مهرداد اکبریان رئیس انجمن سنگ آهن در گفتوگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه دولت به جای وضع عوارض بر روی سنگ آهن، کنسانتره و مواد معدنی بهتر است نقدینگی ذوب آهن را تقویت کند، گفت: اگر به واسطه اتخاذ تصمیماتی عوارض را نادیده بگیریم، نه تنها بین سنگ آهنها مانند سنگ آهن هماتیت و مگنتیت و عیار پایین و عیار بالا و ناخالصیهای مختلف تفاوتی قائل نمیشویم، بلکه تفاوتی بین سنگ آهن دانه بندی و کنسانتره و گندله هم قائل نمی شویم.
او بیان کرد: حتی تفاوتی بین سنگ آهن، کرومیت، منگنز و سنگ تزئینی هم قائل نشویم و عوارض ۲۵ درصدی برای آنها اختصاص دهیم، نشان می دهد کفایت لازم برای کار کارشناسی در رابطه با این تصمیمات از طریق وزارت صمت اتخاذ نشده است و یک کار علی الحساب بوده که انجام شده است.
بیشتر بخوانید: کارخانه پنج میلیون تنی گندله سازی اردیبهشت ماه وارد مدار تولید میشود
اکبریان افزود: عوارض در نهایت باید به نفع صنعت و فولاد کشور باشد. منافع بلند مدت و میان مدت را نباید فدای منافع کوتاه مدت کنیم.
او تشریح کرد: ممکن است روزی چهار واحد فولادی از اینکه در یک ماه گذشته مثلا به فرض سنگآهن و کنستانتره ارزان قیمتتری نسبت به مثلا شهریور میتوانستند بخرند، خوشحال شوند، ولی باور کنید که ضرر و خسارت این سیستم در آینده به چشم همین فولادیها هم خواهد رفت.
رئیس انجمن سنگ آهن با تاکید بر اینکه قیمت ها باید واقعی شود، گفت: ما نه تنها برای عرضه محصول معدنی با واقعی کردن قیمتها موافق هستیم بلکه در تمام حلقههای زنجیره از جمله شمش، آهن سنگین و ... اعتقاد داریم. تمام آنها محصول نهایی یک واحد و مواد خام واحد بعدی هستند و باید در قیمتگذاری دقت زیادی داشته باشیم.
اکبریان بیان کرد: به طوری که باید توجیه اقتصادی برای واحد تولید کننده این محصول کاملا رعایت شود و یک قیمت منصفانه برای واحد بعدی که به عنوان ماده خام دریافت میکند، در نظر گرفته شود. اگر این مدیریت را نتوانیم انجام دهیم، در این زنجیره ضعیف خواهیم شد و در نهایت جایی از این حلقه پاره می شود و به نتایجی که برنامهریزی کردهایم، نخواهیم رسید.
انتهای پیام/