چهارآیین گفت: تا پایان مهر پیش بینی می‌شود که میزان جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری به ۱۰۵ میلیون قطعه برسد که در صورت تحقق این امر، جوجه ریزی در مقایسه با شهریور ۱۰ درصد افت خواهد داشت.

پیش بینی کاهش ۱۰ درصدی جوجه ریزی در مهر/قیمت مرغ به ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان رسیدبرومند چهارآیین عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۹ هزار و ۲۵۰ تا ۹ هزار و ۳۰۰ و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان است.

وی افزود: با توجه به شرایط کنونی عرضه و تقاضا قیمت مرغ تا پایان صفر تنها با تلورانس ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومانی در بازار روبروست، اما با ازدیاد تقاضا بعد از ایام صفر پیش بینی می‌شود که قیمت هر کیلو مرغ زنده به ۱۰ هزار تومان و مرغ گرم ۱۴ هزار تومان برسد.

چهارآیین از کاهش مجدد قیمت جوجه یکروزه در بازار خبر داد و گفت: قیمت جوجه یکروزه به تقاضای مرغداران برای جوجه ریزی بستگی دارد به طوریکه در یک روز به سبب ازدیاد تقاضای ۱۰ درصدی قیمت ۱۰۰ تومان افزایش و در روز بعد به دلیل نبود کشش بازار با روند نزولی در بازار روبرو می‌شود.

این مقام مسئول متوسط نرخ هر قطعه جوجه یکروزه را ۲ هزار و ۶۰۰ تا ۲ هزار و ۷۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: با توجه به نرخ‌های فعلی، تولیدکنندگان جوجه یکروزه از حاشیه زیان خارج شدند، اما نباید فراموش کرد که در ۶ ماهه گذشته بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان متضرر شدند.

وی درباره آخرین وضعیت جوجه ریزی واحد‌های مرغداری بیان کرد: بنابر آمار تاکنون ۵۰ میلیون قطعه جوجه ریزی شده است که در باقی مانده ماه مهر پیش بینی می‌شود که مجموع میزان جوجه ریزی به ۱۰۵ قطعه برسد که در صورت تحقق این امر نسبت به شهریور میزان جوجه ریزی ۱۰ میلیون قطعه افت داشته است.

چهار آیین نیاز ماهیانه کشور را ۱۰۵ تا ۱۱۰ میلیون قطعه جوجه ریزی اعلام کرد و گفت: در صورت این میزان جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری، مردم می‌توانند در تمامی نقاط کشور به سهولت به مرغ مورد نیازشان دسترسی داشته باشند و جای هیچ گونه نگرانی در این زمینه نیست.


بیشتر بخوانید: تکذیب استفاده از تریاک در آب واحد‌های مرغداری/قیمت هر کیلو مرغ به ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان رسید


عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه قیمت نهاده‌ها نسبت به هفته گذشته در بازار تغییری نداشته است، بیان کرد: هم اکنون کنجاله سویا در بازارگاه‌های نهاده کشاورزی به سهولت در اختیار مرغداران قرار می‌گیرد، اما نرخ ذرت در بازار نوساناتی دارد که اگر این ۲ قلم نهاده پرمصرف واحد‌های مرغداری به سهولت در دسترس تولیدکنندگان قرار گیرد، مشکلی تولیدکنندگان در زمینه تامین نهاده مرتفع می‌شود.

وی قیمت کنونی هر کیلو کنجاله سویا در بازارگاه‌های فروش نهاده‌های کشاورزی را ۲ هزار و ۳۰۰ تا ۲ هزار و ۴۵۰ تومان اعلام کرد و گفت: در شرایط فعلی هر کیلو ذرت با نرخ یک هزار و ۸۰۰ تا یک هزار و ۹۰۰ تومان و در برخی مواقع که فروشندگان متوجه می‌شوند که مرغداران با کمبود ذرت روبرو هستند با نرخ ۲ هزار و ۱۰۰ تا ۲ هزار و ۱۵۰ تومان عرضه می‌کنند که امیدواریم هر چه سریع‌تر روند توزیع و قیمت این نهاده در بازار مطلوب شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه صادرات مرغ به صورت قاچاق در حال انجام است، اظهار کرد: با توجه به دریافت عوارض صادراتی بالا به ازای هر کیلو مرغ صادر کننده‌های آن رغبتی به این امر ندارند در حالی که از مسئولان ذیربط برای تعادل قیمت و جلوگیری از زیان مرغداران انتظار داریم که حداکثر عوارض صادراتی به ازای هر کیلو مرغ را یک هزار و ۵۰۰ تومان تعیین کنند در غیر این صورت تعرفه بالا صادرات بر قاچاق مرغ به بازار‌های هدف دامن می‌زند.

چهار آیین استفاده از تریاک در واحد‌های مرغداری را تکذیب کرد و گفت: با توجه به گران بودن این ماده استفاده از آن به عنوان مسکن در واحد‌های مرغداری مقرون به صرفه نیست و از آنجا که مرغداران کار اقتصادی می‌کنند به کاهش هزینه و افزایش بهره‌وری بیشتر تمایل دارند.

عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی ادامه داد: با توجه به آنکه مسکن‌های ارزان‌تر از تریاک در بازار وجود دارد، از این رو هیچ دلیلی ندارد که مرغدار به سراغ استفاده از دارو یا مسکن‌های نامتعارف و غیرقانونی رود.

وی با اشاره به اینکه خرید تضمینی با شیوه فعلی تأثیری بر بازار ندارد، بیان کرد: با توجه به فروش مرغ به شیوه‌های واریز پول قبل از تحویل فروش عرفی و ... مرغداران تمایلی به تحویل مرغ خود به بازرگانی دولتی یا پشتیبانی امور دام ندارند که هم اکنون در شیوه واریزی قبل از تحویل تولیدکننده مرغ را ۱۰۰ تومان کمتر از قیمت روز می‌فروشد و پول آن قبل از تحویل کالا به حسابش واریز می‌شود در شیوه دیگر تولیدکننده مرغ خود را به قیمت روز عرضه می‌کند و در مقابل چک ۱۰ روزه می‌گیرد و در شیوه فروش عرفی ۲۰۰ تومان به قیمت روز اضافه می‌کند و در مقابل چک ۲ ماهه دریافت می‌کند که به سبب عدم زمان مشخص واریز پول و غیرمنطقی بودن قیمت‌های کارشناسی مرغداران استقبالی از خرید تضمینی نمی‌کنند.

چهارآیین در پایان تصریح کرد: اگر پشتیبانی امور دام اقدام به خرید مرغ زنده با نرخ روز از مرغداران کند بدون تردید برخی از مرغدارانی که بهره‌وری و دانش فنی آن‌ها بالاست و قادر به تولید مرغ با وزن ۲ کیلو و ۱۰۰ گرم هستند در هر موقع از سال بخشی از مرغ تولیدی خود را به عنوان ذخایر استراتژیک در اختیار پشتیبانی امور دام قرار می‌دهند.

انتهای پیام/

تولیدکنندگان جوجه یکروزه از حاشیه زیان خارج شدند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار