به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، اکبر بهنام جو، استاندار اردبیل در نشست هم اندیشی اقتصادی با کارشناسان بخش کشاورزی گفت: پژوهش و تحقیقات در کشاورزی یک موضوع مهم است که در این حوزه باید نتایج عملی و کاربردی به جامعه تزریق شود.
او افزود: برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید در زمینه تحقیقات کشاورزی با بهره گیری از ظرفیت دانشگاهها و نیز کاهش فاصله بین مردم و مسوولان هماهنگیهای لازم را داشته باشیم.
استاندار اردبیل با بیان اینکه با برنامه ریزی و تلاش مضاعف میتوان قلههای موفقیت را پیمود اظهار کرد: بخشهای کشاورزی، صنعت، گردشگری و اصناف و بازار محورهای اقتصادی استان را تشکیل داده و با برنامهریزی مناسب نتیجه مطلوب حاصل میشود.
بهنام جو با اشاره به اینکه همگرایی در تمام حوزهها منجر به نتیجه میشود گفت: همگرایی بین کارشناسان دانشگاهی و مراکز تحقیقات با مردم از هدر رفت انرژی مصاعف پیشگیری میکند و از امکانات همدیگر برای پیشرفت کشاورزی به عنوان یک محور مهم در حوزه اقتصادی این استان استفاده بهینه میشود.
او اردبیل قطب استعداد در زمینه نیروی انسانی خلاق دانست و افزود: علاوه بر آب، هوا و خاک مناسب در استان اردبیل جوانان نخبه و نیروی انسانی ماهر و کارآمد فراوانی در حوزه کشاورزی و سایر بخشها وجود دارد.
استاندار اردبیل یادآوری کرد: با بهرهگیری مطلوب از این امکانات میتوان با کمترین منابع و هزینهها بیشترین بهرهوری را در تولید انواع محصولات کشاورزی داشته و به عنوان یک الگو برای سایر نقاط ایران مطرح شد.
بهنام جو تصریح کرد: محصولات تولیدی باید با برنامهریزی مناسب برای صادرات هدف گذاری شود و برای به دستآوردن بازارهای هدف ایجاد صنایع تبدیلی در کنار تولیدات کشاورزی مقرون به صرفه ضرورت دارد.
او افزود: محصولات صادراتی در دنیا بر محور قالب ارگانیک تولید میشود و توجه مدیران و کارشناسان ذیربط استان به تولید انواع میوهها و محصولات ارگانیک ضرورت دارد.
استاندار اردبیل ایجاد بار انداز مرزی و پایانه ریلی با مشارکت بخش خصوصی و کشور همسایه در پارسآباد مغان را یادآور شد و گفت: برای تسهیل در صادرات محصولات کشاورزی که در شمال استان متمرکز است با تامین اعتبار به زودی عملیات اجرایی اتصال ریلی به کشور آذربایجان انجام میشود و زمینه برای صادرات محصولات به کشورهای آسیای میانه فراهم میشود.
بهنام جو از ارتقای رتبه استان اردبیل در زمینه سامانه نوین آبیاری به رتبه نهم خبر داد و افزود: اردبیل در سالهای اخیر از رتبه ۲۹ با ۲۰ پله رشد به رتبه ۹ رسیده است و در آینده وضعیت بهتری نیز خواهد داشت.
او افزود: از جلسات آتی باید بحثها بصورت تخصصی در حوزههای تولید، پژوهش، ایجاد صنایع تبدیلی و ظرفیتهای بالفعل و بالقوه با حضور کارشناسان بخش کشاورزی، اساتید دانشگاه، سرمایه گذاران بخش خصوصی و کشاورزان برگزار شود.
انتهای پیام/ح