معاون وزیر بهداشت :

نرخ ابتلا به سرطان در ایران از متوسط جهانی کمتر است

معاون وزیر بهداشت گفت: نرخ ابتلا به سرطان در ایران از متوسط جهانی کمتر و استان مرکزی هم از متوسط کشوری پایین‌ تر است.

نرخ ابتلا به سرطان در ایران از متوسط جهانی کمتر استبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک؛  حریرچی، معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در مراسم تجلیل از پدر پیوند مغز استخوان ایران در اراک با بیان اینکه سالانه ۱۱۰ هزار نفر در کشور مبتلا به سرطان، شناسایی می‌شوند که ۵۳ درصد مرد و ۴۷ درصد زن هستندگفت: نرخ ابتلا به سرطان در ایران از متوسط جهانی کمتر و استان مرکزی هم از متوسط کشوری پایین‌تر است.

حریرچی افزود: میزان ابتلا به سرطان‌ها در ایران رو به افزایش است که عواملی از جمله افزایش سن، عوامل خطر زندگی سالم و عوامل محیطی از جمله استرس و آلودگی هوا باعث این روند افزایشی هستند.

او اضافه کرد: ابتلای افراد به بیماری سرطان مشکل بهداشت جهان امروز است و در دنیا ۲ درصد درآمد ناخالص ملی برای درمان این نوع بیماری هزینه می‌شود.

صرف سالانه ۱۰۰ هزار میلیارد ریال برای مداوای سرطان در کشور

معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: هرسال ۱۰۰ هزار میلیارد ریال برای مداوای سرطان در کشور هزینه مستقیم و غیرمستقیم صرف می‌شود که ۳۰ هزار میلیارد ریال این هزینه به صورت نقدی و ۱۵ هزار میلیارد ریال آن نیز صرف تامین دارو‌های شیمیایی می‌شود.

مصرف بسیاری از داروهای شیمی درمانی درست نیست

او با بیان اینکه در کشور ما سرطان در حال افزایش است و لازم است تدابیر لازم برای جلوگیری از ابتلای افراد اندیشیده شود گفت: مصرف بسیاری از داروهایی که برای شیمی درمانی بیماران سرطانی به تجویز می‌شود، به ویژه داروهای گران قیمت درست نیست ، که پزشکان باید به این امر توجه داشته باشند.

حریرچی بیان کرد: موضوع مهم استفاده از راهنمای بالینی یا به عبارتی پروتکل درمانی براساس متون علمی دنیا در روش‌های درمانی بیماران است که باید روش‌ها و اصول بر مبنای علم دنیا و مستند باشد و به عبارتی تخطی در آن وجود نداشته باشد.

فعالیت ۱۹ مرکز پیوند مغز استخوان در کشور

قوم زاده، پدر پیوند مغز استخوان ایران هم در این مراسم گفت: در حال حاضر ۱۹ مرکز پیوند مغز استخوان در کشور فعال است که بزودی در استان مرکزی و در شهر اراک مرکز پیوند مغز استخوان غرب کشور راه اندازی خواهد شد.

قوم زاده افزود: بیش از ۴۰۰ متخصص در این زمینه تربیت شده اند و در کشور به بیماران خدمت رسانی می‌کنند.

تجلیل از بزرگان و شخصیت‌های ارزشمند علمی، منشا سنت‌های حسنه

آیت الله دری نجف آبادی نماینده ولی فقیه در استان مرکزی هم در این مراسم گفت: برگزاری آیین‌های نکوداشت و تجلیل از بزرگان و شخصیت‌های ارزشمند علمی، منشا سنت‌های حسنه و معرفی الگو‌های مناسب به نسل‌های جوان است و استان مرکزی مهد مفاخر، ادیبان و بزرگان بسیاری همچون امام خمینی (ره)، پروفسور حسابی و دکتر قریب است که در دامان خود تربیت و به این کشور تقدیم کرده است.

آیت الله دری نجف آبادی افزود: دانشجویان رشته‌های پزشکی باید در زمینه علوم مختلف از جمله سلول‌های بنیادین و پیوند اعضا علم خود را به روز کنند و از بزرگان این علوم در کشور بهره‌مند شوند.

سرطان سینه، پروستات، معده، پرورکتال و پوست شایع‌ترین سرطان‌ها در استان مرکزی

جمالیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک هم در این آیین گفت:شایع‌ترین سرطان‌ها در استان مرکزی به ترتیب سرطان سینه، پروستات، معده، پرورکتال و پوست است و در حال حاضر تحقیقاتی در شهر اراک مبنی بر تاثیر الودگی هوا در کنار سایر موارد در دست بررسی است که امیدواریم با کمک‌های پروفسور قوام زاده بتوان در رفع آن گام برداشت.

آیین نکوداشت پروفسور اردشیر قوام زاده، پدر پیوند مغز استخوان ایران در اراک برگزار شد و رونمایی از تمبر نکواشت این دانشمند و نامگذاری کلینیک فوق تخصصی بیمارستان امیرالمومنین (ع) اراک به نام پروفسور قوام‌زاده، از دیگر بخش‌های جنبی این آئین بود.

پروفسور اردشیر قوام زاده، پدر پیوند مغز استخوان ایران در سال ۱۳۱۹ از مادری تفرشی و پدری تهرانی در شهر تهران متولد شد وکسی بود که علیرغم بازیگوشی در دوران کودکی، به صورت جدی وارد وادی علم و تحصیل شد و پس از چندین سال تحصیل و کسب علم در دانشگاه‌های اتریش و سوئیس به ایران بازگشت و مرکز بزرگ تحقیقات سرطان و مراکز متعدد پیوند مغز استخوان را در ایران راه اندازی کرد و امید به بهبودی و معالجه را در میان بیماران صعب العلاج افزایش داد و امروز ایین نکوداشت این شخصیت بزرگ علمی در اراک برگزار شد.

