آمریکا و غربی‌ها  مخالف شکل گیری دولت مستقل در عراق /کارشناس مسائل بین الملل گفت: گروه‌های مخالف شکل گیری دولت مستقل در بغداد به شدت تلاش می‌کنند که امنیت به این کشور برنگردد چراکه منافع آن‌ها در بروز و استمرار نا امنی در عراق است.

حسن عابدینی کارشناس مسائل بین الملل در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،‌ در رابطه با تحولات عراق، اظهار کرد: تحولاتی که در عراق به وجود آمده از دو منظر قابل تحلیل است؛ اول واقعیت‌های میدانی موجود در آن جا و دوم  بهره برداری دشمنان مردم عراق از آن. بغداد از دوران صدام بسیار عقب نگه داشته شده، همچنین از سال ۲۰۰۳ تا به امروز که در اشغال نیرو‌های آمریکایی بوده، مورد فشار قرار گرفته است.

او افزود: در ۵ سال گذشته که نیرو‌های عراقی در بغداد کم شدند، گروه‌های تکفیری_تروریستی  در آنجا فعالیت داشتند، بنابراین می‌توان گفت در سه دوره صدام، اشغال گری ایالات متحده و دوره حاکمیت گروه‌های تکفیری_تروریستی در بغداد زیر ساخت‌های این کشور به شدت دچار مشکل شده است. علی رغم اینکه امروز شاهد آرامش نسبی در عراق هستیم، ولی اذناب و ایادی برخی از این گروه‌ها ها مانند بعثی ها در بعضی مکان‌ها به فعالیت‌های مخرب خود ادامه می‌دهند.

عابدینی تصریح کرد: دولت عراق تلاش کرده به معیشت و رفاه مردم رسیدگی کند، ولی حجم ویرانی‌ها و عقب افتادگی‌ها به قدری زیاد است که به راحتی این مسئله محقق نمی‌شود و در حال حاضر هم همچنان شاهدیم در برخی از حوزه‌ها نظیر برق، زندگی عادی مردم، جاده‌ها و زیر ساخت‌ها دچار مشکل هستند.

آمریکا و غربی‌ها  مخالف شکل گیری دولت مستقل در عراق

کارشناس مسائل بین الملل خاطر نشان کرد: دولت عراق در چارچوب وحدت بین مردم و  برخواسته از آرای آن هاست که برخی گروه‌ها موافق آرایش کنونی  آن نیستند. این افراد، ایالات متحده آمریکا و غربی‌ها از اینکه یک دولت مستقل در عراق شکل بگیرد و دست آن‌ها را از منابع این کشور کوتاه کند ناراضی هستند.

او افزود: بازماندگان و بقایای حزب بعث به دلیل از دست دادن قدرت خود از شکل گیری یک دولت مستقل در عراق جلوگیری کرده و با نیرو‌هایی که با رای مردم سرکار آمدند معارض هستند. گروه مخالف دیگر، کشور‌هایی هستند که به عنوان ارتجاع در منطقه فعال هستند. به عنوان مثال نیرو‌های وابسته به سعودی ها، اماراتی‌ها و برخی دیگر از کشور‌های مرتجع که از ایجاد یک دولت مبتنی بر آرای مردم می‌ترسند.

عابدینی ادامه داد: گروه‌هایی که از شگل گیری یک دولت مبتنی بر آرای مردم ناراضی هستند، از این موضوع هراس دارند که مردم خودشان هم این رویداد را طلب کنند و خواستار دولتی مبتنی بر رای خودشان باشند، چراکه در کشوری مانند امارات، عربستان، بحرین و ... حکومت موروثی است و بدون توجه به آرای مردم دولت‌ها بر سر کار می‌آیند.

موج سواری گروه های مخالف شکل گیری دولت مستقل بغداد در راستای ایجاد  بی ثباتی و نا امنی در عراق 

کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: گروه دیگر مخالف ایجاد ثبات و امنیت در عراق، بقایای گروه‌های تکفیری_تروریستی هستند. حوزه سرزمینی داعش از بین رفته، ولی کسانی که در این مدت با این گروه‌ها همکاری می‌کردند هنوز به طور کامل از بین نرفتند، در نتیجه می‌توان گفت بقایا داعش کینه‌ای نسبت به دولت مرکزی عراق در دل دارند، چراکه علت فروپاشی حوزه سرزمینی داعش را دولت مرکزی بغداد، نیرو‌های مقاومت و حشد الشعبی می‌دانند. این ۴ گروه مخالف دولت مستقل عراق که ذکر کردم با موج سواری در تلاش اند که سوء استفاده کرده و عراق را به ورطه بی ثباتی و نا امنی بکشند.

او با اشاره به راهپیمایی بزرگ اربعین، تاکید کرد: در ۲ هفته آینده با یکی از بزرگ ترین گردهمایی‌های جهانی به عنوان اربعین حسینی مواجهیم که بیش از ۲۴ میلیون نفر بلکه بیشتر به سمت کربلا می‌روند، این اتفاق برای نیرو‌های غربی به رهبری ایالات متحده، نیرو‌های وابسته به ارتجاع عرب، نیرو‌های بقایای بعثی و نیرو‌های تکفیری تروریستی خوشایند نیست.

