به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان، سال ۹۸ در لرستان همراه با حادثه و تخریب آغاز شد و دامنه این خرابیها همچنان دامن گیر مردم است، خرابیهایی که برخی به صورت موقت برطرف شدند و بارشهای جدید، اقدامات انجام شده را میشوید و زیرسازیهای موقت را از بین میبرد.
یکی از اصلیترین نیازهای مردم، راه و ایجاد پلهای ارتباطی است که متاسفانه در سیل فروردین ماه آسیب بسیاری به این بخش وارد شد و دولت نیز مجبور به انجام کارهای موقت بازسازی در این حوزه شد.
اما بارندگیهای پاییزه مجالی برای اجرای امور اساسی و زیربنایی چندان موثر را نداد و از هفته گذشته که موج بارشها آغاز شده جاده خرم آباد - پلدختر در چندین نوبت مسدود و بازگشایی و برخی پلها به ویژه در مناطق روستایی تخریب یا غیرقابل استفاده شده اند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان گفت: میانگین بارش باران در سال آبی جاری در این استان به ۴۰میلیمتر رسیده است.
رضا میرزایی اظهار داشت: میزان بارندگی در سال آبی گذشته ۴۹ میلی متر و متوسط بارندگی بلندمدت در لرستان نیز ۲۰ میلی متر ثبت شده است.
او افزود: همچنین درصد مقایسهای آمار بارندگیهای سال زراعی جاری با سال گذشته ۱۹ میلی متر و بلند مدت ۹۴ میلی متر است که طی سال آبی جاری در خرم آباد ۳۴، بروجرد ۴۳، الیگودرز ۲۷، دورود ۳۰ و پلدختر ۹ میلی متر بارش باران ثبت شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان اضافه کرد: همچنین در شهرستان ازنا ۳۵، نورآباد ۵۴، الشتر ۳۹، کوهدشت ۵۷ و ایستگاه کشور ۳۴ میلی متر بارندگی ثبت شده است.
بخشدار معمولان میگوید: سیلاب بارندگیهای اخیر راه ارتباطی سه هزار نفر جمعیت روستایی این بخش از توابع شهرستان پلدختر را قطع کرد.
سید حبیب الله موسوی اظهار داشت: بر اثر بارشهای اخیر وبالا آمدن رودخانه مادیان رود، راه ارتباطی روستاهای لیت بر، طاق عباسعلی، کلات، چم حیدر، کلات برآفتاب و زیر انبار از بخش معمولان قطع شد.
او افزود: راه ارتباطی این روستاها که پس از تخریب پل ارتباطی آنها در جریان سیل فروردین سالجاری از طریق پل موقت برقرار شده بود افزایش حجم آب رودخانه در بارندگیهای اخیر باعث تخریب این پل و قطعی راه ارتباطی اهالی روستاها شد.
بخشدار معمولان گفت: هم اکنون در این روستاها ارتباط ۲ هزار و ۵۰ نفر جمعیت روستایی با ۴۶۰ خانوار قطع و این در حالیست که راهداری عرشه پل را نصب کرده، اما به علت عدم خاکریز و زیرسازی آماده نشده است.
موسوی یادآورشد: همچنین پل موقت روستای بن لار که پس از سیل برای رفت و آمد اهالی مهیا شده، با بالا آمدن آب رودخانه فصلی تخریب و راه ارتباطی ۳۰۰ خانوار روستایی با یکهزار و ۲۰۰ نفر جمعیت قطع شد.
او از راهداری خواست با توجه به قطعی ارتباط مناطق بن لار و زیوداربه عنوان قطب تولید انجیر سیاه کشور برای رفع این مشکل در نخستین فرصت اقدام به احداث پل موقت کند.
رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای پلدختر گفت: باتوجه به نامطلوب بودن وضعیت جادههای آسیب دیده این شهرستان تردد در محور پلدختر - خرم آباد ممنوع است.
روح الله شریف زاده روز دوشنبه اظهار داشت: به دلیل اینکه محور پلدختر-خرمآباد در جریان سیل فروردین ماه امسال در مناطق مختلفی تخریب و آسیب دیده این محور مسدود و از چرخه ترافیک خارج میباشد.
او گفت: در پی فعالیت سامانه بارشی روزهای آتی در استان لرستان و بخصوص شهرستان پلدختر ضمن آمادگی کامل نیروهای راهداری این شهرستان جهت هرگونه خدمت رسانی به مردم در حوزه راهداری به کلیه رانندگان و بخصوص خودروهای محلی روستاهای طول مسیر محور پلدختر-خرم آباد توصیه میشود در زمان بارندگی و سیلابی شدن رودخانه در این محور تردد نکنند.
رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای پلدختر افزود: در زمان بارندگی، رانندگان از توقف وسیله نقلیه خود در کنار صخرهها و کوهها با توجه به احتمال ریزش و رانشهای احتمالی پرهیز نمایند و نهایت مراقبت و دقت را در شرایط بحرانی بعمل آورند.
شریف زاده افزود: باتوجه به لغزنده بودن جاده در بارندگیهای اولیه، رانندگان در حین رانندگی با سرعت مطمئنه و رعایت فاصله طولی مناسب با وسیله نقلیه حرکت کرده و از سبقت گرفتن در محلهای خطرناک پرهیز کنند.
او همچنین از رانندگان درخواست کرد قبل از سفر جهت اطلاع از وضعیت جادهها از طریق شماره تماس ۱۴۱ اطلاعات راهها را دریافت کنند.
اهالی ساکن در مجاورت رودخانه کرگانه در معرض خطرجدی سیل هستند و هشدارهای لازم در خصوص وضعیت موجود بارندگیها و آمادهباش تخلیه به آنان داده شده است.
فرماندار خرم آباد افزود: با توجه به اعلام و هشدار هواشناسی در خصوص بارشهای سیل آسا اطلاع رسانی لازم به اهالی کرگانه داده شده و اقدامات ایمنی لازم در این رابطه انجام شده است.
طولابی با اشاره به برگزاری کمپهای اسکان اضطراری در خرم آباد تصریح کرد: ورزشگاه شهرداری خرم آباددر مجموعه پارک دانشجو تجهیز شده تا در صورت وقوع سیلاب، مردم مناطق حاشیه رودخانه خرم آباد و کرگانه به این محل منتقل شوند.
او گفت: ۱۶۷ واحد تجاری و مسکونی واقع در حریم رودخانه کرگانه همچنان بلاتکلیف و در معرض خطر سیل احتمالی هستند.
فرماندار خرمآباد افزود: تنها ۶ واحد از این تعداد قرار است به سایت مسکن مهر منتقل شود و مابقی همچنان بلاتکلیف هستند که با توجه به آغاز فصل بارندگی ها، ساکنان این واحدها در معرض خطر قرار دارند.
طولابی خواستار همکاری مردم با ستاد بحران شد و وضعیت رودخانه خرم آباد را نگران کننده دانست و گفت: چنانچه سیلابی ایجاد شود تبعات منفی به دنبال خواهد داشت.
او تصریح کرد: همچنین بسیاری از ابنیه و راههای روستایی به صورت موقت راه اندازی شده اند و چنانچه سیل دیگری رخ دهد این راهها قطع خواهد شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان گفت: ۷۰۰ دهنه پل به دلیل سیلاب فروردین ماه دچار خسارت و یا تخریب شده که کار بازسازی این تعداد به صورت موقت انجام شد.
غلامرضا آقامیرزایی افزود: با ابلاغ اعتبارات، کار بازسازی اساسی ۱۶۰ دستگاه از این تعداد اغاز شده و انتظار میرود امسال تکمیل شوند.
او تصریح کرد:پل طاق عباسعلی پلدختر که بر اثر سیل گذشته از بین رفته بود توسط ارتش جمهوری اسلامی جایگزین شده که با بارندگی روزهای اخیر امکان تردد خودرو بر آن وجود ندارد، اما رفت و آمد عابران بر روی آن انجام میشود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان اضافه کرد: همچنین بارشهای شدید و ورود سیل به یک دامداری در کوهنانی کوهدشت، موجب تلف شدن ۳۰ راس دام سبک شد.
آقامیرزایی افزود: روستای توه خشکه کوهنانی از مناطق کم باران استان است که شب گذشته به دلیل بارشهای کوتاه و شدید دچار سیل شده که جریان سیلاب با ورود به یک دامداری در این روستا موجب خسارت زیرساختی و تلف شدن دامهای آن شد.
او اظهار داشت: همچنین گزارش تخریب سه باب واحد مسکونی، ۲ باب مغازه و ۴۰ باب محل نگهداری احشام در کوهدشت نیز دریافت شده و تیمهای ارزیابی خسارت به محل اعزام شده اند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان ادامه داد: در سایر نقاط استان شرایط پایداری حاکم است و هشدارهای لازم برای عدم اطراق عشایر و توقف مسافران و رانندگان در مناطق پرخطر مجاور رودخانهها داده شده است.
هواشناسی پیش بینی کرده این هفته تا ۶۰ میلیمتر بارندگی در لرستان ثبت خواهد شد.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/ر