به گزارش خبرنگار
حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، جهانی که در آن هستیم را میتوان دنیای باکتریها دانست. بنابر پژوهشها، بیش از یک تریلیون گونه میکروب برروی کره زمین زندگی میکنند. محققان دریافتند عدم شستوشوی به موقع ملحفههای رختخواب منجر به بروز بیماریها و
عفونتهای باکتریایی در انسان میشود؛ لذا لازم است تمام ملحفهها و روکشهای رختخواب به طور هفتگی شسته شوند.
کارشناسان اعلام کردهاند که محیط رختخواب افراد میتواند آلودهترین مکان برای ابتلا به انواع بیماریهای باشد. یک شخص به طور متوسط یک سوم از طول عمر خود را در رختخواب سپری میکند. بر اساس تحقیقات هر فرد بطور میانگین هنگام خواب نیم لیتر عرق میکند و این تعریق در شبهای تابستان به دلیل گرمای هوا بیشتر میشود. تعریق بدن هنگام شب میتواند محیط مناسبی را برای رشد قارچها فراهم کند. بر اساس تحقیقاتی که اخیرا در دانشگاه نیویورک در این رابطه صورت گرفته است، یک بالشت از جنس پر یا الیاف مصنوعی که بین ۱.۵ تا ۲۰ سال از عمر آن میگذرد، محلی مناسب برای رشد ۴ تا ۱۷ نوع قارچ مختلف است.
یکی دیگر از مکانهایی که محل رشد این باکتریها و میکروبها است ملحفهها و بالشهای هواپیمایی است که در طول شبانه روز چندین نفر از آنها استفاده میکنند و محل خوبی برای رشد میکروب و انتقال آن به سایر اشخاص است. محققان کشور، اما پتوهایی نانویی طراحی و تولید کردهاند که این مشکل را رفع میکند.
پتوهایی نانویی حاوی آنتیباکتریان که شرکتهای هواپیمایی در پروازهای خود از آن استفاده میکند پتوهایی که به دلیل داشتن نانوذرات مانع از فعالیت باکتری و میکروب میشود.استفاده از نانوذرات در الیاف پارچه سبب خاصیت آنتیباکتریال در این پتوها میشود.
وجود نانوذرات، آنزیم جذب اکسیژن باکتریها را غیرفعال و مانع از زنده ماندن این باکتریها با جذب اکسیژن میشود.
پتوی آنتیباکتریال تنها محصول نانویی نبوده که شرکتهای هواپیمایی از آن استغاده کردهاند بلکه این شرکتها از فیلترهوای نانویی کابین نیز در هواپیماهای خود استفاده میکنند.
بیشتر بخوانید: معرفی طرحهای برگزیده دانشجویان در نانواستارت آپها/ حمایت بنیاد آموزش فناوری نانو از ایدههای کاربردی و فناورانه
بیشتر پتوها و ملحفههایی که در خطوط هواپیمایی استفاده میشوند، شسته و مجددا استفاده میشوند. در برخی موارد این پتوها از مواد قابل بازیافت نیز ساخته شده و بعد از مصرف برای بازیافت فرستاده میشوند، پتوهای معمولی که در پروازهای هواپیمایی استفاده میشوند معمولا از پارچههایی با جنس مرغوب بافته میشوند تا بتوان چندین بار از آنها استفاده کرد.
این پتوها ممکن است در حین استفاده توسط مسافرین، باکتری و میکروبهایی جذب کنند که در حین شستشو از بین نرفته و موجب ایجاد بیماری در مسافران بعدی شوند. در محصول حاضر برای رفع این مشکل از پارچه پلیاستر- اکریلیک حاوی نانوذرات که منجر به ایجاد خاصیت ضدمیکروبی در این پارچهها میشود استفاده شده است.
در واقع حضور این نانوذرات، که سطح فعال زیادی نسبت به حجمشان دارند با باکتریها واکنش داده و آنها را غیر فعال میکنند. باکتریها از یک آنزیم برای جذب اکسیژن و زنده ماندن استفاده میکنند. استفاده از این نانوذرات، باعث غیرفعال شدن عملکرد این آنزیم و در نتیجه دریافت اکسیژن میشود.
انتهای پیام/
تولید پتوهای نانویی برای جلوگیری از رشد میکروبها