به گزارش خبرنگار گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان، مصدومیتهای ورزشی در زمین مسابقه یا تمرین انواع مختلفی دارد و بسته به نوع آن درمانهای فوری و ویژهای را میطلبد که فرد مصدوم بتواند در سریعترین زمان ممکن بهبود بیابد.در ابتدا فردی که قصد دارد با بخش جراحت دیده ورزشکار تماس داشته باشد باید با دستکشهای لاتکس این کار را انجام دهد تا از آلودگی محل آسیب جلوگیری کند.
۱-خراش یا بریدگی: زخم را با موارد استریل کننده بشویید و در صورت خونریزی شدید با استفاده از فشار بانداژ آنرا مهار کنید.
۲-احتقان: در صورت ضربه شدید به سر و یا هر قسمتی از بدن باید با یخ درمانی از التهاب و تورم بیشتر جلوگیری کرد و احتمال خونریزی داخلی را هم به حداقل رساند.
۳-خونریزی بینی: سر مصدوم را به سمت بالا و بدون حرکت نگه دارید و در صورت ادامه خونریزی باید سریعا به یک مرکز درمانی منتقل شود.
۴-خستگی مفرط یا گرفتگی عضلات: لباس بیمار را شل کرده و در صورت نیاز پاها را به صورت کج و مایب روی زمین قرار دهید و در صورت نیاز در بخشهای حساس بدن از اکسیژن برای مصدوم استفاده کنید.
۵-گرما زدگی: سر و گردن و مچ دست مبتلا را با آب خیس کرده و با دادن مایعات به فرد مصدوم دمای بدن را پایین بیاورید تا اندام حیاتی از این موضوع دچار آسیب نشوند.
۱- پزشکان متخصص به سرعت باید توسط داور برای معاینه بالینی فرا خوانده شوند.
۲- نماینده و یا خانواده فرد مصدوم را در جریان نوع مصدومیت (در صورت جدی بودن) قرار دهید.
۳- تیم پزشکی و داور باید به سرعت گزارش خود را از نوع مصدومیت اماده کنند.
۴- دمای بدن بیمار مورد توجه باشد و در صورت نیاز به سرعت از اکسیژن استفاده شود و مصدوم را بدون حرکت در محل خود قرار دهند.
۵- ورزشکار را در نهایت دقت و سرعت با استفاده از تکنیکهای اورژانسی به بیمارستان و یا یک مرکز درمانی انتقال دهند.
۶-ورزشکار تا زمان تایید پزشک مربوطه نمیتواند فعالیت ورزشی انجام دهد.
برخی از مصدومان و یا همراهان ورزشکاران به دلیل برخورد غیر اصولی با مصدومیتها و یا جراحات بدنی باعث تشدید آن میشوند و این اصول اولیه میتواند مانع از تشدید مصدومیت شود.
انتهای پیام/