در یک نشست خبری تمهیدات و زیرساخت‌های در نظر گرفته صدا و سیما برای پوشش راهپیمایی با شکوه اربعین ۹۸ تشریح شد.

برگزاری نشست هماهنگی برنامه سازان کمیته اطلاع‌رسانی و مستندسازی صدا و سیما در اربعین حسینیبه گزارش خبرنگار حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست هماهنگی عوامل و برنامه سازان کمیته اطلاع‌رسانی و مستند سازی صدا و سیما در اربعین حسینی، با حضور سید رمضان موسوی مقدم دبیر ستاد اربعین صدا و سیما، پیمان جبلی معاون برون مرزی، حسین ذوالفقاری رئیس ستاد مرکزی اربعین، سردار محسن فتحی زاده فرمانده قرارگاه اربعین ناجا و جمعی از مدیران امروز ۱۶ مهر ماه برگزار شد.

هزینه مسیر، گرانی و ارزانی ها مانع حضور مردم در پیاده روی اربعین نیست

جبلی معاون برون مرزی صدا و سیما در این برنامه گفت: آنچه هفته گذشته در عراق شاهد بودیم، امتدادش به ماه‌ها و سال‌های گذشته و به ۱۴۰۰ سال قبل بر می‌گردد. از لحظه شهادت امام حسین علیه السلام تلاش برای نابودی فلسفه عاشورا و مخفی کردن و غبارآلود کردن فلسفه عاشورا تا به امروز وجود داشته است.

وی افزود: یکی از دوستان به من گفت با توجه به اینکه ویزا برداشته شده و رفت و آمد‌ها راحت‌تر است، امسال جمعیت بیشتری در اربعین حضور پیدا می‌کنند. گفتم این کم لطفی است و کم اهمیت دادن به زائر امام حسین (ع) است؛ چرا که ۱۴۰۰ سال است با همه مشکلات و سختی‌ها به سفر کربلا رفته اند. حتی تمام شهدای عزیزمان در هشت سال دفاع مقدس زمانی که به شهادت می‌رسیدند، آن لحظه نگاهشان به حرم امام حسین (ع) بود.

معاون برون مرزی رسانه ملی عنوان کرد: برای شیعه امام حسین (ع) هزینه مسیر و گرانی و ارزانی مانع نیست؛ به لطف سیدالشهدا این مسیر راهی نیست که قابل بستن باشد. همانطور که رهبر انقلاب فرمودند ۲ میلیون و ۳ میلیون چیزی نیست؛ باید برای رقم‌هایی بالاتر زائران اربعینی خودمان را آماده کنیم.

اربعین خود بزرگترین رسانه است

وی ادامه داد: اربعین خود یک رسانه است؛ منت بر سر امام حسین (ع) نگذاریم که این مراسم را پوشش می‌دهیم بلکه این کار ماست که برکت پیدا می کند. اربعین بزرگترین رسانه است؛ چراکه رساترین صدا، صدایی است که ۱۴۰۰ سال از آن می‌گذرد و خاموش نشده است. زمانی که جابربن انصاری به زیارت امام حسین (ع) می‌رود از آن زمان رسالت عاشورا و صدای بلند امام حسین (ع) به گوش عالم رسیده است.

معاون برون مرزی رسانه ملی گفت: از روزی که عراق از چنگال بعث خارج شد، توطئه‌ای نیست که دشمنان اسلام و در راس آن‌ها آمریکا انجام نداده باشند، اما روز به روز اقتدار امت اسلام بیشتر شد. در حداقل ۶ سال اخیر آمریکا اقداماتی انجام داده که اسلام زدایی و ایران زدایی کند.

وی تصریح کرد: ترویج سکولاریسم در عراق و ضرورت ایران هراسی از مسائلی است که آمریکا در دستور کار خود قرار داده است. این‌ها به دنبال سرنگونی حاکمیت عراق هستند. آمریکا می‌خواست پیاده روی اربعین امسال به خوبی اتفاق نیفتد، اما موفق نخواهد شد. اربعین مانور مظلومیت انسانیت و اخلاق است.

اربعین هویت ساز و هویت بخش است

در ادامه حجت الاسلام و المسلمین پناهیان گفت: اربعین هویت ساز و هویت بخش است و باید روی وجوه مختلف آن کار شود. باید خبرنگاران از اربعین به عنوان یک آیین حکمت افزا یاد کنند. اربعین مراسم عزا نیست؛ عزاداری نیاز به راهپیمایی ۲۰ میلیونی ندارد.

وی ادامه داد: سوال‌ها و نوع نگاه خبرنگاران در مراسم اربعین بسیار مهم است؛ چرا باید سرویس‌های جاسوسی شبکه‌های معاند بیش از ما این سفر را مطالعه کنند.

حجت الاسلام و المسلمین پناهیان عنوان کرد: اربعین هویت ساز و هویت بخش است. یکی از مهم‌ترین انگیزه‌های این سفر پایان دادن به ظلم در عالم است. برای اربعین از تعابیر فخیم، ارزشمند و برگرفته از ادبیات امام خمینی (ره) استفاده کنیم.

در ادامه، سردار محسن فتحی زاده فرمانده قرارگاه اربعین ناجا گفت: عملیات اربعین یکی از بزرگ‌ترین اتفاقات امنیت انتظامی است که در حوزه بین‌المللی اتفاق می‌افتد؛ چراکه در بازه زمانی دو هفته‌ای چند میلیون زائر به شکل قانونی از مرز‌ها عبور می‌کنند و همه مقررات رعایت می‌شود. این موضوع یکی از بزرگ‌ترین اقدامات مجموعه نظام ماست که در سال‌های گذشته همراهی مردم را داشته‌ایم. سال گذشته اوج این افتخار بود؛ نهاد‌ها و سازمان‌های مختلف در کشور‌های دیگر ما را می‌ینند و نسبت به آن با تعجب نگاه می‌کنند. امسال هم همین‌طور خواهد بود.

