همزمان با تصویب طرح تحریم ترکیه در مجلس نمایندگان آمریکا به دلیل حمله به شمال سوریه، نیروهای سوری مواضع خود را در مرز مشترک با ترکیه تقویت کردند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  تجاوز نظامی ترکیه به شمال و شرق سوریه موسوم به "عملیات چشمه صلح" که براساس توافق روسیه و ترکیه متوقف شده، در ۲۴ ساعته گذشته سبب رقم خوردن تحولات دیگری در عرصه بین الملل شده است.

• تصویب تحریم ترکیه در مجلس نمایندگان آمریکا

طرح تحریم مسئولان و مقام‌های ترکیه که در حمله این کشور به شمال و شرق سوریه مداخله داشته‎اند، در مجلس نمایندگان آمریکا به تصویب رسید.

براساس این طرح فروش سلاح و مهمات به آنکارا، دسترسی مقام‌های ارشد ترکیه مانند «خلوصی آکار»، وزیر دفاع این کشور به دارایی هایشان در آمریکا و نیز سفر مقام‌های ترکیه به آمریکا با محدودیت مواجه می‌شود.

تقویت استحکامات نظامی سوریه در مرزهای ترکیه/واکنش مقام‎های آنکارا به تصویب تحریم ترکیه در مجلس آمریکا

این تحریم‌ها در حالی در مجلس نمایندگان به تصویب رسید که «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا، که پیشتر با خروج نظامیان این کشور از مناطق شمالی و شرقی سوریه فرصت را برای تجاوز ترکیه به سوریه فراهم کرده بود، دستور لغو تمامی تحریم‌ها علیه آنکارا را به دلیل حمله به سوریه مصوب ۱۵ اکتبر (۲۳ مهر) به وزارت خزانه داری داده بود.

• واکنش ترکیه به تحریم‌های آمریکا علیه آنکارا

وزارت خارجه ترکیه با انتشار بیانیه‌ای تحریم‌های مصوب مجلس نمایندگان آمریکا علیه آنکارا را محکوم کرد.

• ادامه تجاوز ترکیه به حسکه

ارتش ترکیه و گروه‌های تروریستی، از سه شنبه شب اقدام به حمله به روستای «دبسه» در حومه شهر راهبردی «راس العین» کردند.
ایجاد گذرگاه‌های مرزی و مواضع نظامی توسط دولت و ارتش سوریه/ تصویب تحریم ترکیه در مجلس نمایندگان آمریکا

آوارگان ساکن شهرک «ابو راسین» در حومه راس العین در استان «حسکه» نیز دیشب را در میانه درگیری‌ها و تجاوز ارتش ترکیه گذراندند.

• تاکید ایران و روسیه بر تعهد به حفظ حاکمیت سوریه

«سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه، و «محمدجواد ظریف» در کنفرانسی مطبوعاتی در ژنو بر تعهد خود به حفظ حاکمیت، وحدت و تمامیت ارضی سوریه تاکید کردند.

وزرای خارجه ایران و روسیه بر عدم مداخله خارجی در روند کار کمیته قانون اساسی سوریه که از امروز چهارشنبه کار خود را در ژنو آغاز می‌کند، تاکید کردند.

ظریف با اشاره به نبود راه حل نظامی برای حل بحران سوریه گفت که "فقط مردم سوریه هستند که برای آینده کشورشان به دور از مداخلات خارجی تصمیم می‌گیرند."

وزیر خارجه روسیه ضمن دعوت از واشنگتن به تبعیت از قوانین، اظهار داشت که استفاده از منابع طبیعی سایر کشور‌ها اقدامی غیرقانونی است.

• تقویت مواضع ارتش سوریه در مرز مشترک با ترکیه

ارتش سوریه که در پی توافق با کُرد‌ها و در میانه استقبال مردمی وارد شهر‌ها و مناطق مرزی شده، با استقرار یگان‌های رزمی خود در مرز مشترک با ترکیه اقدام به تقویت مواضع خود در این مناطق کرده است.

• ادامه بازگشت نظامیان آمریکایی خارج شده از سوریه به این کشور

کاروان‌های نظامی آمریکا متشکل از ده‌ها وسیله نقلیه نظامی در روز‌های اخیر به سوی مناطق دارای میادین نفتی در حرکت هستند. بخشی از این نیرو‌ها در پایگاهی در «قامشلی» مستقر شده‎اند.

بر این اساس، نظامیان آمریکایی نه تنها در شرق فرات بلکه در شرق سوریه باقی می‌مانند.

• ایجاد ۸۴ گذرگاه مرزی در مرز ترکیه و سوریه

مرکز مصالحه روسیه در سوریه اعلام کرد دولت سوریه ۸۴ گذرگاه مرزی در مرز مشترک با ترکیه ایجاد کرده است.

براساس این گزارش، ۶۰ گذرگاه در قامشلی و ۲۴ گذرگاه در «کوبانی» توسط دولت سوریه ایجاد شده است.

این مرکز همچنین اعلام کرد در روز ۲۹ اکتبر (۷ آبان)، ۶۸ گروه مسلح کرد با مجموع ۳۴ هزار نیرو از مناطق مورد مناقشه خارج شدند. این میزان نیرو بیش از ۳ هزار اسلحه و تجهیزات نظامی را با خود تا عمق ۳۰ کیلومتری مرز سوریه و ترکیه به عقب بردند.

منبع: میزان

انتهای پیام/

برچسب ها: سوریه ، ترکیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.