ماجرای کاهش پوشش بیمه‌ای انسولین و سهمیه‌بندی آن موجب آزار و رنج بیماران دیابتی شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،  مزه دهانش تلخ شده است، علاقه خاصی به شیرینی جات دارد. اما می‌گوید که نمی‌تواند شیرینی بخورد. این جمله‌ها را از کسی می‌شنوم که از بیماری دیابت یا قندخون بالا رنج می‌برد، بیماری که عوارض بسیاری دارد و به دو شکل دیابت نوع یک و دیابت نوع دو فرد را گرفتار‌ می‌کند. بیماران دیابتی نوع یک باید با توجه به میزان قند خون و وزن در روز چند واحد انسولین تززریق کنند تا قندخونشان تنظیم باشد. اما فکرش را بکنید که بیمار باشید و نتوانید به میزان کافی از دارو استفاده کنید. این دیگر خود دردی بر درد‌های بیمار می‌افزاید.

چند روزی است که صحبت از سهمیه بندی انسولین بیماران دیابتی است. سهمیه بندی که موجب رنج بیماران دیابتی شده است. بنابر اعلام بیماران بیمه‌ها کف حداقلی برای سهمیه انسولین افراد در نظر گرفته اند و بیماران باید انسولین بیش از حد تایید بیمه را آزاد خریداری کنند، این در حالی بوده که استفاده از انسولین‌های قلمی برای بیماران راحت‌تر است و بیمار باید هزینه زیادی برای خرید آزاد انسولین پرداخت کند.

ماجرای سهیمه بندی انسولین و دغدغه بیماران قندخونی/ وقتی سلامت بیمار فدای جیب بیمه‌ها می‌شود


بیشتر بخوانید: اختصاص ۱۰ درصد هزینه‌های درمان به بیماران دیابتی/ ۶ میلیون ایرانی به دیابت مبتلا هستند


سهمیه بندی انسولین درست نیست

این در حالی است که ایرج حریرچی سهمیه بندی انسولین معاون کل وزارت بهداشت را نادرست خواند و گفت: سیاست وزارت بهداشت، مصرف منطقی دارو است.

وی با تاکید بر تامین انسولین مورد نیاز کشور تا یک سال آینده، گفت: هیچ کمبودی در زمینه انسولین مورد نیاز بیماران وجود ندارد و برای بیش از یک سال مصرف، انسولین تامین شده است.

حریرچی با اشاره به رقم پرداختی بیماران برای تهیه انسولین که ۳۷۰۰ تومان است، ادامه داد: قیمت انسولین به صورت آزاد ۳۷ هزار تومان است که بیماران فقط ۱۰ درصد آن را پرداخت می‌کنند.

معاون کل وزارت بهداشت، افزود: برای دولت، قیمت خرید خارجی انسولین ۵ یورو است و فعلا قلم انسولین وارداتی است. البته در حال حاضر زمینه احداث کارخانه تولید قلم انسولین در کشور فراهم شده است.

ماجرای سهیمه بندی انسولین و دغدغه بیماران قندخونی/ وقتی سلامت بیمار فدای جیب بیمه‌ها می‌شود

بیمه‌ها انسولین مصرفی بیمار را کم می‌کنند

کامران نیکو سخن مديرعامل انجمن ديابت ايران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره سهمیه بندی انسولین اظهار کرد: گاهی اوقات بیماران بیش از تایید بیمار انسولین تزریق می‌کنند و بیمه میزان خاصی انسولین را تایید می‌کند و فرد باید انسولین اضافی را خریداری کند.

وی ادامه داد: قلم انسولین حدود ۳۵ هزار تومان هزینه دارد و در صورتی که بیمه انسولین اضافی را تایید نکند فرد باید هزینه انسولین‌های اضافی را از جیب پرداخت کند.

مديرعامل انجمن ديابت ايران اظهار کرد: سهمیه بندی انسولین برای بیماران دیابتی تحت پوشش تامین اجتماعی به تازگی اعمال شده است، پیش از این در بیمه سلامت نیز این گونه بود که بیماران دیابتی هر سال باید به مراکز اسناد پزشکی مراجه کنند.

