به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، طوقی دبیر ستاد مدیریت بحران شهرداری بیرجند در ابتدای این جلسه گفت: وضعیت بارندگی سال گذشته تجربه ای برای کشور بود تا نسبت به مسائل مرتبط با حوزه مدیریت بحران توجه بیشتری داشته باشیم.
او با بیان اینکه با توجه به وضعیت شهر بیرجند و مسیر کانال ها اقداماتی در ستاد انجام شده است، بیان کرد: با این وجود برای جلوگیری از حوادث احتمالی اقدامات دیگری باید انجام شود که کمک سایر دستگاه ها را می طلبد.
طوقی با اشاره به وجود دو رودخانه اصلی در جنوب و شمال شهر بیرجند، بیان داشت: خروجی هر دو این رودخانه ها در معصومیه به هم می رسد که این امر برای مدیریت بحران مشکل ایجاد کرده که سال گذشته هم مشکل داشتیم.
دبیر ستاد مدیریت بحران شهرداری بیرجند با اشاره به اینکه در سال گذشته در خیلی جاه ها سیل بندها تقویت شد اما با حجم بارندگی زیاد سیل بندها برده می شد، عنوان داشت: با اقدامات به موقع شهرداری سال گذشته آبگرفتگی ناشی از شکستن سیل بند را نداشتیم.
طوقی با بیان اینکه در شمال شهر مشکل آنچنانی در زمان وقوع بارندگی ها نداریم، افزود: اما در مورد رودخانه پله باغ در بهترین وضعیت ظرفیت خروجی آن ۱۵ متر مکعب بر ثانیه است که در سیل عدد خیلی پایینی است و زود پر می شود.
او با بیان اینکه حجم این رودخانه باید بزرگتر شود، افزود: در این راستا نیاز است که کانال دیگری زده شود اما به دلیل توپوگرافی و شیب کانال امکان کندن آن برای افزایش ظرفیت وجود ندارد.
دبیر ستاد مدیریت بحران شهرداری بیرجند اضافه کرد: دومین راه این است که آب را از سر شاخه ها کنترل کنیم تا آب ورودی کنترل شود که برای انجام این کار نیز هزینه تملک اراضی مسکونی بالا است.
دبیر ستاد مدیریت بحران شهرداری بیرجند همچنین به وضعیت رودخانه چهارده اشاره کرد و گفت: به دلیل نخاله های زیادی که در مسیر این رودخانه ریخته شده بود بستر و حریم آن قابل شناسایی نبود که تلاش زیادی کردیم تا میزان زیادی از نخاله ها را برداریم.
طوقی با بیان اینکه بیشترین مشکل شهر در محدوده خیابان آینی و ورودی رودخانه پله باغ است، بیان داشت: املاک مسکونی این محدوده بیشتر در بستر رودخانه هستند نه در مسیر و بستر رودخانه اندازه یک ماشین سواری است.
او ادامه داد: در همین راستا نیاز است ضمن رفع تصرف حریم و بستر رودخانه دیوار ساحلی ایجاد شود.
دبیر ستاد مدیریت بحران شهرداری بیرجند با بیان اینکه در داخل شهر که رودخانه ها به هم می رسد بیشتر مشکل داریم، افزود: باز هم باید در این مناطق رفع تصرف حریم و بستر را انجام دهیم چراکه اگر بارندگی از حدی بالاتر شود تلفات خواهیم داشت.
طوقی در ارتباط با طرح جامع دفع سیلاب شهر بیرجند نیز گفت: در ستاد مدیریت بحران شهرداری کارهای خوبی در این زمینه انجام شده و قرار شد شرکت آب منطقه ای کار را انجام دهد و شهرداری در اعتبارات کمک کند.
دبیر ستاد مدیریت بحران شهرداری بیرجند با بیان اینکه مشاور طرح رقم زیادی را درخواست کرده که درعهده شهرداری نیست، افزود: در این ارتباط دو میلیارد و ۴۸۰ میلیون تومان اعتبار مشاور درخواست کرده است.
