به گفته بهروز بنیادی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، ۱۳۴ نفر از فرزندان اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد که در رشته دامپزشکی قبول شده بودند، اکنون بهصورت غیرقانونی در رشته پزشکی تحصیل می کنند.
بنیادی اظهار کرد: در سال ۹۶ اتفاقی عجیب در دانشگاه آزاد اسلامی برای تغییر رشته گروهی خاص از دانشجویان اتفاق افتاده است که فرزندان اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد بتوانند بنابر انتخاب خودشان، اما با شروطی تغییر رشته بدهند، برای مثال فرزند یک عضو خاص از هیئت علمی دانشگاه آزاد که در رشته دامپزشکی پذیرفته شده است، در رشته پزشکی ادامه تحصیل دهد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: شروط این تغییر رشته آن بود که باید این اتفاق در همان دوره و رشتههای هم تراز انجام شود، همچنین دانشجو به دانشگاهی منتقل شود که والدین در آن عضو هیئت علمی هستند و اگر پس از دو ترم متوالی دانشجویان معدل بالای ۱۵ کسب کنند، امکان ادامه تحصیل در رشته جدید فراهم میشود.
به گفته بنیادی این مصوبه مربوط به ریاست قبلی دانشگاه آزاد است، اما اجراییشدن روند انتقال و تغییر رشته دانشجویان فرزند اعضای هیئت علمی در سال ۹۷ و ریاست جدید دانشگاه رخ میدهد.
بیشتر بخوانید:لغو یک مصوبه جنجالی در انتقال از رشته دامپزشکی به پزشکی+ سند
لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت درباره تخلف انتقال استادزاده ها از دامپزشکی به پزشکی در دانشگاه آزاد گفت: از یک سال و نیم پیش بدون اطلاع وزارت بهداشت نقل و انتقالاتی بدون حداقل شرط از رشته دامپزشکی به پزشکی انجام شده است، میبایست برای این کار امضای دو وزیر و رئیس دانشگاه را میداشتند که لااقل وزیر بهداشت این را امضا نکردند البته دکتر طهرانچی اشکالاتی به مصوبه دانشگاه آزاد گرفته بودند.
وی ادامه داد: فرزندان اعضای هیئت علمی در طول یک سال و نیم برای گرفتن مجوز به ما مراجعه کردند و مدارکی ارائه کردند که دانشگاه آزاد و وزارت علوم با انتقال موافق است و اگر وزارت بهداشت موافقت کند انتقال ها انجام می شودو در مسیر بررسی دریافتیم که نقل و انتقالاتی بدون مجوز وزارت بهداشت انجام شده است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به ادامه انتقال فرزندان هیئت علمی فرزندان از دامپزشکی به پزشکی اظهار کرد: دانشگاه آزاد امسال هم اعلام کرده بود که فرزندان هیئت علمی از این مصوبه می توانند استفاده کنند، ما در کمیسیون موارد خاص همه ابعاد موضوع را بررسی کردیم و در نامه ای به دانشگاه آزاد نوشتیم اعلام کردیم که باید تصمیمات شما با نظر وزارت بهداشت صورت می گرفت و برای کسانی که قول انتقالی داده شده است فقط این مجوز را می دهیم که برای یک دوره به شرط تحصیل در خارج کشور و گذراندن ۳۶ واحد با نمره خوب می توانند در پزشکی دانشگاه آزاد ادامه تحصیل بدهند و شرط ممنوعیت انتقال به داخل را فقط برای این افراد برداشتیم.
وی تصریح کرد: پس از این مصوبه کمیسیون خاص و ماجرای های مطرح شده تصمیم گرفتیم که این مصوبه را لغو کنیم و وزیر بهداشت دستور لغو مصوبه را دادند.
وزیر بهداشت هم در واکنش به جنجال ها در مورد جا به جایی فرزندان اعضای هیئت علمی دانشگاه ها در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان اظهار کرد: چیزی به عنوان سهمیه هیئت علمی نداریم و فقط جابجایی فرزندان اعضای هیئت علمی از دانشگاه و رشته به دانشگاه و رشته دیگر صورت می گرفت و مواردی منتسب به این مقررات در حال انجام بود که از دو ماه پیش من دستور لغو آن را دادم چرا که هیچ کس حق ندارد خارج از بضاعت و پتانسیل خود از ظرفیت دانشگاههای علوم پزشکی استفاده کند.
در حالی که معاون آموزشی وزارت بهداشت از ادامه درخواست های انتقال و وعده دانشگاه آزاد سخن گفته بود اما طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گفت: این مصوبه مربوط به سال ۹۶ بوده است و در سال ۹۷ و ۹۸ موردی برای انتقال نداشتیم.
همچنین در مصاحبه ای طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد ضمن افشارگری، پای آقازادههای وزارت بهداشت را به میان کشید و گفت: در سال ۹۵ دو نفر از مدیران وقت وزارت بهداشت که فرزندان آنها در رشته دامپزشکی قبول شده بودند، قصد تغییر رشته از دامپزشکی به داروسازی را داشتند که با توجه به نداشتن حداقل نمره این کار انجام نشد.
وی افزود: با توجه به فشارها به دانشگاه آزاد اسلامی، رئیس وقت دانشگاه در شهریور ۹۶ پس از استعلام از وزارت بهداشت و کسب موافقت وزارتخانه با انتقال فرزندان این دو مدیر موافق میکند و مصوبهای در مهر ۹۶ مبنی بر انتقال همه فرزندان هیئت علمی از رشته دامپزشکی به پزشکی به تصویب میرسد و دانشگاه آزاد دانشجویان متقاضی را به صورت مشروط قبل از دوره ریاست من ثبت نام میکند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: منشاء مصوبه درخواست برخی از مدیران ارشد وزارت بهداشت بوده است که حتی پیگیر اجرای خواسته خود در سال ۹۷ بودند که این اجازه به آنها داده نشد و مصوبه هیئت رئیسه دانشگاه در اسفند ماه ۹۷ لغو و با دستور دکتر نمکی وزیر بهداشت مبنی بر لغو مصوبه کمیسیون موارد خاص وزارت بهداشت در سال ۹۷، موضوع کاملاً منتفی شد.
ترکی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان و آموزشی پزشکی درباره تخلف انتقال دامپزشکی به پزشکی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان اظهار کرد: نباید اجازه دهیم که برخی دانشجویان با رانت والدین منتقل شوند و از رشته دامپزشکی به پزشکی تحصیل کنند، اعضای هیئت علمی داشته مزایایی دارند و این درست نیست که برخی با رانت در رشته پزشکی تحصیل کنند.
اونوقت اومدن تو استان همدان آزمون درون استانی استخدامی مامائی برگذار کردند که همه ی سوالات از یه کتاب تازه چاپ شده گذاشتند و کسایی تو اون آزمون رتبه آوردن که وقتی همکلاسی بودیم واسه مشروط نشدن درس میخواندند و حالا فقط یک گزینه رو اشتباه زدند، به نظر شما این شائبه پیش نمیاد که .......؟؟؟؟؟
برخلاف اطلاعات زیادم نمیدونم چطوره که تو مصاحبه ها رد میشم
برا همین نمیشه