نیکوسخن بیان کرد: پس از انجام آزمایش و پر کردن فرم‌های لازم مدارک را به بیمه تحویل دهند تا بتوانند انسولین را تحت پوشش بیمه دریافت کنند و حالا تامین اجتماعی نیز از بیماران برای پو شش بیمه‌ای انسولین آزمایش و مدارک دریافت می‌کند.

ماجرای سهیمه بندی انسولین و دغدغه بیماران قندخونی/ وقتی سلامت بیمار فدای جیب بیمه‌ها می‌شود

پیچ و خم‌های راهروی دفاتر بیمه برای پوشش بیمه‌ای انسولین

مديرعامل انجمن ديابت ايران بیان کرد: تعداد مراکز تایید نسخ انسولین کافی نیست و بیماران باید مدت طولانی در این مراکز انتظار بکشند تا پرونده برای فرد تشکیل شود و گاهی کارشناسی بیمه به توصیه پزشک توجه نمی‌کند و بر اساس وزن مقدار انسولین مورد نیاز بیمار را تعیین می‌کند، در حالی که در برخی موارد مانند بیماران در سنین بلوغ نیاز به انسولین بیشتر است و بیمه میزان اضافی را تایید نمی‌کند.

نیکو سخن اظهار کرد: بیمه‌ها تایید بیمه‌ای و انجام ازمایش‌های دوره‌ای را راهی برای جلوگیری از فروش اضافی انسولین عنوان می‌کنند البته باید توجه داشت که این موارد بسیار کم است، کسی که انسولین تزریق می‌کند نیاز به تزریق انسولین دارد و نمی‌تواند بدون تزریق انسولین امور روزمره زندگی خود را انجام دهد.

مديرعامل انجمن ديابت ايران تاکید کرد: اگر تعداد مراکز تایید نسخ بیماران افزیش پیدا کند و کارشناسان بیمه به تجویز پزشک توجه کنند بسیار راهگشاست، بالاخره پزشک تشخیصی می‌دهد و بنابر آن تشخیص فرد به انسولین تجویزی نیاز دارد و باید آن میزان تزریق کند، از طرفی فردی که انسولین تزریق می‌کند باید تا پایان عمر خود از انسولین تزریقی استفاده کند و آزمایش سالانه هزینه اضافی به بیمار تحمیل می‌کند.

ماجرای سهیمه بندی انسولین و دغدغه بیماران قندخونی/ وقتی سلامت بیمار فدای جیب بیمه‌ها می‌شود

درست نیست بیمه‌ها داروی مورد نیاز بیمار را تایید نکنند

محمد نعیم امینی فرد عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره سهمیه بندی انسولین اظهار کرد: مسئله تجویز منطقی دارو بدان معنا نیست که دارو را کمتر تجویز کنیم بلکه باید دارو را به میزان کافی و زمان مناسب برای بیمار تامین کنیم.

وی ادامه داد: گام مهم برای ایجاد عدالت درمانی و دارویی این است که از طریق سیستم بیمه پوشش بیمه‌ای را افزایش دهیم، مبنا این است که دارو با قیمت تمام شده عرضه می‌شود و بیمار براساس راهنما‌های بالینی میزان مورد نیاز داروی خود را دریافت می‌کند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: باید به تدریج دارو‌های گرانقیمت تحت پوشش بیمه قرار گیرد، اما نباید این گونه باشد که بیمه کفی را برای دارو در نظر بگیرد و اگر بیمه‌ها میزان کافی انسولین برای بیمار را تایید نکنند، این برخلاف راهنما‌های بالینی و عدالت است که در خدمات بهداشتی و درمانی دنبال می‌کنیم.

امینی فرد بیان کرد: نسخه نویسی الکترونیکی بهترین راهکار در نظام الکترونیکی است، در این صورت سه ضلع پزشک، بیمه و داروخانه به یکدیگر متصل می‌شوند و بسیاری از چالش‌های کنونی حل خواهد شد.

