به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، درست است که آدمها هر یک به نوعی منحصر به فرد هستند، اما همهی ما خصوصیات انسانی مشترکی داریم. همین مسأله است که ما را قادر ساخته با دیگران ارتباط برقرار کنیم و مهمتر از آن، از طرز فکر آنها سر در بیاوریم. با بهره بردن از درونیات آدمها میتوانیم روی تصمیمات و عقاید آنها در مورد خودمان و موقعیتهای مختلف تأثیر بگذاریم. در ادامه با ترفندهای روانشناسانهای آشنا خواهیم شد که در این راه به ما کمک میکنند.
بیشتربخوانید: آیا واقعا امضا شخصیت افراد را فاش میکند؟
۱- توهم انتخاب دهید
اگر میخواهید کسی کاری برایتان انجام دهد، قبل از اینکه خواستهی اصلی تان را مطرح کنید، یک کار سختتر از او بخواهید. آدمها معمولاً بعد از رد کردن یک کار بزرگ تر، درخواستهای به ظاهر ساده را قبول میکنند. این در مورد متقاعد کردن دیگران هم صدق میکند. به شخص مقابل تان همزمان دو انتخاب دهید: چیزی که خودتان میخواهید و چیز دیگری که دستیابی به آن سختتر است. این کار باعث میشود خواستهی اصلی شما در برابر گزینهی دیگر سادهتر به نظر برسد.
۲- از اختلاف نظرها به نفع خود استفاده کنید
وقتی دیگران چیزی به شما میگویند که با آن موافق نیستید، با قاطعیت ابراز مخالفت نکنید. ابتدا نشان دهید که متوجه حرف هایشان شده اید، مثلاً بگویید «متوجه منظورت هستم»، بعد نظر خود را با پرسیدن سؤالی مثل «ولی تا حالا به این بخش ماجرا فکر کردی؟» ابراز کنید. این روش به شما کمک میکند بدون اینکه حرف شخص مقابل تان را قطع کنید یا او را رو در روی خود قرار دهید، نظر خود را بیان کنید.
۳- از پدر و مادرها نقل قول کنید
برای اینکه توجه دیگران را به حرفهای خود جلب کنید میتوانید بگویید که این را پدر یا مادرتان به شما یاد داده. آدمها از چهرههای انضباط سنتی پیروی میکنند و به خاطر حس همدلانهای که آنها را به یاد والدین خودشان میاندازد، برای یک پدر یا مادر احترام قائل هستند. بیشتر افراد حرفهای پدر و مادرها را خالصانه و از صمیم قلب میدانند و وقتی اشاره کنید که حرف هایتان را از یک پدر یا مادر نقل میکنید، این کار همان تأثیر شنیدن این حرفها از خانوادهی خود را دارد.
۴- عشق قرض کنید
شاید متوجه شده باشید که کسی آنقدری که شما مایل هستید از شما خوشش نمیآید. از این شخص چیز کوچکی قرض بگیرید، مثل یک کتاب که خودتان دوست دارید. این کار ابتدا یک ارتباط ناخواسته بین هر دوی شما برقرار میکند و بعد از برگرداندن آن چیز، نظر آن شخص را نسبت به شما تغییر میدهد.
۵- میتوانید سکوت را به یک مکالمهی خوشایند تبدیل کنید
وقتی سکوت ناخوشایندی بین شما و شخص دیگری درمی گیرد برای خلاصی از این وضعیت، از شخص مقابل تان در مورد خودش سؤال کنید. حتی ساکتترین آدمها هم از صحبت کردن در مورد خودشان لذت میبرند. آنها هم متقابلاً از شما در مورد خودتان سؤال میکنند و به این ترتیب شما موفق میشوید سکوت را بشکنید و آن را به یک گفتگوی سیال تبدیل کنید.
۶- اعتماد به نفس، آدمها را جذب میکند
در یک مذاکره وقتی صحبت هایتان به پایان رسید، نگاه خود را به طرف مقابل تان بدوزید و در سکوت صبر کنید. چهرهی مصمم شما ذهنیت مثبتی از گفته هایتان در دیگران به وجود میآورد. اگر بعد از آن لحظات پر شور و هیجان، ارتباط چشمی خود را قطع کنید، طولی نمیکشد که توجه و علاقهی فرد مقابل به موضوع بحث را از دست میدهید.
۷- به دیگران احساس بزرگی دهید
استفاده از کلمات درست و مناسب در مواقعی که نیاز به کمک دارید میتواند بسیار تأثیرگذار باشد. آدمها معمولاً اگر طوری با آنها رفتار کنید که تصور کنند نعمتی برای شما هستند، به کمک تان میآیند. دست گذاشتن روی خودپسندی آدمها و بیشتر کردن این حس در آن ها، تأثیر خودش را میگذارد و دیگران تصور میکنند که آرزوی شما را برآورده میکنند. سعی کنید از عبارتهای سادهای استفاده کنید مثل «یک لطفی در حقم میکنی؟» یا «واقعاً به کمکت احتیاج دارم.»
۸- عکس العمل دیگران را برانگیزید و آن را تماشا کنید
وقتی وارد گروه جدیدی میشوید، لطیفه یا ماجرای خنده داری تعریف کنید تا عکس العمل بقیه را تماشا کنید. کسانی که صمیمیت و نزدیکی بیشتری باهم دارند هنگام خندیدن به همدیگر نگاه میکنند و این کار به شما کمک میکند به روابط میان افراد گروه پی ببرید.
۹- تکرار کنید
تکرار یکی از بهترین روشها برای نقش بستن یک اندیشه در ذهن دیگران است. اگر میخواهید نظر خود را به کسی بقبولانید، کافی است آن را در شرایط مختلف تکرار کنید یا فقط همان چیز را به شکلهای مختلف در مکالمات خود بیان کنید. آدمها بعد از شنیدن چندین و چند بارهی یک چیز، آن را نظر خودشان تلقی میکنند، چون مغز آن را ایدهی آشنا یا شناخته شدهای تشخیص میدهد.
۱۰- با اعتماد سازی، اعتماد دیگران را به خود جلب کنید
برای ایجاد اعتماد در یک محیط اجتماعی، در برابر دیگران به اشتباهات کوچک تان اقرار کنید. به این ترتیب دیگران وجه آسیب پذیر شما را میبینند و شما را به عنوان شخصی راستگو میپذیرند. این کار، حتی در میانهی یک بحث و جدل، به شما برتری میدهد.
منبع: روزیاتو
انتهای پیام/