به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، ۲۶ آوریل سال ۱۹۸۶ بود که در چرنوبیل بدترین فاجعه هستهای جهان رخ داد. اشتباه در آزمایشی که برای تست ایمنی نیروگاه در حال انجام بود، منجر به آتش سوزی گستردهای شد که به مدت ۱۰ روز تابش اشعه آن ادامه داشت. ابرهای حامل ذرات رادیواکتیو در سراسر غرب اروپا پراکنده شد و ویرانی و مرگ را در صدها مایل دورتر از محل حادثه برای صدها تا هزاران نفر رقم زدند.
ساکنان محلی که بیشتر از ۱۰۰۰۰۰ نفر بودند بلافاصله از محل حادثه گریختند. یک منطقه ممنوعه در فاصله ۲۰ مایلی راکتور حادثه دیده ایجاد شد و بلافاصله این محدوده گسترش یافت. در مدت کمتر از چند ماه ۲۳۴۰۰۰ نفر از منطقه خطر منتقل شدند. در حالی که برخی از آنها بلافاصله و بی درنگ از ناحیه چرنوبیل دور شدند، اما تعدادی نیز پس از چند ساعت و برداشتن وسایل مورد نیاز منطقه خطر را ترک کردند.
چند سال پیش یک عکاس ماجراجوی کانادایی با نام " روبین وُن اسوانک" تصمیم گرفت سفری به ناحیه چرنوبیل داشته باشد. در حالی که او تصور میکرد این منطقه خالی از سکنه باشد، با تعدادی از ساکنان اولیه مواجه شد.
پس از حادثه انفجار نیروگاه هستهای حدود ۱۵۰ تا ۳۰۰ نفر هرگز خانه و محل سکونت خود را ترک نکردند و با بستن قفل خانههای خود منتظر مرگ ماندند. بیشتر این افراد اکنون دهه ۸۰ سالگی زندگی خود را سپری میکنند.
در ادامه میتوانید تصاویری را که این عکاس کانادایی از ساکنان چرنوبیل تهیه کرده مشاهده کنید:
انتهای پیام/