مجید باشعور مدیر مسئول نشر تایماز در گفتوگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه هم اکنون خیلی از کتاب ها به صورت دیجیتال منتشر می شوند بدون اینکه مسئله خاصی به وجود بیاید گفت: در چهار، پنج سال گذشته میزان انتشار کتاب به صورت دیجیتال بالا بود که این مسئله به دلیل قیمت بالای کاغذ و کم بودن مخاطب اتفاق افتاد.
او افزود: چاپ دیجیتال کتاب واقعیتی است که در بازار نشر اتفاق افتاده چرا که ناشران باید یا دیجیتال و یا افست را انتخاب کنند.
با شعور با بیان اینکه چاپ دیجیتال کتاب به ناشران و افرادی که کتابخوان هستند کمک زیادی کرده است، گفت: ناشران توانستند با این شیوه انتشار کتاب خود را بالا ببرند و با شرایط کنونی نشر وفق دهند و تا حدی خودشان را نگه دارند.
مدیر مسئول نشر تایماز با اشاره به اینکه چاره ای نیست بسیاری از کتاب ها را نمی توان به صورت افست منتشر کرد، اظهار داشت: ناشر کتاب را به صورت دیجیتال در ابتدا منتشر می کند و اگر بازخورد خوبی داشت به سمت چاپ افست کتاب می رود. از سوی دیگر گاهی اوقات اشکالاتی در کتاب های دانشگاهی دیده می شود. اگر کتاب به صورت افست منتشر شده باشد تا بخواهیم کتاب را اصلاح کنیم تعداد زیادی از نسخه های آن با همان اشکال در بازار است اما وقتی کتاب به صورت دیجیتال منتشر شده باشد امکان اصلاح کتاب در چاپ بعدی دیجیتال وجود دارد.
باشعور با اشاره به اینکه اگر ایرادی در کتاب باشد مولف می تواند کتاب را به روز کند و آن اشتباه برطرف شود و ترم بعد کتاب را با تغییراتی که در آن ایجاد شده است عرضه کند، بیان کرد: از این دیدگاه هم می توان به چاپ دیجیتال کتاب ها نگاه کرد که امکان اصلاح اشکالات و بهتر سازی کتاب را برای مولف ایجاد می کند.
او ادامه داد: وقتی مولف پس از بیان مطالب در کلاس درس بازخورد آن را می بیند و متوجه می شود بیان مطلب به گونه ای دیگر می تواند به درک بهتر آن کمک کند، طبیعتا می تواند نظریات مختلف را جمع بندی کرده و در ویرایش بعدی از آنها استفاده کند. اگر کتاب به صورت افست منتشر شده باشد اصلاح آن هزینه براست و به سرمایه زیادی نیاز دارد اما در چاپ دیجیتال کتاب می توان کتابی را که بار اول منتشر شده است با تغییراتی در چاپ بعدی آن منتشر کرد.
انتهای پیام/