او ادامه داد: با توجه به اینکه مشکل عمده سرریز آب رودخانه ها بوده که وارد شهر بیرجند می شود و از طرفی موضوع تصرف در حوزه آب منطقه ای است این کار توسط شرکت آب منطقه ای بهتر می تواند انجام شود.
لزوم بستر سازی برای ایجاد شبکه ارتباطی دیجیتال در حوزه مدیریت بحران شهرداری یکی دیگر از موضوعات این جلسه بود که دبیر ستاد مدیریت بحران شهرداری بیرجند در این ارتباط گفت: شبکه بی سیم و امکانات ارتباطی یکی از مهمترین بخش ها در مدیریت بحران است.
طوقی با اشاره به اینکه شبکه فعلی بی سیم شهرداری در بستر دیجیتال نیست، بیان داشت: باید سیستم ارتباطی مدیریت بحران را جدا کرده و در بستر دیجتال راه اندازی کنیم تا در زمان وقوع حوادث ارتباط نیروهای میدانی با نیروهای مدیریتی قطع نشود.
وی ادامه داد: ایجاد شبکه بی سیم در بستر دیجتال نیازمند ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار است که برای تأمین این اعتبار نیاز به همکاری دستگاه های دیگر داریم.
نماینده فرمانداری بیرجند نیز در این جلسه اظهار کرد: سال گذشته اقدامات خوبی برای مقابله با سیلاب انجام و خیلی از گره های کوری که در حوزه سیل شهرستان وجود داشت به صورت مسکن بر طرف شد.
احمدی از مسکوت ماندن چندین ساله طرح جامع دفع سیلاب شهر بیرجند انتقاد کرد و گفت: این طرح در سال های متمادی به عنوان مصوبه شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان بوده اما هنوز به سرانجام نرسید.
او با اشاره به اینکه در حال حاضر مطالعات مرحله نخست این طرح انجام شده است، بیان داشت: مرحله دوم مطالعات این طرح به دلیل مشکلاتی از جمله مباحث اعتباری همچنان معطل و مسکوت باقی مانده است.
احمدی با اشاره به اینکه مشاور طرح اعتبار بالایی را درخواست کرده است، افزود: این موضوع در جلسات متعدد مطرح و مقرر شد از مشاورین شرکت آب منطقه ای در این زمینه کمک گرفته شود و همچنین این شرکت در تأمین هزینه ها کمک کند که پیگیری این موضوع با شهرداری است.
نماینده فرمانداری بیرجند اضافه کرد: با توجه به اینکه طی چند سال اخیر محدوده هایی از جمله اراضی پادگان در بلوار شهید ناصری و همچنین مهرشهر به محدوده شهر اضافه شده باید اطلاعات این طرح به روز شود و مشخص کنیم که آب های سطحی این مناطق کجا باید برود.
احمدی ادامه داد: وقتی طرح جامع سیلاب نداریم نمی توانیم محل های ریسک و خطر را تعیین کنیم.
جانشین ستاد مدیریت بحران شهرداری بیرجند نیز در این جسه گفت: مدیریت بحران یک مسئله ای است که همه دستگاه های متولی باید پای کار باشند.
محمدزاده با بیان اینکه در مدیریت بحران شهری پیشانی شهرداری است، افزود: با این وجود دستگاه های دیگر نیز باید کمک کنند تا مشکلی در بخش بحران نداشته باشیم و در کوتاه ترین زمان بحران ها را رفع کنیم.
او با بیان اینکه در زمان بحران سرعت خیلی مهم است اما نباید کیفیت را فدای سرعت کرد، بیان داشت: در این راستا سال گذشته لیست تجهیزات از دستگاه ها گرفته شده و می طلبد تجهیزاتی که در سطح شهر در مواقع بحران می توانیم مدیریت کنیم به روز شود.
گفتنی است، در این جلسه مقرر شد موضوع طرح جامع دفع سیلاب بیرجند از سوی شهرداری پیگیری و با کمک شرکت آب منطقه ای به سرانجام برسد.