خلیج فارس از طریق ناوگروه‌های هواپیمابر - که گزینه همیشگی آمریکا در طول چند دهه اخیر در اینگونه موارد به شمار می‌رود - آن چیزی نیست که قبلا بود.

تا همین چندی پیش، نسخه معاصر دیپلماسی قایق توپدار - یعنی اعزام ناو‌های هواپیمابر یا کشتی‌های مجهز به موشک هدایت شونده به منطقه برای خنثی کردن تهدید‌های دریایی - می‌توانست به گونه‌ای موثر بر روند حوادث تاثیر بگذارد. در سال ۱۹۸۱ یک فروند ناو هواپیمابر با ساقط کردن دو فروند جنگنده لیبی در خلیج سرت مانع از اقدامات معمر قذافی، رئیس جمهور پیشین لیبی در منطقه شد. همچنین در سال ۱۹۹۶ بیل کلینتون، رئیس جمهور وقت آمریکا با اعزام دو فروند ناو هواپیمابر به خلیج تایوان به مانور چین در سواحل تایوان واکنش نشان داد و موجب شد پکن از منطقه عقب نشینی کند به گونه‌ای که گفته می‌شود امروزه دلیل تقویت بنیه نیروی دریایی چین همین موضوع بوده است.

اما امروز، چنین صف آرایی و استقرار ناو‌های جنگی دیگر نمی‌تواند مانند گذشته همان واکنش را به وجود آورد. تا حدودی، این تغییر بر پایان برتری عظیم تکنولوژیکی که نیروی دریایی آمریکا برای چندین دهه در برابر هر رقیب واقع گرایانه برخوردار بوده است، دلالت دارد. ساخت کلاس‌های جدید زیردریایی‌های دیزلی و بروز تحولات جدید در فناوری مین‌های دریایی و اژدر باعث می‌شود اجرای عملیات نزدیک به خطوط ساحلی به مراتب پرتنش امروز، بسیار خطرناک‌تر از گذشته شود. در نتیجه ناو‌های هوایپمابر آمریکایی دیگر هنگام ورود به آب‌هایی که در برد حملات نیرو‌های طرف مقابل قرار دارد، به اندازه سابق ایمن و از خطر در امان نیستند.


بیشتر بخوانید: عقب‌نشینی بی‌سروصدای آمریکا از خاورمیانه؟ / ناو باکسر از خلیج‌فارس خارج شد


از این‌ها جدی‌تر استقرار سامانه‌های بازدارنده فعال چین و روسیه مانند موشک‌های ضد کشتی موسوم به دی اف-۲۱ در طول یک دهه گذشته است. به طور مثال این روز‌ها عبور یک ناوگروه تهاجمی هواپیمابر آمریکایی از تنگه تایوان می‌تواند خطر بروز وقایع فاجعه باری را به دنبال داشته باشد.

در ادامه این گزارش آمده است: موشک‌های ساخت داخل ایران موسوم به موشک نور که به نوبه خود بر اساس مهندسی معکوس از نوعی موشک کروز چینی ساخته شده است، تا فاصله ۱۰۰ مایلی برای کشتی‌های آمریکایی خطرآفرین خواهد بود. در سال ۲۰۱۶ ناوشکن آمریکایی «یو اس اس میسون» هدف چندین فروند موشک نور قرار گرفت که ظاهراً توسط انصارالله یمن شلیک شده بود. ترکیب این موشک‌ها با ناوگان قایق‌های گشتی سریع ایران کافی بود تا ناو «یو اس اس لینکلن» در بحبوحه تنش‌ها میان ایران و آمریکا در تابستان امسال از منطقه خلیج فارس دور بماند.

این یک لحظه مهم برای استراتژیست‌های نظامی به شمار می‌رود. گزینه‌های واشنگتن به شدت محدود است. بدین ترتیب می‌بینیم یگان هوایی نیروی دریایی آمریکا، که از جنگ جهانی دوم سلاح اصلی در زرادخانه این کشور در چنین سناریو‌هایی به شمار می‌رفته است، به طور ناگهانی تقریباً خاصیت خود را از دست می‌دهد.

برخی افسران نخبه و کارکشته در نیروی دریایی آمریکا از سال‌ها قبل درباره چنین روز‌هایی هشدار داده بودند، با این وجود هنوز برخی صدا‌ها در حمایت از رویکرد قبلی شنیده می‌شود. نیروی دریایی آمریکا کاملاً از این مشکل آگاهی دارد و در طول چند دهه گذشته بار‌ها تلاش کرده است تا این مشکل بازدارنده را به نحوی حل کند.

سال‌ها طول خواهد کشید تا آمریکا بتواند برتری دریایی سابق خود را بازیابد - سال‌هایی که طی آن می‌توان پیش بینی کرد چین و روسیه و دیگر کشور‌ها توانمندی‌های خود را در بخش سامانه‌های بازدارنده فعال به مراتب توسعه خواهند داد. 