انتهای پیام / ج

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ا
۰۷:۱۵ ۱۹ آبان ۱۳۹۸
واقعا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۲۹ ۱۹ آبان ۱۳۹۸
سكته چند برابر است
Germany
ناشناس
۰۳:۳۱ ۱۹ آبان ۱۳۹۸
چرامرکزی خوزستان هم خیلی زیاده بخصوص یه چندسال میشه متاسفانه دربین آشنایان زیاددیدم حتی باسمین کم که منی که سوادپزشگی ندارم متوجه این مطلب شدم که اززمان وقوع ریزگردهاخیلی آماررفته بالا قبل ازاون خیلی کم بیمارمبتلابه سرطان بودکه بایدحتما فکری براریزگردهابشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۹ ۱۹ آبان ۱۳۹۸
شما یه طرح سلامت و یه شیب ملایم دیگه را برای مردم رو کنید میزانش از خط قرمز جهانی هم بیشتر میشه
Iran (Islamic Republic of)
کیان
۰۰:۴۱ ۱۹ آبان ۱۳۹۸
بنظر درست است استرس، نا امیدی از آینده و پارازیت ها. کلا تمام هزینه های درمانی را باید متولی پارازیت ها بپردازد بجای مردم چون ریشه ی بسیاری از بیماری هاست این امواج مضر و الباقی را مخابرات.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۸ ۱۸ آبان ۱۳۹۸
آخه اینا چیه شما میگین مردم اکثرا مبتلا به سرطانی توی خونه هاشون دارن خیلی نگرانی یه کاری کن به متوسط جهانی برسه دیگه خیالتون راحت بخوابین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۰ ۱۸ آبان ۱۳۹۸
فقط از استرسی ست که مسولیین به مردم وکارگران وارد میکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۸ ۱۸ آبان ۱۳۹۸
اولا کاش آقای وزیر همه چیز را مثل سرطان با متوسط جهانی مقایسه می کرد . دوما پدر بنده از سرطان کلیه مرحوم شدند . ولی در گزارش بهشت زهرای شهرستان به عمد نارسایی کلیه قید شده بود و اصلاح هم نکردند . اگر معاون محترم ، این آمار ها را ملاک می گیرند عرض میکنم آمار غلط است
France
علی
۲۱:۴۰ ۱۸ آبان ۱۳۹۸
زرادخانه های ارمنستان ب رود ارس تخلیه میشه .. مردم شهرهای دشت مغان به سرطان مبتلا میشن ...
چرا دولت ما کاری نمیکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۰ ۱۸ آبان ۱۳۹۸
گویا ایشون به بیمارستان سر نمیزنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۹ ۱۸ آبان ۱۳۹۸
این سبک زندگی و تغذیه ای که خود مردم انتخاب کرده اند و تبلیغ هم می شود جز بیماری های مختلف از جمله سرطان ارمغانی نخواهد داشت. واقعا عجیب است مردم حرص می زنند در بیمار شدن. برای چه این همه بیمارستان و دکتر توی تهران و...ریخته اند؟ مگر مردم صد سال قبل زندگی نمی کردند اگر هم مریض می شدند به خاطر حصبه و آب نجوشانده و..بود و بیماری های عفونی بود نه این بیماری های عجیب و غریب. باید از این سبک غربی برگشت و گرنه همین است که می بینیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۹ ۱۸ آبان ۱۳۹۸
با این همه تراریخته که در سبد غذایی مردمه لازمه مردم عادات غذایی و سبک زندگیشون رو تغییر بدن چون بیماری های لاعلاج و سخت و صعب العلاج زندگی انسان رو تعطیل میکنه و خانواده ها رو گرفتار و درگیر و جامعه ایی رو معلول خود میکنه
و این شوخی نیس بایس مسئولان نظارت اونا رو کم کم با جایگزین مناسب از سبد غذایی مردم حذف کنند و گوش به منفعت طلبان ندهند! چرا خود آنها مصرف کننده نیستن اگر ایرادی نداره؟
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۲۰:۱۹ ۱۸ آبان ۱۳۹۸
راستی جناب اوجی هم بخاطر بیماری سرطان فوت کردن!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۶ ۱۸ آبان ۱۳۹۸
شایدبیماری سرطان متوسط باشه ولی بیماریهای روحی روانی خیلی زیادشده بطوریکه بیماری روحی روانی ازسرطان هم تاعلاج ترهس وطرف بابیماری روحی روانی ن تتها خودشو ازبین میبره بلکه خانوادشم پاسوزش میشن!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۴ ۱۸ آبان ۱۳۹۸
علت همه ی بیماریها درایران، استرس واضطراب ناشی از بیکاری وگرانی ها است.
Iran (Islamic Republic of)
ناهید
۱۸:۲۲ ۱۸ آبان ۱۳۹۸
سرطان داره بیداد می کنه. چشماتو باز کن ببین مواد مصنوعی و سرطان زا و تراریخته چی به سر ملت آورده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۷ ۱۸ آبان ۱۳۹۸
آفرين كه ما رو با متوسط جهاني مقايسه ميكني!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۳ ۱۸ آبان ۱۳۹۸
خب یه کاری بکنید که به سطح جهانی برسه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۶ ۱۸ آبان ۱۳۹۸
پولش رو هم ازمردم میگیرید ..دیگه. ملت را ناراحت نکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۶ ۱۸ آبان ۱۳۹۸
کاملا معلومه