یک روانشناس گفت: دلایل علمی وجود دارد که اکثر ما آدم‌ها صدای ضبط شده خودمان را متفاوت می‌شنویم و اغلب برایمان نا آشناست.

حسن اکبرزاده روانشناس و مشاور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره علت نداشتن حس خوب نسبت به صدا و تصویر در افراد اظهار کرد: دلایل علمی وجود دارد که اکثر ما آدم‌ها صدای ضبط شده خودمان را متفاوت می‌شنویم و اغلب برایمان نا آشناست و دلیل این پدیده مسیر‌های متفاوت انتقال صدای خودمان از طریق گوش میانی و صدای بیرون است بنابراین با صدایی که خودمان تصور می‌کنیم متفاوت است.

اکبرزاده بیان کرد: به لحاظ روانشناختی این مسئله دلایل و تاثیرات متفاوتی روی افراد مختلف دارد و اکثر افراد صدای ضبط شده شان برای شان نا آشناست و بعضی‌ها خجالت می‌کشند واین در حالی است که دیگران همیشه صدای آن‌ها را به این شکل شنیده اند.

این روانشناس گفت: کم نیستند افرادی که با شنیدن صدای ضبط شده یا دیدن تصویر خود مدام ایرادگیری می‌کنند و احساس شرم، عدم رضایت، ناخوشایندی و جذاب نبودن دارند که به احتمال زیاد این افراد اعتماد به نفس پایینی دارند، این‌ها افرادی هستند که احتمالا به ویژگی‌های مثبت و توانمندی‌های خود توجه زیادی ندارند واغلب توانایی‌های خود را کم ارزش جلوه می‌دهند.

او افزود: این افراد احتمالا ویژگی‌های کمالگرایانه دارند و به دنبال کامل بودن مطلق هستند، در حالیکه چنین چیزی (کامل بودن مطلق) برای هیچ کسی تعریف نشده است و حتی توانمندترین و قدرتمندترین آدم‌ها نیز مطلق نیستند.


بیشتر بخوانید: چگونه خشم خود را هنگام رانندگی کنترل کنیم؟ 


اکبرزاده با اشاره به اینکه در حوزه روانشناسی کمالگرایی در تقسیم بندی اختلالات جای گرفته است، ادامه داد: افراد کمالگرا به ندرت از خودشان رضایت دارند و اغلب از موفقیت‌های خود خوشحال نیستند و ویژگی‌های خودسرزنش‌گرانه قوی تری دارند و زمانی که این فرایند تکرار شود منجر به اعتماد به نفس پایین می‌شود و در نهایت افراد در بدیهیات زندگی نیز دچار تعارضات شدید می‌شوند.

این روانشناس گفت: پس با علم بر این که صدای ضبط شده متفاوت شنیده می‌شود اگر افراد دچار خود سرزنش‌گری و اجتناب شوند نیاز به درمان‌های روانشناختی دارند، این افراد از self (خود) ضعیفی برخوردارند و نیاز به آموزش‌های مختلف روانشناختی جهت بهبود خودشناسی و پذیرش خوددارند.

او اضافه کرد: یک فرد خودآگاه و سالم از لحاظ روانشناختی با خودش به پذیرش رسیده است و خود را با تمام قوت‌ها و ضعف‌ها پذیرفته است در چنین شرایطی با تکیه بر توانمندی‌ها تاحدودی می‌توان ناتوانی‌ها را نیز تعدیل کرد.

اکبرزاده تصریح کرد: افرادی را همه ما می‌شناسیم با وجود نقص‌های خاص مادرزادی و یا معلولیت بعد از یک سانحه باز هم در جامعه فعال هستند و خیلی از این افراد، آدم‌های موفقی هم هستند چراکه حسن، عیب و ضعف خودشان را پذیرفته اند (آشتی با خود) و از اعتماد به نفس بهتری برخوردارند.

این روانشناس خاطرنشان کرد: خود آگاهی یکی از راهکار‌های افزایش اعتماد به نفس است که در این صورت افراد به نقاط قوت و ضعف خود آگاه هستند و با تکیه بر توانمندی‌ها ضعف‌های خود را نیز تعدیل می‌کنند همچنین مراجعه به مشاور و روانشناس از راهکار‌های اساسی است، چون این افراد به احتمال زیاد با مشاوره می‌توانند به پذیرش در ارتباط با خود وافرایش اعتماد به نفس نایل شوند.

