به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، با این حال برخی عادات غلط تغذیهای در این بیماران شامل پرش از وعدههای غذایی اصلی و در نتیجه افت ناگهانی قند خون، مدیریت این بیماری را سختتر میکند:
رژیم غذایی سرشار از چربیهای خطرناک: تحقیقات نشان میدهد که مصرف بیش از حد چربی یعنی بیش از ۳۰ درصد از کل کالری دریافتی، ممکن است منجر به مقاومت به انسولین شود و یا سیر آن را وخیمتر کند. به مبتلایان یه دیابت توصیه میشود به طور کامل از چربیهای اشباع شده و غذاهای رستورانی پرهیز کنند. در عوض مصرف چربیهای اشباع نشده علاوه بر این که مقاومت به انسولین را کاهش میدهد، منجر به کاهش چربی کبد نیز میشود. آووکادو، روغن زیتون، کره مغزها، دانهها و ... سرشار از چربیهای مفید هستند و آنهم برای بهبود سلامت قلب و عروق، کاهش سطح ال دی ال یا کلسترول بد و کاهش تری گلیسیرید و فشار خون
مصرف زیاد گوشت قرمز: مصرف بیش از نصف بشقاب گوشت قرمز ممکن است روی حساسیت به انسولین در دیابتیها تاثیر منفی بگذارد. علاوه بر این، افزایش مصرف گوشت قرمز با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در ارتباط است. محدود کردن گوشت قرمز و استفاده از غذاهای دریایی و گوشت سفید، در عوض منجر به سلامت قلب و عروق میشود.
عدم تعادل در وعدههای غذایی: خوردن بیش از حد یک گروه از مواد غذایی مانند کربوهیدراتها و کاهش مصرف سبزیها و یا پروتئینهای بدون چربی باعث بالا رفتن قند خون میشود. وعدههای غذایی متعادل در مبتلایان به دیابت باید شامل تمام ریزمغذیها باشد: شامل پروتئین بدون چربی، برنج قهوهای که کربوهیدرات پیچیده است، و میزان مناسب از میوهها و سبزیجات.
پرش از وعدههای غذایی: پرهیز کردن از یکی از وعدههای اصلی غذایی و گرسنه ماندن به مدت طولانی مدت منجر به هیپوگلیسمی یا افت ناگهانی قند خون میشود؛ بخصوص اگر این بیماران در حال مصرف داروهای خاص دیابت باشند. هیپوگلیسمی در صورت عدم درمان باعث ایجاد سردرگمی در بیمار، و یا غش میشود. هیپوگلیسمی شدید همراه با تشنج، کما و در موارد نادرتر مرگ است. سازگاری در وعدههای غذایی بسیار مهم است و باعث ثبات قند خون میشود.
مصرف بیش از حد کربوهیدراتهای ساده: کیفیت کربوهیدرات در رژیم غذایی مبتلایان به دیابت بسیار مهم است. کربوهیدراتهای تصفیه شده مانند نان سفید را افزایش خطر مقاومت به انسولین در ارتباط است. محصولات فراوری شده و حاوی قند باید در دیابتیها جای خود را به محصولات حاوی فیبر و کربوهیدراتهای پیچیده، غلات سبوس دار و ... بدهند.
عدم کنترل قند خون قبل از ورزش: نظارت مستمر بر قند خون قبل از ورزش و فعالیت بدنی در مبتلایان به دیابت بسیار مهم است، زیرا ورزش خود عاملی است که قند خون را کاهش میدهد. به همراه داشتن یک میان وعده کوچک برای جلوگیری از افت ناگهانی قند خون حین ورزش را نباید فراموش کرد. حتی به برخی بیماران توصیه میشود که قرص گلوکز را به همراه داشته باشند. نوشیدنیهای ورزشی نیز میتواند برای درمان هیپوگلیسمی حین ورزش مفید باشد. در مورد موثرترین روشهای ورزشی و راههای پیشگیری از افت قند خون حین ورزش باید با پزشک مشورت کرد.
پرخوری: نه تنها منجر به کاهش بهبود حساسیت به انسولین میشود، بلکه مدیریت وزن را که خود بخشی مهم در کنترل دیابت است را دچار مشکل میکند. برای افراد مبتلا به دیابت، پرخوری و داشتن وزن اضافی با مقاومت به انسولین و همچنین نیاز بیشتر به دارو همراه است. در حالت ایده ال، قند خون افراد دیابتی پس از صرف هر کدام از وعدههای غذایی باید کمتر از ۱۸۰ میلی گرم در دسی لیتر باشد. اگر میزان قند خون قبل از غذا، ۱۲۰ و بعد از غذا ۲۵۰ میلی گرم در دسی لیتر باشد، این نشان دهنده مصرف یک رژیم غذایی پرکربوهیدرات است.
مصرف میان وعده یا وعده اصلی شام درست قبل از زمان خواب: فاصله کم میان خوابیدن در شب و مصرف میان وعدهها یا شام، میتواند منجر به افزایش قند خون ناشتا در صبح روز بعد شود. خوراکیهای سرپایی در شب و دو ساعت قبل از خواب باید حاوی فیبر و کربوهیدرات به میزان ۲۰ گرم یا کمتر باشد. پروتئینهای بدون چربی را نیز میتوان به عنوان وعده شام مصرف کرد.
منبع:آوای سلامت
انتهای پیام/