مخالفان دولت عراق با ایجاد نا امنی به دنبال برهم زدن  مراسم شکوهمند اربعین هستند

عابدینی افزود: اگر ۴ گروه مخالف شکل گیری دولت مستقل عراق در برخی از موارد با یکدیگر تفاوت نظر داشته باشند، ولی هر ۴ گروه در مخالفت با برگزاری مراسم و اجتماع اربعین وحدت نظر دارند، بنابراین در این موضوع تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند تا با ایجاد نا امنی مانع از برگزاری گسترده و شکوهمند مراسم اربعین باشند، چراکه این رویداد خجسته نمادی از ایجاد وحدت، ثبات و امنیت در عراق است، بنابراین می‌توان گفت آن‌ها با ایجاد آشوب در آستانه مراسم مهم اربعین حسینی بسیار شیطنت آمیز عمل کردند.

رسانه‌ های  غربی، بعثی و ارتجاع عرب به دنبال برجسته سازی تظاهرات عراق

کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به موضع مردم عراق در مقابله با تنش ها، گفت: مردم عراق از ناامنی و بی ثباتی خسته شدند و در جریان رقابت‌های انتخاباتی هم تلاش کردند که از طریق صندوق‌های رای دیدگاه‌های خود را بیان کنند، ولی ممکن است گروه اندکی به تظاهرات دست بزنند و این به مدد ابزار رسانه‌ای که غربی ها، بعثی و ارتجاع عرب در اختیار دارند انجام می شوند.

او افزود: نباید فراموش کنیم که ۴ سال گروه‌های تکفیری_تروریستی همه ابزار‌های خود را برای نا امن کردن عراق به کار گرفتند، آیا آن‌ها از اینکه در حال حاضر اقدام‌های انتحاری انجام دهند، ترسی دارند؟ در حقیقت آمریکایی‌ها در مدتی که در عراق بودند با بهره گیری ازگروه‌های بلک واتر زیر مجموعه نیرو‌های امنیتی واشنگتن، به کشتار مردم دست می‌زدند، بنابراین در حال حاضر هم امکان دارد این کار را اجرایی کنند.

مردم عراق با هوشیاری باید مانع از استمرار نا امنی در عراق شوند

عابدینی تصریح کرد: بعثی‌ها کسانی بودند که سالیان دراز بر مردم عراق حاکم بودند و در سیاه چال‌های خود آن ها را شکنجه می‌کردند، بنابراین هم اکنون از ایجاد نا امنی ترسی ندارند یا کشور‌های ارتجاع عرب مانند سعودی‌ها هزینه‌های بسیاری کردند تا نا امنی را در بغداد و سوریه تزریق کنند. مردم عراق با هوشیاری باید مانع از استمرار نا امنی در عراق شوند. گروه‌های مخالف دولت مستقل بغداد به شدت تلاش می‌کنند که امنیت به عراق برنگردد، چراکه منافع آن‌ها در بروز و استمرار نا امنی در عراق است.

گفتنی است؛ سه‌شنبه شب گذشته شهر بغداد و برخی دیگر از شهر‌های عراق صحنه تظاهرات گروهی از مردم بود که گفته می‌شود خواسته اصلی این معترضان رسیدگی به مسائل اقتصادی است، بنابر گزارش رسانه‌های عراق، «معترضان در اعتراض به وضع موجود در عراق از جمله فساد مالی و اداری، بیکاری، بهبود وضع معیشتی و شرایط خدمات رسانی در استان‌های مختلف، به ویژه شهر بغداد، پایتخت عراق و بصره تظاهرات کردند».

آنگونه که در گزارش‌ها آمده معترضان با تجمع در بغداد و به آتش کشیدن «پل جمهوریت»، نیرو‌های امنیتی را وادار کردند تا با استفاده از گاز اشک آور مانع از ورود آن‌ها به منطقه سبز بغداد -که منطقه‌ای سیاسی و امنیتی است- شوند. تداوم تظاهرات و حضور نیرو‌های امنیتی به مسدود شدن برخی از خیابان‌های مناطق مرکزی بغداد منجر شد.

گفته می‌شود در میان تظاهرات‌کنندگان، گروهی هم حضور داشتند که خواستار کناره‌گیری دولت بودند و تلاش داشتند با سر دادن شعار‌های تند و درگیری با نیرو‌های پلیس اعتراض‌های اقتصادی مردم به خشونت کشیده شود.


بیشتر بخوانید:نگاهی به تظاهرات اخیر عراق/ چه کسی اعتراض‌ها را به خشونت کشاند؟ 


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۱ ۱۱ مهر ۱۳۹۸
آقا دولت باید همین الان به مردم بگه آیا رفتن به عراق امن هست یا نه و نباید به خاطر سیاست خودش و دولت عراق جون هزاران ایرانی را به خطر بیندازه.
Spain
منمود گودرزی
۲۰:۰۰ ۱۱ مهر ۱۳۹۸
این توطئه ی عربستان وامریکا است تا منطقه راوارد هرجومرج کنند از طریق عرق شروع کنند تا در شکست های گذشته جبران مافات کنندان شاالا شکست می خورند با آگاهی مردم عرق
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۶:۳۲ ۱۱ مهر ۱۳۹۸
ما چيكار مسائل داخلي عراق داريم
مسائل عراق به خودشون ربط داره ما فقط برا زيارت ميريم و كاري به عراقيا نداريم و اونام نبايد كاري به ما داشته باشن
ده روز ميريم زيارت و برميگرديم
Iran (Islamic Republic of)
فاطیما
۱۴:۴۲ ۱۱ مهر ۱۳۹۸
اگه به بیکاری و فساد و اقتصاد و دخالت ایران اعتراض داشتن چرا الان یادشون افتاده نزدیک پیاده روی اربعین معلوم نیست کی تحریکشون کرده
آخرین اخبار