مهدیان گفت: پرونده بازسازی واحد‌های خسارت دیده بر اثر سیل تا پایان امسال بسته می‌شود.
 
پرونده بازسازی واحد‌های سیل زده تا پایان سال بسته می‌شود/ هیچ چادر نشینی در مناطق سیل زده وحود نداردعزیزالله مهدیان معاون مسکن روستایی بنیاد مسکن در گفت‌وگو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه پرونده بازسازی واحد‌های خسارت دیده بر اثر سیل در استان‌های مختلف تا پایان سال بسته می‌شود، گفت: هم اکنون روند نوسازی واحد‌های تعمیراتی در استان‌های لرستان، گلستان، خوزستان و سایر شهر‌ها پیشرفت ۹۸ درصدی داشته است.

او اظهار کرد: تا چند ماه آینده بازسازی تمام واحد‌های تعمیراتی در ۲۲ استان سیل زده بسته می‌شود و با همکاری مردم و دستگاه‌های مختلف نوسازی و بازسازی واحد‌های احداثی هم تا پایان سال به اتمام می‌رسد.

مهدیان توضیح داد: بیش از ۷۰ هزار واحد احداثی در مناطق سیل زده به اتمام رسیده و روند نوسازی واحد‌های احداثی هم بسیار مثبت بوده است.
بیشتر بخوانید: مروری بر سیل لرستان ،خسارات و کارهای انجام شده/ سرنوشت خانواده های سیل زده در لرستان چه شد؟

معاون مسکن روستایی بنیاد مسکن درباره پرداخت تسهیلات از سوی بانک‌ها برای مناطق سیل زده هم گفت: خوشبختانه در پرداخت تسهیلات بانک‌ها همکاری بسیار خوب و مطلوبی داشته و این روند پرداختی در دو مرحله بوده که مرحله دوم با کمی تأخیر به متقاضیان پرداخت شد.

او بیان کرد: مرحله اول پرداخت تسهیلات به صورت قرض الحسنه بوده، اما در مرحله دوم بانک‌ها در قالب مشارکت مدنی تسهیلات را پرداخت می‌کردند که این روند تغییر باعث ایجاد مشکلاتی برای دریافت متقاضیان شد.

مهدیان یاد آور شد: بسیاری از واحد‌های مسکونی به صورت ۱۰۰ درصد دچار خسارت شده بودند که آمار‌ها نشان می‌دهد ساخت بخش عمده‌ای از ۶۶ هزار واحد مسکونی که ۸ هزار و ۴۵۳ واحد از آن‌ها در شهر و ۵۸ هزار واحد از آن‌ها در روستا بودند؛ آغاز شده است.

او گفت:  بسیاری از استان‌ها ساخت ۳۶ هزار و ۴۶ واحد مسکونی را آغاز شده که ۲۰ هزار واحد از آن‌ها در مرحله اسکلت و سقف‌زنی قرار دارند.

مهدیان درباره چادرنشین بودن برخی از خانوار‌ها در مناطق سیل زده هم گفت: هیچ خانواری در مناطق سیل زده در چادر زندگی نمی‌کنند تنها ۱۰ خانوار در استان گلستان هستند که این افراد تصمیم گرفتند به جای اجاره نشینی در چادر‌ها زندگی کنند و تسهیلاتی که برای اجاره پرداخت شده را در ساخت واحد مسکونی استفاده کنند.

معاون مسکن روستایی بنیاد مسکن تأکید کرد: برای تمامی اجاره نشینان در مناطق سیل زده تسهیلاتی ۶ میلیون تومان به روستاییان و ۱۲ میلیون تومان به شهرنشینان پرداخت شده است.

مهدیان یادآور شد: این خانوار‌ها ترجیح دادند با توجه به مطلوب بودن شرایط آب و هوایی در چادر‌ها ساکن شوند بنابراین هیچ مشکلی از لحاظ نبود و یا تعمیر نکردن واحد‌های مسکونی به ویژه برای اجاره نشینان وجود نداشته است.

معاون مسکن روستایی بنیاد مسکن با بیان اینکه خوشبختانه از لحاظ تأمین مصالح ساختمانی ارائه نقشه و تأمین آهن آلات هیچ مشکلی وجود نداشته است، گفت: بنیاد مستضعفان تمامی سیمان و بتن مورد نیاز برای ساخت واحد‌های مسکونی را تأمین کرده است.

او اظهار کرد: هم اکنون ۵۴ هزار واحد مسکونی روستایی و ۱۱ هزار واحد مسکونی شهری در مناطق سیل زده دچار خسارت‌های صد در صد شده‌اند که پرونده نوسازی و بازسازی آن‌ها تا پایان امسال بسته می‌شود.

گفتنی است در ابتدای امسال همزمان با افزایش حجم بارش‌ها در استان‌های مختلف از جمله گلستان لرستان خوزستان شاهد تخریب گسترده واحد‌های مسکونی به ویژه در روستا‌ها بودیم که این خود باعث ایجاد مشکلات بسیار زیادی برای مردم و روستا‌ها شد

آق قلا در استان گلستان از جمله مناطقی بود که بیشترین خسارت را به خود دید و به زیر آب رفت. اما با تلاش‌های بی‌وقفه نیرو‌های امدادی و جهادی عده بی‌شماری از هم‌وطنان سیل‌زده به زندگی خود بازگشتند و برخی که خانه و کاشانه خود را از دست داده بودند در اردوگاه‌ها و کمپ‌های موقتی سیل‌زدگان ساکن شدند، برخی هم با کمک مردم و خیرین، همچنان در حال ساخت و ساز و یا بازسازی منازل خود هستند.

اما خوشبختانه با همکاری خود مردم و روستاییان به زودی پرونده بازسازی و نوسازی واحد‌های مسکونی در این شهر‌ها بسته می‌شود.

همچنین پرداخت تسهیلات و همکاری بانک‌ها برای انعقاد قرارداد با متقاضیان در روند و سرعت پیشرفت ان‌ها بسیار تاثیر گذار بوده است.از ابتدای بازسازی واحد‌های مسکونی۱۶۶ هزار نفر را برای دریافت تسهیلات به بانک‌ها معرفی کرده‌ایم، گفت: تا به امروز بانک‌ها با ۱۱۶ هزار نفر عقد قرارداد بستند و خوشبختانه روند پرداخت تسهیلات از سوی بانک‌ها مثبت است.

بررسی‌های صورت گرفته نشان دهنده آن است که بازسازی ۷۵ هزار واحد مسکونی تعمیراتی که بر اثر سیل دچار خسارت شده بودند به اتمام رسیده است، خوشبختانه در این بخش سازندگان توانسته اند تعهد خود را به ویژه در مناطق روستایی انجام دهند.

انتهای پیام/ 
 

جزئیات ارائه تسهیلات به اجاره نشینان آسیب دیده در سیل اخیر

برچسب ها: مسکن ، اخبار اقتصادی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۰۷:۵۲ ۰۳ آبان ۱۳۹۸
سلام
لطفا اینو هم پیگیری کنید،
بیمه کسانی که تحت پوشش کمیته امداد بودن و خونه هاشون آسیب دیدن، در شهرستان بردسکن خراسان رضوی هنوز پرداخت نشده، ، درحالی که بیمه تجارت نو هزینه های خسارت رو به کمیته امداد استان پرداخت نموده است.
باتشکر
Germany
ناشناس
۰۶:۱۴ ۰۴ آبان ۱۳۹۸
اگر اوضاع عدم رسیدگی به مسیلها و عدم ایجاد نهرهای فرعی و اصلی همینطور ادامه پیدا کند ، سیل بعدی رو هم تجربه خواهید کرد!!!!
Germany
ناشناس
۰۶:۱۲ ۰۳ آبان ۱۳۹۸
خسارتها جبران میشود ، ولی همچنان مقصر اصلی بروز سیل به دلایل نامعلوم معرفی نمی شود!!!!
و اگر این وضعیت ادامه پیدا کند ، تکرار این فاجعه در آینده دور از انتظار نخواهد بود !!!!
عدم اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوان داری توسط وزارتین نیرو و جهاد کشاورزی علت اصلی بروز سیلهای ویرانگر اخیر است و....
ومجلس شورای اسلامی هم نظاره گر !!!!!
Germany
ناشناس
۱۹:۰۶ ۰۳ آبان ۱۳۹۸
مرکز پژوهشها و کمیسیون کشاورزی مجلس چه می کنند ؟!!!
آخرین اخبار