پیمان فروهر دبیر انجمن تولید کنندگان و صادرکنندگان آبهای معدنی و آشامیدنی ایران در گفت وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: مهمترین مشکل در صنعت آبهای معدنی و آشامیدنی این است که بیش از ۹۵ درصد مردم دنیا دسترسی به آب شرب شهری دارند و این موضوع مردم را بی نیاز از خرید آب معدنی میکند.
او بیان کرد: به محض اینکه اقتصاد دچار تنش میشود میتوان گفت آب آشامیدنی اولین محصولی است که از لیست خرید مردم خط میخورد.
فروهر ادامه داد: در یک الی ۲ سال گذشته که اقتصاد کشور با چالش روبرو بوده، صنعت تولید آب آشامیدنی بسیار لطمه دیده است. در حوزه قیمت گذاری بیشتر مواقع دچار مشکل بوده ایم؛ چرا که بسیاری از نظارتها صنعتگراست وآن را دچار مشکل میکند.
بیشتر بخوانید: درآمد 6 هزار دلاری کشور از صادرات آب معدنی
دبیر انجمن تولید کنندگان و صادرکنندگان آبهای معدنی و آشامیدنی ایران گفت: تعادل برقرار کردن بین تورم و تولید کاری مهم است که بیشتر مواقع این اتفاق رخ نمیدهد؛ چرا که این تعادل برقرار کردن نیاز به بازرسی نهادهای نظارتی دارد که بیشتر مواقع در آن مشکل دارند، اما مدتی است که این تعامل بهتر شده است.
او با اشاره به حوزه صادرات آبهای آشامیدنی، اظهار کرد: صنعت آبهای معدنی به دلایل متعددی صادرات بسیار مطلوبی ندارد و همواره این صادرات سیر نزولی داشته است.
فروهر گفت: آب معدنی، محصول سنگین و حجیم بوده و کرایه حمل بار بسیار بر قیمت آن اثرگذار است و با افزایش هزینههای حمل و نقل این محصول تحت تأثیر قرار میگیرد. از طرفی برای افزایش صادرات نیاز به حضور در بازارهای صادراتی را داریم که باید جدول نمایشگاههای بین المللی را تهیه و در آنجا تبلیغات کنیم که این کار مستلزم هزینه زیادی است و نیاز به نقدینگی دارد.
فروهر ادامه داد: یکی از مهمترین عوامل کاهش صادرات آبهای معدنی را میتوان کمبود نقدینگی و عدم حضور در نمایشگاهها دانست. بسیاری از کشورهایی که در گذشته به آنها آبهای معدنی صادر میکردیم اکنون تمایلی به ادامه همکاری با ما ندارند و تعاملات تجاری خوبی دیگر نداریم؛ در صورتی که ترکیه یکی از رقیبهای ما در این صنعت به خوبی فعالیت میکند.
دبیر انجمن تولید کنندگان و صادرکنندگان آبهای معدنی و آشامیدنی ایران تشریح کرد: تولید آبهای معدنی با یک افت ۲۰ درصدی مواجه بوده است و اکنون حدود یک میلیارد و ۷۰۰ لیتر تولید انجام می دهیم که سال گذشته پیش بینی شد به آستانه ۲ میلیارد لیتر تولید برسیم، اما رکود در بازار منجر به کاهش تولیدات شد.
او تصریح کرد: رقم صادرات در سال ۹۷ حدود ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار دلار بوده و در مقایسه با صادرات صنایع دیگر بسیار کم است.
انتهای پیام/