رئیس سامان توسعه تجارت با اشاره به اینکه شرایط امروز تنظیم بازار، ما را به این سمت میبرد که آن را باید در اولویت قرار دهیم افزود: هم اکنون تیمی برای این بازار تشکیل داده ایم، این در حالی است که اگر برای انی بازار، صادرات و واردات را ممنوع کنیم، صادرات ما آسیب میبیند.
زاد بوم با اشاره به مشکلاتی که در بخشهای مختلف اقتصاد در یک سال و نیم گذشته برای کشور به وجود آمد، افزود:، اما این مشکلات باعث آسیب زیادی به تجارت کشور نشد، زیرا ما و کشورهای همسایه نیاز متقابل به یکدیگر داریم.
او در ادامه بیان کرد: در ۶ ماه ابتدای امسال اگر چه حدود ۱۰ درصد صادرات ما از نظر ارزشی کاهش یافته است، اما صادرات به لحاظ وزنی ۲۲.۵ درصد افزایش یافته که این امر حاکی از آن است که تبادل تجاری ما با کشورهای همسایه بجز دو تا سه کشور که شرایط ویژهای داشتهاند تغییر چندانی نکرده است.
زادبوم اظهار کرد: یکی از برنامههای ما تا سال ۱۴۰۰ افزایش سهم از بازار وارداتی کشورهای همسایه از ۲ به ۴ درصد است و براین اساس تلاش میکنیم تا صادرات به کشورهای همسایه را از ۲۴ میلیارد دلار به ۴۸ میلیارد دلار برسانیم.
وی افزود: اگرچه بازارهای کشورهای همسایه تا ۱۰۰۰ میلیارد دلار واردات دارند، اما بخشی از واردات آنها از قبیل واردات موبایل و دستگاههای الکترونیک اصلا در حوزه فعالیت ما نیست و بنابراین باید افزایش واردات را در حوزه فعالیت خود افزایش دهیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به سیاستهای تجاری کشور گفت: تجارت آزاد ایران فعلا با کشور سوریه در حال انجام است و مذاکراتی با کشور پاکستان در راستای تجارت آزاد در حال انجام است.
وی افزود: موافقتنامه موقت ترتیبات منطقه آزاد تجاری ایران با اوراسیا هم از اوایل آبان اجرایی میشود و یک سال بعد از اجرای آن ظرف ۳ سال تلاش خواهیم کرد تا تجارت آزاد با اتحادیه اوراسیا که شامل پنج کشور است داشته باشیم.
زاد بوم در مورد مذاکرات چند جانبه اکو، و دی ۸ و سازمان همکاری اسلامی گفت: بخشهایی از این مذاکرات نهایی شده و بخشهایی هم در حال نهایی شدن است.
وی بیان داشت: فعلا بحث الحاق به اتحادیه اوراسیا مطرح نیست، اما هدفگذاری ایران برای پیوستن به این اتحادیه است و در صورت تحقق آن قطب اقتصادی جدیدی به روی ایران باز خواهد شد.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با تاکید بر اینکه نقشه راه تنظیم بازار و نقشه راه توسعه صادرات کشور باید بر هم منطبق باشد بیان داشت: در چنین حالتی نگرانی صادرکنندگان برای ممنوعیتها و عوارض حال میشود.
انتهای پیام/