وحید راشدی دکترای تخصصی سالمندشناسی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آمار سالمندان (افراد بالای ۶۰ سال) در سال ۹۵ اظهار کرد: ۹.۳ درصد جمعیت کشور را امسال، سالمندان تشکیل می دهند.
بیشتر بخوانید: چگونه با سالمندان رفتار کنیم؟
او بیان کرد: ما باید نگاهی همه جانبه به سالمندان داشته باشیم، به عبارتی باید همه نیازهای این قشر از جامعه را درنظر بگیریم؛ کشوری که جمعیت آن به سمت پیری پیش میرود، باید نیروهای متخصص را در حوزههای مربوط به سالمندان تربیت کند. در ایران وزارت بهداشت متولی بهداشت و درمان کشور است، نیروهایی در رشتههای سالمندشناسی و سلامت سالمندی یا پرستاری سالمندی تربیت می کند که اگر چه تعداد این افراد زیاد نیست، اما در جهات مختلف به طور نسبی فعال هستند.
این دکترای تخصصی سالمندشناسی افزود: شعار جهانی امسال متناسب با روز جهانی سالمند «فرصتهای برابر برای تمام سنین» است، این شعار به این معنی است که سالمندان میتوانند مانند سایر افراد جامعه از فرصتهای موجود استفاده کنند؛ سازمان بهداشت جهانی (WHO) معتقد است که فرصتهایی در جامعه وجود دارد که باید این فرصتها برای همه گروههای جامعه و افراد آسیبپذیر فراهم شود. طبق تعریف این سازمان، کودکان، زنان باردار، معلولان و سالمندان جزو گروههای آسیبپذیر هستند.
راشدی تاکید کرد: سالمندی را نباید معادل با آسیبپذیری و ضعف در نظر بگیریم؛ سالمندان به سه گروه افراد بین ۶۰ تا ۷۵ سال، ۷۵ تا ۹۰ سال و بالای ۹۰ سال تقسیمبندی میشوند و در گروههای مختلف نیازهای متفاوتی دارند.
او تصریح کرد: سالمندان تا سن خاصی نیازهایشان در داخل خانواده مرتفع میشود، ولی پس از این سن باید بتوانند که به شکل متمرکز از خدمات دولتی مراکز مختلف بهرهمند شوند.
بیشتر بخوانید: سونامی وحشتناک سالمندی پیش روی جمعیت ایران/ رشد قارچگونه خانههای سالمندان در گوشه و کنار شهرها
راشدی یادآوری کرد: در کشور ما سازمانهای مختلف متولی امور مربوط به سالمندان هستند که از جمله این سازمانها میتوان به وزارت رفاه، سازمانهای تامین اجتماعی، بهزیستی و بازنشستگی و وزارت بهداشت اشاره کرد، ولی متاسفانه این سازمانها به نحو مطلوب خدمات مناسب به سالمندان ارائه نمیدهند.
انتهای پیام/