انتهای پیام/

علت نداشتن حس خوب نسبت به صدا و تصویر در افراد مشخص شد

برچسب ها: روانشناسی ، خانواده
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
\
۱۹:۲۵ ۲۹ مهر ۱۳۹۸
جالبه
Iran (Islamic Republic of)
پیام
۰۷:۳۱ ۲۹ مهر ۱۳۹۸
هیشکی نمیتونه مث مو آواز بخونه !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۲ ۳۰ مهر ۱۳۹۸
ای ول
Iran (Islamic Republic of)
Sh
۰۰:۰۰ ۲۹ مهر ۱۳۹۸
من خیلی صدامو دوست دارم فقط هنوزبافیلم خودم کنارنیومدم البته اونم درحال بهترشدنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۴ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
کاش فقط صدا بود
ولی کسانی که خوش صدا و خوشگل هستن، کمالگرا نیستن ؛ چون این کمال و جلال را قبلا دارند ولی درکشان آنقدر زیاد نیست که این را بفهمند!
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۳:۱۱ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
کاملا مخالفم باهات
Iran (Islamic Republic of)
امین
۲۱:۵۰ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
چرا تحمل سلول انفرادی سخته؟ چون ادم ها اولین چیزی رو که تحملشو ندارن خودشونن و به تبع این، صدا و تصویر خودمون قابل تحمل نیست چون خودمون رو به یاد خودمون میاره انگار داخل سلول انفرادی هستیم و دوس داریم فرار کنیم عکه با تکرار و تمرین کم کم عادی تر میشه.این فصل الخطاب در این موضوع هست
Iran (Islamic Republic of)
ایمان
۲۳:۵۶ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
کاملا بی ربط گفتی داداش
انفرادی به خاطر این قابل تحمل نیست چون آدم موجودی اجتماعیه و معمولا از تنهایی لذت نمیبره.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۹:۲۱ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
صدای کسی زشت نیست،چون وقتی صدا خودمون رو میشنویم این حس بهمون دس میده فک میکنیم همه این حسو نسبت ب صدامون دارن،در صورتی ک اینطوری نیست،چون اگ زشت بود بهمون میگفتن،کافیه اون لحظه ک صدا ضبط شدتو دارن تو جمع میشنون ب بخودت بگی برا من فقط صدا غیر عادیه بقیه خوب میشنون
راه درمانش:ب صدا ضبط شده خودتون گوش کنید بعده ی مدت میبینید ک صدا عادی شده براتون
Iran (Islamic Republic of)
بی نام
۲۲:۲۱ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
دقیقا
Iran (Islamic Republic of)
N
۲۳:۰۶ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
جالبه؛حتما امتحانش میکنم
Netherlands
حمید
۱۳:۲۷ ۲۹ مهر ۱۳۹۸
عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۴ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
شاید توقع افراد از خودشون زیاده! نشانه خوبی نیست فرد خودش یا دیگران رو زشت و تصویر دیگران رو زشت و مخدوش میبینه که شاید از علائم اسکیزوفرنیه البته اگه با علائم دیگه اون همراه باشه اینو جایی خوندم و باید روانشناس تایید کنه ولی معتقدم باید شکر گزار بود که سلامتی از ثروت و خوش صدایی و خوشگلی مهمتره!
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۵:۴۶ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
منم از صدای ضبط شده خودم خوشم نمیاد و فکرمیکنم واقعا افتضاحه اما این باعث نشده اعتماد به نفسم پایین بیاد بهر حال صدای من این شکلیه و کاریش نمیتونم بکنم و خوشحالم که خودم مجبور نیستم صدای خودمو تحمل کنم بیچاره بقیه
Iran (Islamic Republic of)
کربلایی محمد
۱۳:۱۹ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
ای بابا من از دسته همین آدمام از صتویر یا صدای ضبط شده خود خوشم نمیاد
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۲:۵۴ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
صدای ضبط شده را از طریق گوش خارجی و صدای خودمان را از طریق مجرای استاش ک داخل دهان است میشنویم،بنظرم تفاوت صدا ناشی از آن است
United States of America
ناشناس
۱۵:۳۴ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
ممکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۰ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
خوب بود سعی کنید از این جور مطالب بذارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۱ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
عالی بود آفرین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۱ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
اونا که صداشون خوبه میخونن خودشون از صدای خود خوش میاد
Iran (Islamic Republic of)
رامين
۰۹:۱۱ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
اين مسئله قبلا براي من اتفاق افتاده . در دوره نوجواني با صداي خودم مشكل پيدا كردم و اعتماد بنفس خودم رو از دست دادم . تاثير خيلي بدي روي من گذاشت ، اما به مرور زمان اين حالت بد در وجودم از بين رفت . من الان 41 ساله هستم با همسر و دو فرزندم با خوشبختي زندگي مي كنيم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۸ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
خوشبحالت من ازدواج برام شده ارزوی محال خیلی تنهام
United States of America
ناشناس
۱۵:۳۶ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
باور نمیکردی اینقدر زشت یاشی?
دعا با تسبیح الکترونیکی بلدی? شروع کن به دعاکردن