به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، نادر فلاحی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل گفت: این میزان تولید عمدتا شامل گلیم، جاجیم و ورنی است و در تمامی شهرها و اغلب روستاهای استان بافتههای داری تولید میشود.
او با بیان اینکه تولیدات استان از کیفیت قابل توجهی برخوردار است، افزود: ورنی مغان، گلیم نمین و جاجیم خلخال توانستهاند در سالهای اخیر نشان ملی جغرافیایی کسب کنند و امسال نیز توانستیم نشان بین المللی جغرافیایی ورنی مغان را کسب کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با بیان اینکه اردبیل قطب بافتههای داری کشور محسوب میشود، افزود: ۴ هزار بافنده در سطح استان مشغول به فعالیت هستند.
فلاحی در تشریح اقدامات صورت گرفته برای رونق تولید صنایع دستی گفت: علاوه بر اعطای تسهیلات به بافندگان امسال به صورت جدی بحث آموزش صنایع دستی دنبال شده است.
او با بیان اینکه روستاها محور تولیدات صنایع دستی محسوب میشوند، اظهار کرد: برپایی کارگاههای تولید در روستاها به ویژه در مناطق محروم مورد توجه بوده تا بتوان با رونق تولید صنایع دستی به اشتغال خانوارهای روستایی کمک کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با اشاره به توسعه موزه صنایع دستی استان گفت: در نظر داریم ظرفیت خود صنعتگران را برای مدیریت این مجموعه به کار گیریم.
فلاحی افزود: اردبیل جزو ۱۰ استان برتر تولیدات صنایع دستی است و اشتغال ایجاد شده از محل تولیدات صنایع دستی تنها در سال گذشته شامل ۱۹۸ نفر در مشاغل خانگی، ۲۷۹ در زمینه روستایی و ۳۵ نفر از منابع داخلی و فراگیر است.
انتهای پیام/ع