به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید سلطانی با بیان اینکه قیمت دام سنگین نسبت به ابتدای سال حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد کاهش یافته است، گفت: قیمت هرکیلوگرم دام زنده سنگین از ۴۱ هزارتومان به کمتر از ۳۰ هزارتومان رسیده و در نقاط مختلف بین ۲۷ تا ۲۹ هزارتومان عرضه میشود. همچنین قیمت دام سبک زنده حدود ۱۰ درصد در همین مدت کاهش داشته و از قیمت متوسط ۴۶ تا ۴۷ هزارتومان به ۴۲ هزارتومان رسیده است.
وی درباره اینکه پیش بینی میکنید قیمتها در هفتههای آتی چگونه باشد؟، اضافه کرد: تولید امسال شرایط بسیار مطلوبی دارد، جلوی قاچاق دام نیز گرفته شده و نگرانی در این زمینه نداریم از طرف دیگر با مشکل انباشت دام سنگین در کشور روبرو هستیم و متاسفانه کسانی که واسطه بین تولیدکننده و مصرف کننده هستند دامها را به قیمت مناسبی خریداری نمیکنند ضمن اینکه قیمت گوشت در بازار نیز کاهش نیافته واین در حالی است که دامدار در حال زیان است؛ بنابراین هر دو طرف تولیدکننده و مصرف کننده ضرر میکنند.
مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران تصریح کرد: عدهای مصمم هستند قیمتهای بازار را حفظ کنند و اجازه کاهش نرخ نمیدهند چرا که دنبال سود بیشتر هستند.
افزایش قیمت ذرت علوفهای در بازار
سلطانی در بخش دیگری از سخنان خود به افزایش قیمت ذرت علوفهای در بازار اشاره کرد و گفت: سطح زیرکشت ذرت در کشور کاهش نیافته و تولید روند یکنواختی دارد، اما تولید این محصول دو منظوره (علوفهای و دانه ای) است، کشاورزان زمانی که تولید هر کدام از این محصولات برایشان به صرفهتر باشد به سمت تولید آن گرایش دارند.
وی ادامه داد: امسال قیمت ذرت دانهای در بازار آزاد افزایش چشمگیری داشته و به کیلویی ۲ هزارتومان رسیده بنابراین کشاورزان ترجیح میدهند یکماه بیشتر صبر کنند و محصولشان را به صورت دانهای برداشت کنند.
سلطانی گفت: در چنین شرایطی دامدار ناچار است قیمت ذرت علوفهای را بالا ببرد و آن را گرانتر بخرد تا کشاورزان تمایل داشته باشند که محصول خود را به دامداران عرضه کنند.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون قیمت ذرت علوفهای حدود ۶۰۰ تومان برای دامدار تمام میشود، ادامه داد: سال گذشته این عدد بیش از ۲۰۰ تومان بود.
سلطانی با بیان اینکه دامدار میتواند نهادههای دیگری را جایگزین ذرت علوفهای کند، افزود: مساله اینجاست که قیمت سایر نهادهها از ذرت علوفهای گرانتر است، حتی کاه نیز قیمت بالاتری دارد و همین مساله دامداران را دچار چالش میکند.
وی با اشاره به افزایش قیمت سبوس و تصویب نرخ ۱۰۰۰ تومان برای آن، گفت: همه این افزایش قیمتها بر روی نرخ تمام شده تولید تاثیرگذار است و هزینه تولید را بالا میبرد.
منبع: مهر
انتهای پیام/