ماجرای سهیمه بندی انسولین و دغدغه بیماران قندخونی/ وقتی سلامت بیمار فدای جیب بیمه‌ها می‌شود

باید قبل از اجرای طرح اطلاع رسانی شود

همایون هاشمی رئیس فراکسیون غذا و داروی مجلس شورای اسلامی درباره سهمیه‌بندی داروی انسولین، گفت: ما در شرایط تحریم هستیم و یکی از وظایف سازمان غذا و دارو آموزش به مردم است به طوری که بیماران دقیق، درست و به موقع به میزان توصیه شده داروی خود را استفاده کنند.

رئیس فراکسیون غذا و داروی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: جلوگیری از مصرف بی‌رویه دارویی به نفع اقتصاد بیماران و خانواده‌هاست، اما اینکه طرحی بدون هماهنگی و اطلاع‌رسانی مناسب عملیاتی شود، بار روانی منفی برای بیماران به دنبال دارد و موجب رنجش آنها می‌شود.

وی ادامه داد: بهتر بود که سازمان غذا و دارو پیش از اجرای طرح در بیمه‌ها اطلاع‌رسانی و آگاهی‌سازی مناسب را انجام می‌داد باید توجه داشت که مصرف بی رویه دارو به اقتصاد کشور آسیب می‌زند و از اقدامات سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت برای جلوگیری از مصرف بی رویه دارو استقبال می‌کنیم، اما این اقدامات باید با مشارکت ذی نفعان، آموزش و اطلاع‌رسانی به مردم پیش از انجام هر گونه اقدامی باشد.

امید است که با تصمیم گیری مناسب بیمه ها دردی بر درد بیماری بیماران اضافه نشود و بیماران در تامین داروب مورد نیاز خود در شرایط سخت اقتصادی دچار چالش نشوند، همان گونه که پشت دفترچه بیمه ها نوشته شده است که بیمار نباید جز دغدغه بیماری دغدغه دیگری نداشته باشند.

ماجرای سهیمه بندی انسولین و دغدغه بیماران قندخونی/ وقتی سلامت بیمار فدای جیب بیمه‌ها می‌شود

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناهید
۲۳:۱۹ ۲۴ آبان ۱۳۹۹
با درود کاش اطلاعاتی از خدمات کشورهای خارجی به بیماران دیابتی تهیه و پخش بفرمایید احساس خیلی بدیه که کلا کادر درمان و پزشکی کشور ما هیچ اهمیتی براشون نداره که ماها چه بلایی سرمون اومده و میاد دلم میگیره وقتی تازه پسرم دیابت گرفته بود و بیمارستان بودم و اصلا واسه کادر درمان روحیه من و پدرش مهم نبود کجاس اون همه روانشناس بیکار یا اون همه متخصص تغذیه که در کنار ما باید میبودن و به ما میگفتن که چجوری با باید با این مسئله کنار بیایم متاسفم واسه پزشکش که هیچ چیز بدرد بخوری نگفت من اصلا از کل نظام درمانی کشورم راضی نیستم بنظرم نظام سلامت ما کاملا بیمار بیماره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۸ ۱۲ خرداد ۱۳۹۹
باور کنید از اینکه هر روز به تمام شدن انسولینم نزدیک میشم نفسم میگیره هیجا هم نیست چه کنم کیه پاسخ گو هست پول هم دارم دارو نیست این هم شد کشور
Iran (Islamic Republic of)
ahmad
۲۱:۳۶ ۱۸ فروردين ۱۳۹۹
سلام من 73 سال دارم از سال 56 بهدیابت مبتلا شدم از ارثیه مادر چون مادرم دیابت داشتمدت 3سال است اسولین مصرف میکنم هر داروخانه رفتم نداشت شما میگوید چه کنملطفا جواب را به ایمیل من بگوئید
Iran (Islamic Republic of)
محمدعلی ربیعی
۰۰:۱۱ ۳۰ مهر ۱۳۹۸
باسلام.
اینکه حتی در مورد بیماری قند وابسطه به انسولین کسی یا کسانیکه اطلاعات دقیقی ازآن ندارند حرف بزنند خیانتی بزرگ به یک قشر بزرگ جامعه هست زیرا اینگونه بیماران با مسائل و گرفتاریهایی دست و پنجه نرم میکنند که افراد عادی حتی نمیتوانند تصوری از آنرا داشته باشند بعضی از ما بخاطر یکبار تزریق آمپول دریکسال هم از خیر درمان زودتر میگذریم و با خوردن مثلا"تعداد چهل یا پنجاه کپسول بمدت طولانی مبادرت میکنیم ولی حاضر به تزریق یک آمپول نیستیم ولی حالا درمقابل یک بیمار دیابتی وابسطه به انسولین در روز دو الی شش بار خودش به خودش انسولین تزریق میکند!؟ همین موضوع را که بخواهیم در نظر بگیریم بجزء مسائلی که بعضا"دیابت برسر بیمارش میاورد که از بیماریهای قلبی عروقی گرفته تا اعصاب و روان و چشم و کلیه و .... بسیاری بیماریهای دیگر که بواسطه بیماری دیابت سراغ بیمار میاید ! حالا سهمیه بندی یا کم دادن انسولین به یک بیمار دیابتی خیانتیست که بنظر من مصادف با مرگی زجرآور برای آنان میباشد پس لطفا" حتی برای شوخی هم از عنوان چنین کاری پرهیز کنید و این بیماری را با بیماریهای دیگر قیاس نفرمائید که بسیار مهلک و بسیار ناجوانمردانه هست که کسی حتی خیال این کار را به مخیره اش راه بدهد.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۳:۱۹ ۲۹ مهر ۱۳۹۸
جناب خبرنگار YJC، از برخی داروخانه ها شنیدم داروی دپاکین ۲۰۰ که برای بیماری های میگرن، سرع و کلا بیماری های عصبی تجویز میشه هم سهمیه ای درست شده که قبلا این طور نبود! این دارو خارجی و گمونم از فرانسه وارد میشه که نمونه ایرانیش اورلپت است. اینم یه خبر بگیرید ببینیم وضعیتش چطوره ممنون.
France
محمد
۱۸:۰۷ ۲۹ مهر ۱۳۹۸
پدر من دیابتی هست - سهمیه انسولین رو کم کردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۶ ۲۹ مهر ۱۳۹۸
باسلام قرص قلب را ازاد کردن انسولین را هم سهمیه بندی کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۹ ۲۹ مهر ۱۳۹۸
lدخترمن حدود 8 سال است كه به بيماري ديابت نوع يك مبتلا شده و از همان ابتدا تاالان ما درتامين انسولين او مواجه با مشكلات فراواني بوده ايم .به تازگي نيز داروخانه ها تعداد انسولين تجويز شده را كم كرده و نميدهند و ميگويند سايت تامين اجتماعي پاسخگو نيست . درچنين وضعي كه حيات يك كودك به انسولين وابسته است ، ما بايد چه كاركنيم ؟؟.من بعد از سي سال پرداخت حق بيمه تامين اجتماعي ، كوچكترين تسهيلاتي از اين سازمان نگرفته ام و الان هم در رابطه باانسولين فرزندم دائما در اضطراب قرار دارم . لطفا با زندگي مردم بازي نكنيد . صحبت مرگ و زندگي است. تمام كارمان شده كه در راهروي سازمانها دنبال تاييديه و اخذ مجوز دارو بگرديم . لطفا سوء مديريتها را حمل بر تحريم و ... نكنيد و با سلامتي مردم بازي نكنيد
-
f
۱۱:۳۲ ۲۹ مهر ۱۳۹۸
متاسفانه بیمه ها فقط به فکر جیبشون هستند خصوصا تامین اجتماعی و اصلا به فکر بیماران نیستن و کیفیت درمان اصلا مهم نیست وکسی هم جوابگو نمی باشد این داستان درمورد کیفیت دارو ایرانی هستکه کسی جوابگو نیست.تامین اجتماعی نیاز امروز پشتوانه پس فردا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۷ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
کمبود دارو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۳ ۲۹ مهر ۱۳۹۸
باید بیمار دیابتی داشته باشی تا درک کنی.
Iran (Islamic Republic of)
ehsan
۰۸:۳۴ ۲۹ مهر ۱۳۹۸
بازی حتی با جان انسان
آخرین اخبار