به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، بهرام پارسایی سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ گزارش این کمیسیون را درباره علل و مصادیق تخلفات اراضی و املاک از قبیل تغییر کاربری، تملک اراضی دولتی، ساخت و ساز غیرمجاز و تصرف را در صحن علنی امروز به شرح زیر قرائت کرد.
اقدامات کمیسیون در بررسی موضوع زمین خواری پرداخته شده و نمونههای پروندههای تشکیل شده در کمیسیون و اقدامات انجام شده مورد اشاره قرار گرفته است و نهایتاً این کمیسیون ضمن آسیب شناسی علل وقوع یا تسهیل فرآیند زمین خواری در پروندههای مطروحه پیشنهاداتی را هم در این مورد ارائه کرده است.
در بخشی از این گزارش آمده است: با توجه به شرح وظایف این کمیسیون در اصل ۹۰ قانون اساسی و قوانین موضوع جلسات و مکاتبات عدیده ای با دستگاه ها در امر نظارت انجام شد. مکاتباتی با وزارت جهاد کشاورزی، سازمان بازرسی، سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت نیرو، وزارت راه و شهرسازی و برخی شهرداران انجام شد.
بازدیدهای میدانی و بازرسی های مختلفی نیز در استان های مختلف انجام شد. این مرجع رأساً خاطیان را به مراجع قضایی معرفی و تا وصول نتیجه نهایی و صدور رأی موضوع را پیگیری کرد و در موارد عدیده ای توقف تغییر کاربری ها، تخریب ساخت و سازهای غیر مجاز، اعاده زمین به وضع سابق را به دنبال داشت.
در این گزارش که نتیجه بررسی ۱۰۰ جلد پرونده در مورد تخلفات زمین خواری است، کوشش شده است، مهمترین علل زمین خواری بررسی شود.
در ادامه این گزارش چند نمونه از پرونده های تشکیل شده در کمیسیون تشریح شد:
۱- رفع تصرف از دو هزار و ۵۰ هکتار از اراضی ملی در شهرستان تهران از تصرفات غیر مجاز که توسط اشخاص حقیقی صورت گرفته است.
۲- پیگیری و اقدام در راستای رفع تصرف از ۴۰۰ هکتار از اراضی شهر جدید هشتگرد.
۳- پیگیری و اقدام در راستای رفع تصرف از ۲۷۷ هکتار تصرفات غیر مجاز اشخاص حقیقی از اراضی ملی شهرستان ساوجبلاغ.
۴- اقدام به توقف عملیات تغییر کاربری و الزام شهرداری یکی از بانک ها در زمینه سه هکتار اراضی شهری تهران موسوم به باغ معنوی.
۵- توقف عملیات کاربری و اعاده به وضع سابق در بیش از ۱۰۰ هکتار از اراضی باغی و کشاورزی شهرستان آب سرد دماوند.
۶- توقف عملیات و پیشگیری از تغییر کاربری و تفکیک بیش از ۸۵۸ هکتار از اراضی زراعی در منطقه موسوم به مشاع دماوند.
۷- پیگیری و اقدام نسبت به قصور اداره منابع طبیعی شهرستان شمیرانات در خصوص تصرفات غیرقانونی اشخاص حقیقی در ۵.۵ هکتار از اراضی ملی شمیرانات.
۸- پیگیری و تعیین تکلیف تغییر کاربری و ساخت و سازهای غیر مجاز در ۴۱.۵ هکتار از اراضی شهرستان طرقبه خراسان توسط شرکت پدیده شاندیز.
۹- پیگیری در خصوص رفع تصرف از تصرفات غیرقانونی اشخاص حقوقی در ۷۳۰ هکتار از اراضی ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در شهر تهران که در این خصوص ۴ هزار پرونده قضایی تشکیل و تاکنون هزار پرونده منجر به صدور رأی شده و الباقی در مرحله رسیدگی قضایی است.
۱۰- پیگیری در خصوص تصرفات غیرقانونی افراد حقیقی در اراضی ملی و تجاوز به حریم و بستر رودخانه جاجرود واقع در محدوده پارک ملی خجیر.
