به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از هرمزگان ، علی اعمی برنطین ، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان هرمزگان گفت: در قانون مدیریت بحران کشور مشخص است که اجساد را چه کسی باید حمل کند.
او افزود: در بند "د" ماده ۱۴ قسمت ۲-۲ قانون مدیریت بحران کشور این موضوع بیان شده و مسئولیتها را به عهده یکدیگر گذاشتن کار خوبی نیست و هرکس باید در حیطه کاری خود عمل کند و پاسخگو باشد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان هرمزگان گفت: یکی از اعضای هیئت کوهنوردی در روز ۲۷ مهرماه با بنده تماس گرفت و اعلام کرد یکی از همکارانش در کوه گنو سقوط کرده و فوت شده است و برای انتقال پیکر وی نیاز به کمک داریم.
علی اعمی افزود: برای انتقال جسد، دستورالعملهایی در قانون مدیریت بحران وجود دارد و وظایف هر سازمان مشخص است، براساس قانون مدیریت بحران حمل جسد بر عهده ما نیست، با توجه به همکاریهای تنگاتنگ با هیئت کوهنوردی استان بلافاصله به تیم واکنش سریع دستور دادم با تجهیزات کوهستانی به محل اعزام شوند و به اعضای هیئت کوهنوردان کمک کنند.
او گفت: همکاران ما به تیم امداد و نجات کوهنوردی استان ملحق شدند و خود را به جسد رساندند و پیکر سنگنورد هرمزگانی در جای سختی بود و اعضای هیئت کوهنوردی درخواست اعزام بالگرد داشتند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان هرمزگان با اشاره به اینکه اعزام بالگرد شرایط خاصی دارد و معمولا برای انتقال زخمیها و مصدومان زنده به بیمارستان استفاده میشود، افزود: در آن زمان بالگرد ما در نزدیکی مرز بود و آنها از سپاه یا دانشگاه علوم پزشکی درخواست اعزام بالگرد کردند، بنده باز هم اظهار کردم که اعزام بالگرد به آن منطقه عملی نیست.
علی اعمی گفت: اعضای هیئت کوهنوردی هرمزگان گفتند جسد را به جایی میبریم که بالگرد بتواند بنشیند که باز هم عملی نبود، به هر شکل خودشان برای اعزام بالگرد پیگیریها را از طریق استانداری انجام داده بودند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان هرمزگان افزود: به این کار نیازی نبود چراکه جایی که برای انسانهای زنده خطر وجود دارد هیچ عقل سلیمی نمیگوید برای حمل یک جسد جان چند نفر دیگر را نیز به خطر بیندازیم.
اعمی گفت: اعزام بالگرد معمولا برای سریعتر رسیدن و انتقال زخمیها و مصدومان به بیمارستان است و این کوهنورد هرمزگانی فوت کرده بود و عجلهای در کنار نبود، به همین سبب نیازی به بالگرد و سرنشینان آن نبود و جسد به هر شکلی که بود منتقل شد و بهتر این بود که آن ریسک را انجام نمیدادیم.
او افزود: نیروی دریایی ارتش اعلام کرد در صورت نیاز تکاور در اختیارشان قرار دهیم تا جسد را جابجا کنند که بنده اظهار کردم نیازی نیست و همکاران ما با اعضای هیئت کوهنوردان این کار را انجام میدهند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان هرمزگان گفت : کار پیدا کردن جسد به شب کشید و امدادگران ما شب را در کوه گنو ماندند و تا ساعت ۱۰ صبح فردای آن روز جسد را منتقل کردند.
علی اعمی با گلایه از حواشی ایجاد شده و مصاحبههایی که در این زمینه در رسانه ها شده بود افزود: هدف این بود که جسد را منتقل کنیم که کردیم، هرچند وظیفه قانونی ما نبود، اما حتی اشارهای به این مطلب که وظیفه ما نیست نکردیم چراکه وظیفه انسانی خود دانستیم کمک کنیم.
او گفت: متاسفانه کم لطفیهایی صورت گرفت و شائبههایی پیش آمد که امدادگران هلال احمر در محل حضور نداشتند و بنده وظیفه خود میدانم که از عملکرد همکارانم دفاع کنم.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان هرمزگان افزود: در اولین فرصتی که اعضای هیئت کوهنوردی با بنده تماس گرفتند در همان لحظه دستور به اعزام امدادگران دادم و همکاران ما از لحظه اول تا آخرین لحظات انتقال جسد در محل حضور داشتند.
اعمی گفت: دانشگاه علوم پزشکی در مصاحبهای گفته بود این مسائل به عهده هلال احمر است، نظر بنده این است اگر افراد قوانین را نمیدانند اظهار نظری در این خصوص نکنند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان هرمزگان افزود: چرایی اینکه جسد با وانت منتقل شده در حیطه کاری بنده نیست و به همین دلیل اظهار نظری در این خصوص نمیکنم، ظاهراً در آن زمان وانتی آنجا بوده و جسد را حمل کردند و مشکلی هم ایجاد نشد.
اعمی گفت: مردم باید بدانند قصوری از سمت هلال احمر نبوده و نخواهد بود و هرجایی اگر کوتاهی کرده باشیم بر اساس قوانین و مستندات پاسخگو خواهیم بود.
مهدی سلیمانی سنگنورد هرمزگانی ۲۷ مهر بر اثر سقوط از یکی از صخرههای واقع در منطقه سرپهن کوه گنو هرمزگان جان خود را از دست داد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/ب