انتهای پیام/

برچسب ها: آمریکا ، خاورمیانه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۶ ۰۵ آذر ۱۳۹۸
حالا بگو چرانت همراه رو وصلش نمیکنین بدقولا
Germany
ناشناس
۱۲:۴۸ ۰۹ مهر ۱۳۹۸
مردم ایران یک آب معدنی در اروپا و امریکا ۲ دلار تا ۴ دلاره
یعنی 22 هزار تا ۴۴ هزار تومان
ولی آب معدنی ایران بهتره
هیچ وقت تو زندگیتون پز ندین وسایلم خارجییه
ارزش ۲ دلار و ۴ دلار از لحاظ فشار اقتصادی برای یک شهروند امریکایی و اروپایی یا خاورمیانه مثل کویت و قطر مثل 25 تا تک تومنی است
در واقع
آب معدنی ۱۵۰۰ در ایران از لحاظ گرانی فاجعه است
و آب معدنی ۲۵ تک تومانی (۴دلار ) در اروپا و امریکا از مفت هم ارزون تره برای مردمش و برای ما گران
مردم آمریکا و اروپا از لحاظ فشار اقتصادی با دو ماه تا ۴ ماه کارگری کردن وبیل زدن و ..‌. بهترین ماشین و با یک سال تا دو سال کارگری کردن و بیل زدن بهترین خانه رو می خرند
پس مرگ بر ثروتمندان بی درد ایران که پز وسایل خارجی رو می دهند و نمک روی زخم مردم می ریزند
متاسفانه تولید کننده های با انصاف و خلاق ما حمایت نمی شوند
و فرهنگ تجمل گرایی باید نابود شود (یعنی چیزی انقدر گران باشه که من داشته باشم بخرم مردم نتونن)
مثلا ساخت یک جارو برقی با تمام وسایل ایرانی حتی ارمیچر(موتور) حدود ۲۰۰ هزار تومان دست تولید کننده را میگره
اگه بزارن خود مردم و گول جنس خارجی رو نخورن که چرا این ارزونه و خارجی چند ده برابر گرون تره
و نگن هر چی پول بدی آش می خوری (نگن ایرانیه به درد نمی خوره) و بقیه تولید کننده ها ی طمع کار و سو استفاده گر از عدم اطلاع مردم
وقتی ارمیچر یا موتور که از پیچیده شدن سیم ها ی مسی متوالی دور یک تکه آهن و یا پلاستیک ساخته میشه با تعداد دور مشخص و بچه های سیم پیچ معمولی نه نخبه که تو تمام شهرها مغازه دارند می توانند این کارو بکنند اگه یک روز آموزش ببینند و حتی موتور های پیشرفته برای صنایع پیچیده بسازند و ما می توانیم موتور ۱۰هزار تومانی با مس تولیدی سرچشمه(بهترین مس جهان ) و شهربابک و ..‌. بسازیم و لازم نیست موتور ۴۰۰ هزار تومنی از چین و کره( که از مس درجه پنج ساخته شده و انها با مس سرچشمه ایران موتور هواپیما می سازن نه جارو برقی ) بیاریم و لازم نیست جاروی هفتصد هزاری رو به کمک دلالان طمع کار سه میلیون به بالا به مردم رنج دیده اقتصادی ایران بفروشیم
و می توانیم جاروی دویست هزاری (قیمت برای مردم ایران) با کیفیت فوق العاده
را در صورت عدم حمایت مردم به ژاپن و مالزی و کره با پنجاه برابر قیمت صادر کنیم
و این مختص جارو برقی و ماشین لباسشویی و ... نیست

مخصوص بخش فیلترینگ باشگاه خبرنگاران
من اینقدر وقت گذاشتم این متن رو نوشتم تو لازم نیست سریع بگی با سیاست و امنیت ملی در تضاده
و مردم باید ندانند بعضی چیز ها رو .مثلا کارگر خارجی بعد از دو ماه می تونه ماشین دار و دوسال خانه دار بشه
ولی بخش بیشتر این متن موافق با اقتدار و امنیت ملی است
می تونی مقداری رو فیلتر کنی ولی نامردی و مسلمون نیستی
اگه کل متن و به خاطر حوصله نداری فیلتر کنی
برا من وظیفه ام در برابر خدا مهم بود که روز قیامت شرمنده خدا نباشم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۷ ۰۵ آذر ۱۳۹۸
شفای،،،،،،،،
Iran (Islamic Republic of)
giddy
۱۲:۴۵ ۰۹ مهر ۱۳۹۸
چرا فقط نظرات موافق رو پخش می کنید؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۵ ۰۹ مهر ۱۳۹۸
نه تنها دریایی بلکه هوایی و زمینی تونم هیچ پخی نیست
Germany
ایرانی
۱۶:۰۵ ۰۹ مهر ۱۳۹۸
اشتباها منفی دادم!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۵ ۰۹ مهر ۱۳۹۸
آمریکا هیچ غلطی نمیتونه بکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۴ ۰۹ مهر ۱۳۹۸
اینو هم بگو که هرسه دفعه ای که حوثی ها به ناوشکن میسون موشک پرتاب کردن اون ناوشکن موشک‌های پرتاب شده رو منهدم میکرد.
لطفا اخبار کامل به استحضار مردم برسونید
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۱:۵۳ ۰۹ مهر ۱۳۹۸
این مشکل با استفاده از تاکتیک حمله اشباع شده قابل حله برادر.آسیب پذیر شده این شناورها در برابر سلاحهای ارزان قیمت بومی جدید در منطقه قابل انکار نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۳ ۰۹ مهر ۱۳۹۸
لطفا هوشیار باشید و بجای لقز خواندن بیدار باشید کلاه برجام و امثالهم سرتان نرود
Germany
ایرانی
۱۶:۰۸ ۰۹ مهر ۱۳۹۸
برجام و امثالهم رو من و شما به بار آوردیم نه نیروهای نظامی امنیتی جمهوری اسلامی ایران. پس به خودت بگو که دفعه بعد با دوتا شعار و دستبند رنگی و تعامل با دنیا و... خام جماعت لیبرال وطن فروش نشی.
آخرین اخبار