وی عنوان کرد: جمعیت چند میلیونی امسال به زیارت می‌روند؛ رسانه ملی بزرگترین ظرفیت برای برقراری پیوند بین زائران، مسئولان و خادمین است؛ چرا که امکان خوبی است کار مشترک مسئولان با کار رسانه ملی گره خورد تا بتوانیم اطلاع رسانی موثری داشته باشیم. هر چه بهتر پیوند بین مردم و دستگاه‌های اجرایی به وجود بیاید و آن‌ها را به یکدیگر متصل کنیم، مشکلات موجود صمیمانه تر در میان گذاشته می شود و راهکار‌ها را منتقل می گردد.

۱۰۰ دوربین راهپیمایی عظیم اربعین را به تصویر می‌کشند

علوی رئیس کمیته مستندسازی و اطلاع رسانی اربعین هم گفت: جلسات کمیته استانی همزمان با جلسات ستاد مرکزی اربعین حسینی از ابتدای سال شروع شد و چندین جلسه به ریاست موسوی مقدم در سازمان صدا و سیما برگزار شد.

وی ادامه داد: حاصل این جلسات و برآیند شرکت در جلسات ستاد مرکزی منجر به تدوین آیین نامه جامع و کامل از سوی کمیته اطلاع‌رسانی شد. این آیین نامه شامل پیوست در حوزه سخت‌افزاری و نرم‌افزاری و محتوای پیام در قالب باید‌ها و نباید‌های اربعین است که در اختیار ستاد مرکزی اربعین همه معاونت‌های سازمان و بخش مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت.

علوی رئیس کمیته مستند سازی و اطلاع رسانی اربعین بیان کرد: با هدایت‌ آقای موسوی مقدم و مصوبات ستادمرکزی تلاش شد که جامع ترین و کاربردی‌ترین پیوست رسانه‌ای را برای رسانه ملی و سایر رسانه‌ها تدوین کنیم.

وی عنوان کرد: امسال بیش از ۲۰۰ نفر از اعضای معاونت‌های سیما، صدا، سیاسی، فنی، استانها، برون مرزی و بسیج سازمان برای پوشش پیاده روی اربعین به عراق اعزام می‌شوند. نیروهای فنی سازمان دهم مهر به منظور ایجاد زیرساخت‌های فنی برای ارتباط زنده و استقرار اس ان جی‌ها اعزام شده‌اند و بقیه گروه‌ها از ۱۹ مهر اعزام خواهند شد. همچنین بر اساس اعلام وزارت ارشاد از خبرگزاری‌ها، روزنامه‌ها و سایت‌های خبری هم حدود ۳۵۰ نفر اعزام می‌شوند. سازمان صدا و سیما حدود ۱۰۰ دوربین را برای به تصویر کشیدن عظمت پیاده روی در نجف و کربلا و مسیر اختصاص داده است.

رئیس کمیته مستندسازی و اطلاع رسانی اربعین توضیح داد: ۵۹ اس ان جی در مکان‌های مختلف عراق مستقر کرده ایم. امسال پیش بینی می‌شود در سامرا افزایش زوار داشته باشیم و به همین دلیل ۲ اس ان جی در آنجا مستقر کردیم. سه استودیو در کربلا مستقر کردیم که یکی کاملاً مشرف به حرم امام حسین (ع) و یکی مشرف به حرم حضرت عباس (ع) است و همکاران برای ارتباط زنده می‌توانند از آن استفاده کنند.

حسین ذوالفقاری رئیس ستاد مرکزی اربعین هم با بیان اینکه در این راهپیمایی باشکوه خادم و مخدوم یکی هستند، گفت: همه با کاری حسینی تلاش می‌کنیم تا این مراسم را به نحو احسن به سرانجام برسانیم.

ذوالفقاری گفت: اربعین امسال چند ویژگی دارد که پیاده روی امسال را با سال‌های گذشته متمایز می‌کند؛ اول، افزایش قابل توجه زائران که تا همین لحظه یک میلیون و دویست هزار نفر از مرز‌های کشور به سوی عراق خارج شده اند. از صبح تا ۳ بعدازظهر امروز نیز، ۱۸۰ هزار نفر از مرز‌های کشور خارج شده اند که این تفاوت معناداری است. تنش‌های اخیر عراق، اقتدار جمهوری اسلامی ایران پس از تحریم‌های اخیر آمریکا، باز شدن مرز خسروی، همه اربعین امسال را ویژه‌تر کرده است و نیاز به برنامه ریزی را بیشتر.

ذوالفقاری از رسانه ملی خواست با برنامه ریزی بازگشت زائران را مدیریت کند تا ازدحام و شلوغی آن‌ها را به زحمت نیندازد.

وی افزود: برجسته کردن میزبانی عراقی‌ها یا حتی ادغام موکب داران ایرانی و عراقی در دستور کار ماست، زیرا ما در این سفر معنوی، به دنبال مودت و دوستی و رفاقت و برادری هستیم.

رئیس ستاد مرکزی اربعین از برنامه سازان رسانه ملی خواست در انتقال جلوه‌های زیبای اربعین بیشتر سراغ میزبانان عراقی بروند و زحمات آن‌ها را به تصویر بکشند.

انتهای پیام/

 

برچسب ها: اربعین 98 ، صدا و سیما
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.