پورمیدانی گفت:وسعت مزارع کشت پسته قم حدود ۱۰ هزار هکتار است، و مرغوبترین پسته کشور در این استان تولید میشود.
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم،عباس پور میدانی رئیس جهاد کشاورزی قم در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید قم در واحد کشاورزی و دامپروری بخش مرکزی این استان گفت: سه سال پیش وسعت مزارع گل محمدی قم بین ۲۰ تا ۳۰ هکتار بود.
پورمیدانی عنوان کرد: این گیاه به لحاظ صادراتی و همچنین بهرهوری آب مزیتهای بسیار خوبی دارد،مسائلی مانند بهرهوری آب و بهرهوری نهادهها در قالب الگوی کشت قابلحل است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم همچنین با اشاره به اجرای طرح الگوی کشت در استان یادآور شد: طرح ملی الگوی کشت تصویبشده و هر هفته برنامهها و جلسههای کارشناسی داریم و مزارع را موردمطالعه قرار میدهیم.
پورمیدانی کمبود منابع آبی را یکی از چالشهای بزرگ این استان دانست و افزود: توسعه کشت گلخانه و گیاهان کم آب بر یکی از روشهای مدیریت آب به شمار میآید، که این طرح از حدود یک سال پیش در استان آغازشده و بهزودی میزان صرفهجویی انجامشده را با آمار اعلام خواهیم کرد.
کل زمینهای قابلکشت قم برابر ۱۰۵ هزار و ۷۳۰ هکتار است که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابلکشت کشور میباشد، مجموع کشت سبز استان شامل ۲۰ هزار هکتار باغ و ۴۲ هزار هکتار زراعت است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم در بخش دیگری از سخنان خود پسته را یکی از ظرفیتها و توانمندیهای مهم کشاورزی استان برای مدیریت آب دانست و تصریح کرد: وسعت مزارع کشت پسته قم حدود ۱۰ هزار هکتار است، و مرغوبترین پسته کشور در این استان تولید میشود.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۲۰۸ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند که طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، قم دارای ۱۲۷ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار است، جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از ۵۵ هزار و ۸۶۵ تن است که در قالب ۱۷ هزار و ۳۸۵ خانوار زندگی میکنند.
انتهای پیام/ح