دومین کنگره بین المللی بیماری‌های منتقله به وسیله ناقلین و تغییرات آب و هوایی و چهارمین کنگره ملی حشره شناسی ایران، ۲۳ و ۲۴ آبانماه به مدت دو روز به میزبانی شیراز برگزار می‌شود.

شیراز میزبان دومین کنگره بین المللی بیماریهای منتقله و چهارمین کنگره ملی حشره شناسی ایرانبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، کوروش عزیزی دبیر علمی چهارمین کنگره بین المللی حشره شناسی ایران در جمع خبرنگاران، استان فارس را به عنوان یکی از استان های مامن بیماری سالک اعلام کرد و گفت: این استان به دلایل پهناور بودن آن و همچنین وجود زمین های کشاورزی بیشترین آمار بروز سالک در کشور را دارد.

او افزود: با توجه به اینکه شیراز و استان فارس از دیرباز با بیماری سالک درگیر بوده و چون این یک بیماری مشترک انسان و دام محسوب می‌شود و مسائل اقلیمی و جغرافیایی در آن دخیل است به همین دلیل بیشترین آمار بروز سالک کشوری در این استان گزارش شده است.

عزیزی با بیان اینکه بروز سالک شهری در شیراز کاهش قابل توجهی داشته است، گفت: امروزه اقدامات پیشگیرانه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز بسیار قابل توجه است واین در حالی است که این دانشگاه توانسته در امر مقابله وپیشگیری با این بیماری اقدامات بسیار ارزنده ای داشته باشد.

این مقام علمی با اشاره به اینکه دو نوع سالک وجود دارد، اضافه کرد: بر اساس نوع زخم حاصل از گزش پشه دو نوع سالک خشک که نوع شهری نیز خوانده می شود و مرطوب که نوع روستایی این بیماری است نام گذاری صورت گرفته است.

عزیزی افزود: در نوع مرطوب موش و در نوع خاکی انسان ناقل این بیماری است که در شهر شیراز نیز مناطق بین الحرمین ، شهرک سعدی و مناطقی نظیر سلطان آباد کانون های سالک در شیراز هستند.

او در خصوص سایر کانون های سالک گفت: علاوه بر شیراز، زرقان ، استهبان و نی ریز نیز شاهد هستیم که به عنوان کانون های سالک در فارس شناخته می شوند.

عزیزی با ابراز نگرانی از ورود برخی از بیماری ها به کشور، اظهار کرد: برخی از بیماری های علاقه بسیار زیادی به جمعیت بالا و تراکم های جمعیتی دارند و نگرانی برای ورود این بیماری به کشور نیز وجود دارد.

به عقیده او، برخی از حشرات نیز عاملی برای مرگ و میر هستند که گزش نیش برخی عنکبوت ها، عقرب ها وسایر حشرات منجر به مرگ می شوند.

عزیری ادامه داد: ٩ مهمان خارجی نیز در این کنگره حضور دارند و بیش از ٣۵٠ مقابله به دبیرخانه این کنگره ارسال شد که از این بین ٢۶٠ مقاله به صورت پوستر و ۴۵ مقاله نیز به صورت سخنرانی توسط افراد ارائه می‌شود.
انتهای پیام/م

برگزاری کنگره بین المللی حشره شناسی ایران

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار