کاهو به عنوان یک سبزی از نظر وجود مواد معدنی و ویتامین‌ها، به‌خصوص الیاف گیاهی آن برای اعمال هاضمه بسیار مفید است و برای این سبزی خواصی نظیر آرام‌بخش، خواب‌آور، ادرارآور مطرح بوده و از قدیم برای آن اثر ضدتشنج هم قائل بوده‌اند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از انواع سبزی‌های پرمصرف بین عموم مردم، کاهو است که اصولا برای سالاد و ساندویچ از آن استفاده می‌کنیم و کاربرد بسیاری در وعده‌های غذایی ما دارد. این سبزی از گیاهان مفیدی است که به میزان زیاد در دنیا و ایران پرورش داده می‌شود و به گفته یک متخصص فارماکوگنوزی این سبزی خاصیت آرام‌بخشی، خواب‌آور و ادرارآوری دارد و از قدیم برای آن اثر ضدتشنج هم قائل بوده‌اند.

برگ‌های تلخ کاهو را بخوریم یا نه؟!//صادقی


دکتر محمدحسین صالحی سورمقی، استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: قسمت اعظم برگ‌های کاهو حدود ۹۰ تا ۹۶ درصد آب دارند. همچنین کاهو حاوی تعدادی ویتامین و موادمعدنی است که از مهم‌ترین مواد معدنی موجود در آن می‌توان به سدیم، پتاسیم و منیزیم و ویتامین‌های مهم آن ویتامین‌های گروه B، E، K و دیگر ویتامین‌ها اشاره کرد.

وی ادامه داد: کاهو در نوع وحشی و معمولی وجود دارد. نوع خوراکی معمولی آن با نام علمی LACTUCA SATIVA شناخته شده است و دارای گونه‌های متعددی است. مهم‌ترین خاصیتی هم که به کاهو نسبت داده می‌شود، خواب‌آور بودن آن است.

وی همچنین گفت: کاهو به عنوان یک سبزی از نظر وجود مواد معدنی و ویتامین‌ها، به‌خصوص الیاف گیاهی آن برای اعمال هاضمه بسیار مفید است و برای این سبزی خواصی نظیر آرام‌بخش، خواب‌آور، ادرارآور مطرح بوده و از قدیم برای آن اثر ضدتشنج هم قائل بوده‌اند.

دکتر سورمقی با تاکید بر اینکه از نظر موادمغذی مصرف برگ‌های تیره کاهو توصیه می‌شود، گفت: معمولا موقع استفاده از کاهو، برگ‌های بیرونی آن دور ریخته می‌شود و بیشتر از برگ‌های داخلی که رنگ کمرنگ‌تری نسبت به برگ‌های بیرونی دارند استفاده می‌شود. درحالی که برگ‌های داخلی کاهو به دلیل تابش کمتر نور آفتاب به آن‌ها موادمغذی کمتری دارند.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا برگ‌های برخی کاهو‌ها تلخ است و آیا خوردن آن‌ها مضر است یا نه، گفت: ماده‌ای در تمامی کاهو‌ها وجود دارد که وقتی سطح آن افزایش می‌یابد باعث تلخی کاهو می‌شود. با این حال این ماده سمی و مضر نیست و به هضم بهتر و تقویت معده کمک می‌کند و خوردن آن بی‌خطر است.

دکتر سورمقی در نهایت به خاصیت کاهوی وحشی اشاره کرد و گفت: کاهوی وحشی دارای برگ‌های بلندی است که گاهی به بیش از یک متر می‌رسد. این سبزی نیز خواصی از جمله آرام‌بخش، ضددرد، خواب‌آور، ادرارآور، ضدسرفه، خلط‌آور، ضداسپاسم، مسهل و همچنین کاهش‌دهنده فشارخون، قاعده‌آور و گاهی حساسیت‌زا دارد.

منبع: سلامانه

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.