درک نحوه زندگی در فضا برای بسیاری افراد جالب است؛ در این بسته خبری قصد داریم جذابترین اتفاقات فضایی را ارائه دهیم.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، همه ما در زندگی اطراف خود با مکان‌هایی آشنا می‌شویم که گاهی درک آن و رفتن به آن مکان‌ها دشوار است، اما دستیابی به برخی اطلاعات برای آگاهی بیشتر کمک کننده است.

کدام سیاره گرم ترین است؟

اکثر مردم براین باوراند که زمین گرم‌ترین سیاره به شمار می‌رود، اما این باور کاملا اشتباه است. زیرا ونوس به علت گاز‌های فراوانی که در جو خود دارد، اثر گلخانه‌ای را ایجاد کرده است که باعث می‌شود دما به طور مداوم بر روی سطح سیاره ۴۶۲ درجه سانتیگراد باشد و همین امر موجب شده ونوس گرم‌ترین سیاره منظومه شمسی شناخته شود.

 

از گرم ترین سیاره تا آخرین وضعیت آب و هوای فضا با خبر شوید

 

از عمر منظومه شمسی چند سال باقی مانده؟

براساس تحقیقات دانشمندان سطح خورشید بعد ۷.۵ میلیارد سال به قدری گسترش می‌یابد که کره زمین را بین خواهد برد.

 

از گرم ترین سیاره تا آخرین وضعیت آب و هوای فضا با خبر شوید

بلند ترین قله کوه را کدام سیاره دارد؟

بلندترین کوه کشف شده کوه المپوس است که بر روی مریخ قرار دارد، که ارتفاع تا نوک قله این کوه ۲۵ کیلومتر است و این ارتفاع از ارتفاع کوه اورست حدود سه برابر بیشتر است.

از گرم ترین سیاره تا آخرین وضعیت آب و هوای فضا با خبر شوید

 از هواشناسی فضایی با خبر باشید

بزرگ‎ترین توفان خورشیدی ۱۶۰ سال پیش در دهم شهریور ۱۲۳۸ رخ داد. مجموعه‎ای از فوران‎های سطح خورشید که در عرض‎های جغرافیایی بالاتر از ۶۵ درجه باعث شکل‎گیری شفق‎های قطبی می‎شوند، به‌قدری قوی بود که تا نزدیکی خط استوا نیز قابل مشاهده بودند. برخورد این توفان با میدان مغناطیسی زمین باعث از کار افتادن قطب‌نماها، القای جریان‎های الکتریکی شدید در سیم‎های تلگراف و در نتیجه وارد شدن شوک به متصدی‎های تلگرافخانه‎ها، آتش گرفتن برخی ادارات و تجهیزات‌شان و از کار افتادن سیستم ارتباطی شد.

تنها سرنخ این پدیده رصد‌های منجم آماتور انگلیسی ریچارد کارینگتون بود که شراره‏‌های خورشیدی را از رصدخانه‎ خود در ردهیل رصد می‎کرد. این اولین رصد شراره‎های خورشیدی و مشاهده تاثیر آب‎وهوای فضایی و خطرآن برای فناوری‎های الکترونیکی بود. به فعالیت سطح خورشید و تاثیری که در محیط بین سیاره‎ای برجای می‎گذارد آب‎وهوای فضایی گفته می‎شود و می‎تواند به ماهواره‎ها و شبکه‏های برق آسیب جدی وارد کند.

توفان خورشیدی سال ۱۳۶۸/ ۱۹۸۹ حدود ده میلیون دلار خسارت به شبکه برق کبک و برخی مناطق شمالی ایالات متحده وارد و برق شش میلیون نفر را به مدت ۹ ساعت قطع کرد.
مشاوران اقتصادی و سیاسی بریتانیا برای سال ۱۳۹۶/۲۰۱۷ تاثیر خسارت ناشی از اختلالات سامانه ماهواره‎ای ناوبری جهانی مانند گالیلئو یا جی‎پی‎اس را برای پنج روز حدود ۲/۵ میلیارد پوند برآورد کردند؛ بنابراین خطرات حاصل از آب‏وهوای فضایی را باید جدی بگیریم. ماهواره‏هایی که در حال حاضر وظیفه دریافت این اطلاعات را از فضا دارند به پایان عمر خود نزدیک می‎شوند و باید به صورت جدی‏تری به فکر جایگزینی آن‌ها باشیم.

از گرم ترین سیاره تا آخرین وضعیت آب و هوای فضا با خبر شوید

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار