به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، خداوند نعمتهای زیادی را به انسان اعطا کرد تا ما بتوانیم به راحتی روی زمین زندگی کنیم. یکی از زیباترین نعمتهای خداوندی نور است. در اصل اگر نور نبود، انسان، گیاه و حیوانات نیز نبودند؛ زیرا همه ما به نور نیازمندیم.
شاید همین زیبایی نور است که برخی از کشورها را به فکر احداث موزههایی راجع به نور یا با اسم نور انداخته است. موزه نور پاریس یکی از این موزههاست. موزه نور شهر مکزیکوسیتی یکی از موزههایی است که میتوان با بازدید از آن بیش از پیش با زیباییهای نور آشنا شد.
موزه نور مکزیکوسیتی یک موزه علمی است که به پدیدههای نور اختصاص داده شده است. در اصل این موزه که در کالج سابق سن ایلدفونسو واقع شده، جنبههای مختلف پدیده نور و روابط آن با علوم مختلف را بررسی میکند. ما در موزه نور متوجه میشویم که رنگها چگونه تولید و درک میشوند. بازدیدکنندگان این موزه روی چگونگی استفاده از نور در طبیعت متمرکز میشوند و با چگونگی اهمیت نور برای زندگی بیش از پیش آشنا میشوند. آنها نحوه کار چشمها را نیز در موزه نور مکزیکوسیتی میبینند و آن را بیشتر از گذشته درک میکنند.
یکی دیگر از موزههایی که نور را در محوریت قرار داده، مرکز بینالمللی هنر نور است. این مرکز که در شهر «اونا»ی کشور آلمان قرار گرفته، تنها موزه ویژه هنر نور در جهان است. در نمایشگاه دائمی این موزه آثاری از دوازده هنرمند با نامهای جیمز تورل، کیت سونیر، ماریو مرز، جوزف کوسوت، میشا کوبال، ربکا هورن، کریستینا کوبیش، یان ون مونستر، فرانسوا مورلت، کریستین بولتانسکی، بریژیت کاوانز و اولاف الیاسون در معرض دید عموم قرار گرفتهاند.
در اینجا بهتر است از تنها موزه تخصصی نور در ایران هم یادی بکنیم. این موزه که با نام موزه آینه و روشنایی یزد یا قصر آینه شناخته میشود، در خیابان آیت الله کاشانی شهر یزد و روبروی پارکی با نام هفتم تیر قرار گرفته است.
موزه آینه و روشنایی یزد در دل باغی وسیع و سرسبز قرار گرفته و بنای آن در ابتدا به صراف زاده، صراف مشهور و معتبر بازار یزد متعلق بوده است. بازدیدکنندگان موزه آینه و روشنایی یزد میتوانند از تمام مدلهای روشنایی و نور ازجمله اشیا برقی، پی سوز، شمع سوز و نفت سوزی که از جنس برنج، سفال، شیشه، برنز و مس هستند دیدن کنند.
انتهای پیام/