به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه جلسه هیئت دولت اظهار کرد: همانطور که آقای رئیس جمهور فرمودند اروپاییها و مخصوصا رئیس جمهور فرانسه تلاشهایی در سفر اخیر به مجمع عمومی ملل متحد انجام دادند و حتی در این تلاشها حرکتهای رو به جلویی هم داشتند، اما همزمان با اینکه این تلاشها انجام میشد آقای ترامپ در سخنرانی خود در مجمع عمومی رسما اعلام کرد تصمیم ندارد از تحریمها کم کند بلکه تصمیم دارد به تحریمها اضافه کند.
او افزود: این دقیقا ۱۸۰ درجه مخالف آن بود که اروپاییها از قول وی میگفتند که آمادگی انجامش را دارد. به همین دلیل نیاز بود کار بیشتری نسبت به آنچه آقای ترامپ در جلسه خصوصی اروپاییها مطرح کردند و به آن تعهد دارد و آنچه در عموم انجام میدهد، انجام شود و کماکان بحث ما با اروپاییها ادامه دارد.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به طرح ۴ مادهای مکرون گفت: نکته دیگری که هست طرح چهار مادهای است که آقای مکرون داده و این طرح از زبان وی مطرح شده و حاوی دیدگاههای ما نیست. ما کاملا مشخص کردیم جمهوری اسلامی ایران به دنبال سلاح هستهای نیست. همانطور مشخص کردیم طرح امید نشان دهنده آن است که ما همواره از سال ۶۴ که اولین نامه در مورد امنیت خلیج فارس ایران به دبیر کل ملل متحد نوشته شد تاکنون همواره به دنبال امنیت در خلیج فارس و امنیت کشتی رانی بوده ایم و این دیگران بودند که مانع میشدند. این مواضع ما کاملا مشخص است، اما این مواضع در آن طرح ۴ مادهای درست بیان نشده است.
او تاکید کرد: لازم است که این مذاکرات هم ادامه پیدا کند تا اینکه موضوعات به صورت دقیق مطرح شود. ما این تماسها را ادامه میدهیم، اما تماس با فرانسه را داریم. آقای مکرون شخصا با علاقه دنبال کردند، وزیر خارجه فرانسه با علاقه بعد از خروج مکرون از نیویورک یک دور ملاقات مجدد داشتند و با علاقه موضوع ادامه دارد و با آقای آبه هم همینطور.
ظریف تصریح کرد: لذا ما تلاش هایمان در مسیرهای مختلف ادامه پیدا میکند، ضمن اینکه روی مواضع خود محکم ایستاده ایم که اگر اروپاییها تعهدات خود را اجرا نکنند ما اقدامات خود را انجام بدهیم.
او بیان کرد: ما همواره گفتیم با همسایگان خود به دنبال رسیدن به تفاهم هستیم و به دنبال تنش نیستیم. اگر دولت سعودی به این نتیجه برسد که با خرید سلاح و واگذار کردن حاکمیتش به دیگران نمیتواند به امنیت برسد و به سمت منطقه پیش بیاید حتما با آغوش باز از طرف ایران مواجه خواهد شد.
رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به تهدید اتحادیه اروپا در مورد خروج از برجام در صورت برداشته شدن گام چهارم از سوی تهران گفت: این موضوع که آنها از برجام خارج میشوند، صحت نداشته و آنچه از سوی اروپاییها مطرح شد تنها تغییر در روند رفع اختلافات و بررسی مفاد ۲۶ و ۳۶ برجام علیه ایران است که این موضوع اصلا موضوعیت ندارد.
ظریف ادامه داد: اقدامی که ایران از ۱۸ اردیبهشت سال جاری آغاز کرد، بعد از فرصت یکسالهای بود که به اروپاییان داده شده بود و بعد از عدم پایبندی آنان به تعهدات خود، ما نیز دست به اقدامات جبرانی زدیم. آنچه ایران انجام میدهد دقیقا در چارچوب مفاد حقوقی برجام بوده و اروپاییان نمیتواند در مقابل اقدامات جبرانی ما کار تنبیهی انجام دهند.
وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: آنچه در ماده ۳۶ برجام درنظر گرفته شده و اروپاییان مدعی شدهاند که میخواهند بر اساس آن عمل کنند در صورتی درست است که ایران اولین نقض کننده باشد، ولی وقتی ما به تعهدات خود کاملا پایبند بوده و درچارچوب مفاد قانونی عمل جبرانی میکنیم، طرف مقابل نمیتواند از این بند استفاده کند.
او در پاسخ به سوال صحت داشتن تلاش فرانسویها برای ایجاد تماس تلفنی میان روسای جمهور ایران و آمریکا تصریح کرد: فرانسویها تلاش زیادی کردند که این تماس برقرار شود، ولی آقای روحانی موافقت نکردند. البته خود آقای مکرون با ترامپ گفتگوهایی را در این زمینه داشتهاند، ولی آنچه به ما مربوط است، عدم برقراری این تماس در شرایط برقراری تحریم بود.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به شباهت پیشنهاد فرانسویها در موضوع ایجاد خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری و توافق چهاربندی که در نیویورک اعلام کرده بودند نیز اظهار داشت: ایجاد اعتبار ۱۵ میلیاردی فقط برای فروش پنج ماهه نفت ایران بود و این در حالی است که طرح مجدد فرانسه برای برداشته شدن کامل تحریمها بود؛ اگر این طرح مورد موافقت قرار میگرفت دیگر نیازی به ایجاد آن خط اعتباری نبود.
ظریف با اشاره به احتمال سفر رئیس جمهور فرانسه به کشورمان بیان کرد: فعلاً که برنامه سفر امانوئل مکرون به ایران وجود ندارد، ولی باید بگویم که دعوت از وی پابرجاست.
او در مورد وضعیت درمانی مجید تخت روانچی تصریح کرد: آقای تخت روانچی بعد از آنکه به نیویورک سفر و ماموریت خود را آغاز کردند، پزشکان تشخیص سرطان را دادند و روند درمان شروع شد. مسلما اگر این تشخیص در ایران اتفاق افتاده بود، روند درمان نیز در ایران انجام میشد؛ اما، چون تشخیص بعد از شروع مأموریت بوده و در این مرحله تغییر شیوه درمان و تغییر مکان مصلحت نیست، ما امیدواریم وی هرچه زودتر درمان خود را به پایان رسانده و بر سر کار خود حاضر شوند.
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: آقای تخت روانچی عمل جراحی مقدماتی را انجام داد و اولین دوره شیمی درمانی را نیز پشت سر گذاشتهاند. وی بهرغم تشخیص بیماری اصلا دوره نقاهت را نگذراندند و با غیرت و مسئولیت به سخنرانی در مجمع عمومی، شورای امنیت، اندیشکدهها و گفتوگو با رسانهها پرداختند که به دلیل این اهتمام امیدواریم هرچه زودتر سلامت خود را بیابند.
انتهای پیام/
مهلت 60 روزه تموم نشد؟