وزیر بهداشت گفت: ایران دارای یکی از قوی‌ترین زیرساخت‌های PHC است و این موضوع مقدمه خوبی برای عبور ما به سمت پوشش همگانی سلامت UHC است.

ضرورت جامعه محور کردن آموزش پزشکی/ایران دارای یکی از قوی‌ترین زیرساخت‌های PHC استبه گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در دیدار «احمد المنظری» مدیر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت، ضمن ابزار امیدواری برای دستیابی به دستاورد‌های مطلوب در شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت و ارائه این دستاورد‌ها به منظور ارتقای حوزه بهداشت کشور‌های منطقه و جهان، اظهار کرد: ایران دارای تجارب ارزنده‌ای در زمینه بهداشت است.

او افزود: ایران دارای یکی از قوی‌ترین زیرساخت‌های PHC است و این موضوع مقدمه خوبی برای عبور ما به سمت پوشش همگانی سلامت UHC است. امروز، تمامی هموطنان ایرانی دارای پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان هستند، پرونده الکترونیک سلامت به ما این امکان را می‌دهد که برای گام‌های بعدی مانند، سیستم ارجاع، پزشکی خانواده و اعمال راهنما‌های بالینی برای مدیریت اقتصاد سلامت، موفقیت آمیز عمل کنیم.

نمکی گفت: تصمیم داریم، به جای integrated method، به سراغ اجرای جامعه محور کردن سلامت در قالب پروژه‌ای به نام "هر خانه یک پایگاه سلامت" برویم. در این پروژه قرار است یک فرد را به عنوان محور که بیشتر خانم خانه است را انتخاب کنیم و به این فرد از طریق راه‌هایی که درنظر داریم و یکی از آن‌ها یادگیری مجازی است، آموزش‌هایی دهیم که این آموزش ها، شامل پیشگیری، درمان‌های اولیه و توانبخشی و بازتوانی است.

وزیر بهداشت عنوان کرد: اقدام دیگری که باید انجام دهیم این است که آموزش پزشکی را به جای آموزش‌های مبتنی بر بیمارستان در رشته پزشکی و آموزش‌های مبتنی بر مطب دندانپزشکی در رشته دندانپزشکی، به سمت آموزش‌های جامعه محور ببریم. به این صورت که هر ۵ تا ۱۰ خانه را به یک دانشجوی پزشکی، دندانپزشکی، تغذیه، داروسازی و توانبخشی، بسپاریم، تا آن‌ها در طی مدت تحصیل شان در آن شهر، مشکلات این خانواده‌ها را در مسائل اجتماعی به خصوص تاثیری که مولفه‌های اجتماعی بر سلامت انسان‌ها دارد، رفع کرده و با این مشکلات از نزدیک آشنا شوند.

او گفت: در این پروژه، هر ۵ تا ۱۰ دانشجو زیر نظر یک پزشک خانواده و هر ۵ تا ۱۰ پزشک خانواده، زیر نظر یک استاد پزشکی خانواده در دانشگاه هایمان مدیریت خواهند شد که نمرات این دانشجو‌ها برای این کرسی با تایید پزشک خانواده تایید و در کارنامه شان ثبت خواهد شد. دانشجویانی می‌توانند از دوره عمومی به رزیدنتی به فلوشیپ بروند که این دوره را به خوبی پاس کرده باشند. 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پایان گفت: از جمله برنامه‌هایی که در دست داریم؛ کنترل بیماری‌های غیرواگیر مانند دیابت است. همچنین درحال حاضر، در حال یافتن نقاط هایپراندمیک بوده و برنامه بیماری‌های منتقله بین انسان و حیوان و HIV نیز جزو طرح‌های ملی ما است. امیدواریم با حمایت شما در منطقه، بتوانیم در زمینه بهداشت جهانی، گام‌های اساسی در کنار یکدیگر بر داریم. با توجه به تجارب ایران در توسعه زیرساخت‌های بهداشت و درمان، می‌توانیم در زمینه فنی، کمک‌های زیادی را به کشور‌هایی که نیازمند انتقال این دانش فنی هستند، ارائه دهیم.

انتهای پیام/

جزئیات جدید از روند اجرای برنامه پزشکی خانواده در ایران

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.