۱۱- اقدام در خصوص تعیین تکلیف تغییر کاربری و ساخت و سازهای غیر مجاز تعاونی مسکن برخی دستگاه ها در ۳.۶ هکتار از اراضی واقع در منطقه موسوم به هفت سنگان قزوین که منجر به معرفی برخی از مدیران به هیئت تخلفات کارکنان دولت و تشکیل پرونده قضایی در دادسرای عمومی و انقلاب برای تعدادی دیگر شد.
۱۲- پیگیری و اقدام در خصوص تعیین تکلیف کاربری ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم رودخانه ها و جاده در بیش از هزار قطعه زمین، هفت هزار واحد مسکونی واقع در محدوده روستای زیارت و جنگل نهارخوران استان گلستان توسط اشخاص حقیقی و برخی تعاونی های مسکن ادارات.
۱۳- پیگیری در خصوص آزادسازی بیش از هزار هکتار از اراضی بالای خط تراز ۱۸۰۰ در شمال شهر تهران و دامنه جنوبی البرز به مالکیت تعاونی مسکن ۳۳ گانه دستگاه های اجرایی.
۱۴- پیگیری و اقدام در خصوص رفع تصرف و اعاده به وضع سابق در بیش از ۳۰ هکتار در اراضی زراعی و شالیزار واقع در شهرستان رودسر استان گیلان که توسط اشخاص حقیقی تغییر کاربری شده بود.
۱۵- پیگیری و اقدام در خصوص رفع تصرف و اعاده به وضع سابق در بیش از سه هزار و ۴۰۰ تصرفات غیر قانونی اشخاص حقیقی در اراضی ملی شهرستان دماوند.
۱۶- رفع تصرف و صدور سند به نام دولت در بیش از سه هزار و ۲۰۰ هکتار از تصرفات غیر قانونی اشخاص که در ۴۵۰۰ هکتار از اراضی ملی شهرستان ورامین استان تهران صورت گرفته است.
۱۷- پیگیری و اقدام در خصوص رفع تصرف از ۷۵۰ هکتار اراضی ملی و جنگل های تصرف شده توسط اشخاص حقیقی در انزلی و املش در استان گیلان.
۱۸- پیگیری و اقدام در خصوص تعیین تکلیف تغییر کاربری و عدم رعایت مفاد قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغات توسط اشخاص حقیقی در حدود ۵۰ هکتار از اراضی موسوم به دشت مزار شهرستان دماوند.
۱۹- پیگیری در خصوص رفع تصرف و اعاده به وضع سابق در خصوص ۱۶۸ فقره تصرف غیر قانونی اشخاص حقیقی در بیش از دو هزار هکتار از اراضی ملی واقع در مناطق مختلف استان های البرز و تهران.
۲۰- پیگیری در خصوص قطع قرارداد و استاندارد حدود سه هزار هکتار از اراضی استان تهران که جهت اجرای طرح گیاهان دارویی به شخص حقیقی واگذار شده بود.
۲۱- پیگیری در جهت جلوگیری و برخورد با تغییر کاربری های صورت گرفته توسط اشخاص حقیقی در اراضی موسوم به گردنه حیران واقع در استان اردبیل که ۵۱ فقره پرونده قضایی تشکیل و از این تعداد ۳۱ پرونده منجر به رأی قلع و قمع و ۶ فقره منجر به رأی منطقی و ۱۳ فقره پرونده در حال طی فرآیند دادرسی است.
۲۲- رفع تصرف از ۶۰۰ هکتار از تصرفات غیر قانونی اشخاص حقیقی واقع در پاکدشت تهران.
۲۳- رفع تصرف ۴۷ هکتار از اراضی ملی واقع در شهرستان شهریار.
۲۴- پیگیری و اقدام در خصوص تشکیل ۱۹ فقره پرونده و تصرفات غیر قانونی اشخاص در ۹۰ هکتار از اراضی ملی واقع در شهرستان رباط کریم.
انتهای پیام/