مدیرکل اداره فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو درباره میزان باقیمانده سموم نیترات، فلزات سنگین و سموم در محصولات کشاورزی توضیح داد.

جلیل‌نژاد/ میزان باقیمانده نیترات و سموم در محصولات کشاورزی/ استانداردهای سخت‌گیرانه برای سرب و کادمیوم در برنج/ چند درصد محصولات کشاورزی بالاتر از استاندارد سم دارند؟/چند درصد محصولات کشاورزی سم بالاتر از حد مجاز دارند؟محمد حسین عزیزی، مدیرکل اداره فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به بررسی میزان باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی، اظهار کرد: در سال ۹۸ به پایش باقیمانده سموم و فلزات سنگین در محصولات کشاورزی پرداختیم، طبق بررسی‌ها باقیمانده نیترات در ۱۵ نوع محصول ۲۸.۳ درصد و باقیمانده سموم در ۲۹ نوع محصول حدود ۱۹.۷ درصد است که با استاندارد انطباق ندارد.

او ادامه داد: فلزات سنگین را در ۲۵ نوع محصول بررسی کردیم که ۱۱.۵ درصد با استاندارد انطباق وجود نداشت و این نشان می‌دهد  باوجود فرافکنی‌ها در فضای مجازی، میزان باقیمانده نیترات سموم و فلزات سنگین در محصولات کشاورزی خیلی بالا نیست.


بیشتر بخوانید: ردپای «سبوس هاى دامى» در برخی نانوایی ها/ پشت پرده ماجراى استفاده از سفیدکننده‌ها در لبنیات چیست؟


کد گذاری محصولات باغی برای پایش سموم و نیترات

مدیرکل اداره فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: وزارت جهاد و کشاورزی کد گذاری محصولات باغی را آغاز کرده است تا در این حوزه نگرانی‌های مردم برطرف شود.

عزیزی با اشار به استاندارد سرب و آرسنیک در برنج تصریح کرد: استاندارد میزان سرب و آرسنیک برنج از ۱۵۰ به ۱۲۰ppm کاهش پیدا کرده است؛ همچنین استاندارد میزان کادمیوم را از ۶۰ به ۴۸ کاهش دادیم که شاید این استانداردهای سخت‌گیرانه نیاز به بازنگری داشته باشد.

انتهای پیام/

استانداردهای سخت‌گیرانه نیازمند بازنگری

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.