به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، جبرئیل نوکنده مدیر موزه ملی در در سمینار و آیین گشایش نمایشگاه ایران و ایتالیا به سابقه همکاریهای ایران و ایتالیا درباره میراث فرهنگی اشاره کرد و گفت: این رابطه بین دو ملت پایدارترین و صمیمانهترین رابطه است که دولتها و سیاست مداران نیز با احترام به آن مینگرند. فرهنگ و تمدن غنی ایران مرزها را درنوردیده و توجه فعالان عرصه میراث فرهنگی را به خودش متمرکز کرده است.
او بیان کرد: نمایشگاه ایران و ایتالیا ۶۰ سال همکاری در میراث فرهنگی و نتیجه کار مشترک ۵۲ گروه و ۶۰ اثر را به نمایش میگذارد.
جوزپ پرون سفیر ایتالیا در تهران نیز بیان کرد: نمایشگاه ایران و ایتالیا و ۶۰ سال همکاری در میراث فرهنگی، فرا رسیدن شصتمین سال همکاری ایران و ایتالیا در زمینه میراث فرهنگی را جشن میگیرند و ما در این نمایشگاه بخش عظیمی از اکتشافات به خصوص اکتشافات مربوط به شهر سوخته را میبینیم.
او افزود: این مسئولیت مشترک ماست که بتوانیم میراثی را که به دست ما رسیده حفظ و گسترش بدهیم و آن را به نسل جوان هم نشان بدهیم، زیرا کاری که ما میخواهیم انجام دهیم یک کار گذرا نیست بلکه ماندگار است، این کار پیش ما انجام شده و بعد از ما هم انجام خواهد شد. البته درست است که ایران و ایتالیا در زمینههای مختلفی همکاری میکنند، اما باستانشناسی گوهری است که به وجود ما بر میگردد.
محمدرضا کارگر مدیر کل امور موزههای کشور گفت: ما بسیار خوشحال هستیم که به مناسبت این گونه برنامهها سابقه همکاری خودمان با ایتالیا را یادآوری میکنیم اینکه رابطه دو کشور در زمینه میراث فرهنگی هرگز قطع نشده، نشانه عمق همکاریهای ایتالیا و ایران است و پیام این نشست برای ما این است که هر دو کشور تلاش کنند همکاری خود را در همه زمینهها گسترش دهند و ما در همه موضوعات به این نوع همکاریها احتیاج داریم.
بهروز عمرانی رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری گفت: ایران و ایتالیا دو مهد تمدن در مدیترانه و خاورمیانه هستند، در فصل متأخر ارتباطات فرهنگی این دو کشور تلاشهای زیادی در زمینه میراث فرهنگی انجام شده و به طور مستقیم یا غیر مستقیم زمینه آموزش باستانشناسان و مرمتگران ایران را فراهم کرده است.
او گفت: چشمانداز ما از ارتباط میان ایتالیا و ایران تعمیق روابط به خصوص در زمینههای میان رشتهای، آموزش باستان شناسان جوان و ایجاد زمینه سفر گردشگران ایتالیایی به ایران است.
پروفسور آندریانو روسی رئیس ایزمئو بیان کرد: برخی از اطلاعات مرتبط به شهر سوخته و ... هنوز در ایران و در ایتالیا چاپ و منتشر نشده است البته درصدد چاپ و نشر بعضی از آنها هستیم تا بتوانیم آنها را در اختیار باستانشناسان سراسر جهان قرار بدهیم و موضوعات جدیدی را به محققانی که عاشق نبوغ نهفته در همکاری ایران و ایتالیا هستند، آموزش بدهیم.
محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، گفت: برای ما به ویژه در حوزه حفاظت و مرمت، هر خبر به مثابه یک همکاری صمیمانه هست و ما همچنان به قطعنامه ونیز مرتبط و پایبند هستیم.
او افزود: ما خیلی خوشحالیم همکاری ما با ایتالیا از گذشته تا به امروز ادامه داشت البته مرمت و حفاظت جدای از باستانشناسی نیست، من باید تشکر زیادی کنم که کارشناسان ایتالیایی در مواقع بحران به ما کمک کردند.
انتهای پیام/