پژوهشگر تاریخ اسلام، زیارت اربعین را نمادی مهم برای آرمان خواهی و آزادگی عنوان کرد.

محمدرضا سلمانی عبیات پژوهشگر تاریخ اسلام در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، زیارت اربعین را نمادی مهم برای آرمان خواهی و آزادگی عنوان کرد و گفت: اکنون و پس از ۱۳۸۰ سال از شهادت مظلومانه امام حسین (ع)، هنوز آرمان ها، اهداف و استقامت این بزرگمرد تاریخ در دل و زبان همگان جاری و ساری است.

او زیارت اربعین را نشانه‌ای واضح بر این مدعا دانست و افزود: تاریخ اسلام در طول این ۱۴ قرن هیچگاه چنین حرکت بزرگ، اجتماعی و خود جوش را به خود ندیده است.

عبیات، کمال عبودیت و رضای الهی و اوج بندگی را از نشانه‌های شخصیتی امام حسین (ع) عنوان کرد و اظهار داشت: کمال تسلیم و رضاى به قضاى الهى در آخرین مناجات امام حسین (ع) در روز عاشورا با بیانى شیوا و شور انگیز عنوان شده است.

پژوهشگر تاریخ اسلام با بیان اینکه ابومخنف در مقتل منتسب به خود در صفحه ۱۲۳ و متقی هندی در ینابیع المودّة جلد ۳ صفحه ۸۲ آورده اند که امام حسین (ع) در لحظات آخر جملاتی سرشار از محتوای بندگی فرموده اند و تصریح کرد: امام حسین (ع) فرمود: اى خداى بزرگ! در برابر قضا و قدر تو شکیبا هستم اى پروردگارى که به جز تو خدائى نیست. اى فریاد رس داد خواهان که مرا جز تو پروردگارى و معبودى نیست، بر حکم و تقدیر تو صابر و شکیبا هستم، اى فریادرس آن که فریادرسى ندارى، اى همیشه زنده‌اى که پایان ندارد، اى زنده کننده مردگان!

او با اشاره امام حسین (ع) بدون تردید به این خشنودى خداوندى رسید و به همین دلیل، «ثار اللَّه» نام گرفت و این واضح است که هر کسى و هر عملى که رنگ خدایى یابد جاودانه مى‌شود، ادامه داد:، زیرا که خداوند در سوره مبارکه نحل آیه ۹۶ آنچه نزد شماست فانى مى‌شود، اما آنچه نزد خداست باقى مى‌ماند؛ و به کسانى که صبر و شکیبایى و پایدارى پیشه کنند، مطابق بهترین اعمالى که انجام مى‌دادند پاداش خواهیم داد.

محمدرضا سلمانی عبیات، اربعین حسینی را جوششی بزرگ در عالم بشریت توصیف کرد و اذعان داشت: در پرتو این اخلاص، عشق و دلدادگى به حق و نیز رنگ خدایى داشتن شهادت امام حسین (ع) است که به فرموده جدّ گرامى‌اش رسول اکرم (ص)، خداوند نیز شعله‌هاى محبّت و عشق به حسین (ع) و کربلایش را در دلهاى مؤمنان قرار داد

این پژوهشگر تاریخ عاشورا با اشاره به اینکه زیارت اربعین دلیلی واضح بر پیروزی امام حسین (ع) و تحقق پیشبینی‌های حضرت زینب (س) است؛ بیان کرد: حضرت زینب (س) آنطور که در الملهوف سید بن طووس صفحه ۲۱۵ و بحار الأنوار علامه مجلسی جلد ۴۵ صفحه ۱۳۳ وعده شکست برنامه ریزی‌های امویان برای به دست فراموشی سپردن نام امام حسین ع را به یزید داد.

او با بیان اینکه زائران اربعین همان‌هایی هستند که حضرت زینب (س) در گفتاری ارزشمند آنان را شیعیان مخلص و مورد تایید الهی توصیف کرده است افزود: آنگونه که شیخ عباس قمی در نفس المهموم، صفحه ۲۱۰ وعلامه مقرم در مقتل الحسین صفحه ۳۰۸ آوردده اند که زینب س فرموده است، خداوند از جماعتى از این امت که گردنکشان زمین آن‌ها را نمى شناسند ولى فرشتگان آسمان آنان را مى شناسند، عهد گرفته است که این پیکرهاى پاره پاره و پراکنده را جمع کنند و به خاک بسپارند، در آینده در این سرزمین بر مرقد پدرت حسین (ع) پرچمى به اهتزاز در مى آید که هیچگاه کهنه نشود و در گذر زمان گزندى به آن نرسد و سردمداران کفر هرچه در محو آن تلاش کنند، روز به روز بر عظمت آن افزوده شود.

انتهای پیام/گ

فلسفه راهپیمایی در ایام اربعین حسینی

برچسب ها: تاریخ ، اخبار فرهنگی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار