به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از هرمزگان ، محمدعلی دادور ، مدیر عامل شرکت نفت ستاره خلیجفارس گفت: در هفت ماه امسال ۱۰۰ میلیون دلار فرآوردههای نفتی از این پالایشگاه صادر شده است.
او افزود: فرآورده های نفتی به کشورهای آذربایجان، افغانستان و پاکستان به صورت زمینی و کشورهای حوزه خلیجفارس به صورت ترم- تحویل دریایی صادر شده است.
مدیر عامل شرکت نفت ستاره خلیجفارس گفت: ۸۰ درصد فروش محصولات از طریق عرضه در رینگ بینالمللی صورت میگیرد که سبب حفظ قیمت، شفافیت فروش و افزایش تعداد خریداران شده است.
محمدعلی دادور با اشاره به صادرات بیش از ۳۰۰ میلیون دلار فرآورده نفتی از این پالایشگاه در پارسال افزود : مرداد امسال نخستین عرضه بنزین ستاره خلیج فارس در رینگ بینالمللی توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی انجام شد و ثابت شد که میتوان ارزش افزودهای بالاتر از پیشبینیهای نشریات معتبر این حوزه برای بنزین صادراتی کسب کرد.
او گفت: یکی از دستاوردهای افتتاح مرحله سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس که در سال ۹۷ محقق شد، تبدیل ایران از واردکننده بنزین به صادرکننده بالقوه این کالای استراتژیک است.
مدیر عامل شرکت نفت ستاره خلیجفارس افزود : با آغاز اجرای طرح بهینهسازی ظرفیت و رفع موانع تولید ۳ مرحله موجود در سال جاری، کشور برای نخستین بار در تاریخ صنعت نفت تبدیل به صادرکننده بنزین شد.
محمدعلی دادور گفت: با تصویب مرحله چهارم پالایشگاه به نام «طرح بهینهسازی ظرفیت و رفع موانع تولید سه مرحله موجود» شاهد افزایش روزانه ۱۸۰ هزار بشکهای پالایش خوراک از ۳۶۰ به ۵۴۰ هزار بشکه میعانات گازی در ۳ مرحله اولیه خواهیم بود که علاوه بر جلوگیری از خام فروشی میعانات گازی و افزایش تولید فراورده ها، پشتوانه ارزشمندی برای تامین خوراک پتروشیمیهای کشور نیز به حساب میآید.
او جلوگیری از خامفروشی را روشی برای عملی کردن منویات مقام معظم رهبری دانست و گفت: در پی صادرات فرآوردهها، ارزش افزوده بیشتری ایجاد خواهد شد که موجب ارزآوری بیشتر و بهبود شرایط اقتصادی کشور میشود.
پالایشگاه ستاره خلیج فارس به عنوان بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان در زمینی به مساحت ۷۰۰ هکتار در ضلع غربی پالایشگاه بندرعباس ساخته شده و ظرفیت این پالایشگاه ۳۶۰ هزار بشکه میعانات گازی است که در قالب سه مرحله ۱۲۰ هزار بشکهای در نظر گرفته شده است.
انتهای پیام/ب