عادی‌سازی روابط برخی دولت‌های عربی با رژیم اشغالگر قدس باعث شده تا صهیونیست‌ها راه هموارتری را برای سرکوب فلسطینیان پیش رو ببینند؛ سرکوبی که اینک با اهداف سیاسی نخست وزیر اسرائیل گره خورده است.

فلسطینیان زیر چرخ عادی‌سازی روابط اعراب و اسرائیلبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  تفسیر و پژوهش‌های خبری ایرنا، دور تازه حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه از صبح روز سه‌شنبه هفته گذشته آغاز شد. در پی حمله جنگنده‌های این رژیم به ساختمانی در شرق غزه، «بهاء ابوالعطا» از فرماندهان «جنبش جهاد اسلامی» و همسرش به همراه شماری از فلسطینیان به شهادت رسیدند.

وزارت بهداشت فلسطین در گزارشی شمار شهدای فلسطینی در حملات اخیر رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف نوار غزه را ۳۴ نفر و تعداد زخمی‌ها را ۱۰۰ تَن اعلام کرد. در مقابل، رسانه‌های منطقه‌ای و صهیونیستی نیز گزارش دادند که جنبش جهاد اسلامی فلسطین در پی این حملات بیش از ۳۴۰ موشک از غزه به سوی شهرک‌های صهیونیستی شلیک کرده است. رژیم صهیونیستی در حالی با حمله های خود مردم فلسطین را به خاک خود می کشد که کشورهای عربی در قبال حمله‌های مکرر رژیم صهیونیستی سکوت اختیار کرده‌اند و در حال عادی سازی روابط با این رژیم هستند. «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی هم روز یکشنبه نوزدهم آبان ماه در حساب توئیتری خود از تصمیم این رژیم برای شرکت در نمایشگاه بین المللی «اکسپو ۲۰۲۰» در دبی خبر داد و حضور اسرائیل در نمایشگاه اکسپو امارات را بیانگر پیشرفت عادی سازی روابط میان تل آویو با کشورهای عربی دانست. نمایشگاه بین المللی اکسپو ۲۰۲۰ قرار است از ۲۰ اکتبر سال آتی میلادی در بندر دبی در امارات متحده عربی برگزار شود.

اهداف سیاسی نتانیاهو از حمله به نوار غزه

روزنامه الکترونیکی «رای الیوم» در گزارشی آورد: مردم فلسطین در نوار غزه و کرانه باختری پس از ترور بهاء ابوالعطا یکی از فرماندهان جنبش جهاد اسلامی در حالتی از جوش و خروش به سر می‌برند. آنان برای انتقام‌گیری، شتاب و مخالف هرگونه سازش با اسرائیلی‌ها هستند.

روزنامه «القدس» فلسطین نوشت: اسرائیل از تنش آفرینی‌های نظامی اهدافی را دنبال می‌کند. هدف نتانیاهو از این تنش‌آفرینی‌ها آن است که فضا را متشنج جلوه دهد تا خود را از اتهام‌های مربوط به فساد که پایان حیات سیاسی و زندانی شدن وی را به دنبال دارد، رها سازد.

روزنامه «الدستور» اردن هم در گزارشی به قلم «علی ابوحبله» نوشت: نتانیاهو با نادیده گرفتن آتش بس غزه که با نظارت مصر انجام گرفته بود به دنبال بر هم زدن معادلات و آغاز جنگ علیه نوار غزه و شعله‌ور سازی جبهه‌های جنوبی و شمالی است. او می‌خواهد با خرید زمان، ماموریت «بنی گانتس» رهبر حزب «آبی- سفید» در تشکیل دولت را با شکست رو برو سازد. او با ریختن خون مردم فلسطین به دنبال دستیابی به مقاصد سیاسی خود است.

به نوشته شبکه خبری «الجزیره» قطر، «علی الاعور» پژوهشگر مسائل رژیم اسرائیل می‌گوید نتانیاهو در تنگنای سیاسی داخلی گرفتار شده و این گرفتاری او را به تنش آفرینی علیه مردم فلسطین و ترور بهاء ابوالعطاء یکی از فرماندهان جهاد اسلامی وادار کرده است. او با این اقدام می خواهد بنی گانتس را وادار سازد تا به ائتلاف سازی با حزب لیکود روی آورد و بار دیگر به نخست وزیری نتانیاهو تن دهد. منافع نتانیاهو در تشکیل کابینه جدید است تا بتواند مصونیتی داشته باشد و خود را از محاکمه به دلیل فساد مالی رهایی بخشد. همچنین نتانیاهو با این اقدام می‌خواهد برگزاری انتخابات فلسطین را به تعویق اندازد و با این اقدام میان جنبش مقاومت اسلامی حماس و جنبش جهاد اسلامی شکاف ایجاد کند.

جنایت رژیم صهیونیستی در سایه عادی‌سازی روابط با کشورهای عربی

به گزارش تارنمای «الخلیج اونلاین» امارات، طی روزهای گذشته مردم فلسطین در نوار غزه با حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی روبرو شدند. رژیم اسرائیل در این حمله‌ها شماری از زنان، کودکان را به خاک و خون کشید و منازل مردم را ویران کرد. این در حالی است اتحادیه عرب در این خصوص نشستی برگزار نکرد. در این زمینه، «مامون ابوعامر» تحلیلگر مسائل سیاسی فلسطین گفت عدم صدور هیچ‌گونه موضع قدرتمندانه‌ای از سوی اتحادیه عرب درباره حمله رژیم اسرائیل به غزه نشان می‌دهد که کشورهای عربی درباره مسائل کشورهای عربی با سستی برخورد می‌کنند. عدم موضع‌گیری قدرتمندانه کشورهای عربی درباره این حمله نشان دهنده تقویت روابط اسرائیل و برخی کشورهای عربی است. حتی رسانه‌های عربی هم روایت رژیم اسرائیل درباره حمله به غزه را در پیش گرفتند و عملیات نظامی این رژیم را توجیه کردند. این نشان می‌دهد که این کشورها تمایلی برای تحرک برای مقابله با رژیم اسرائیل ندارند.

به نوشته تارنمای خلیج اونلاین، کشورهای عربی گام‌های پرشتابی را برای عادی سازی روابط با رژیم اسرائیل بر می‌دارند. این کشورها به رژیم اسرائیل ضمانت می‌دهند که از منطق درگیری نظامی دست بر می‌دارند و خود را برای همزیستی با تل آویو آماده می‌کنند. دیدارهای مقامات رژیم اسرائیل با رهبران کشورهای عربی هم نشان داده است دو طرف تمایل دارند کینه و کدورت‌ها را کنار گذارند و با چشم پوشی از مساله فلسطین، رژیم اسرائیل به عنوان یک قدرت فعال در منطقه خاورمیانه پذیرفته شود. رهبران کشورهای عربی از دشمنی با ایران به عنوان بهانه‌ای برای روابط و همکاری با رژیم اسرائیل در زمینه‌های مختلف استفاده می‌کنند. در این زمینه «عدنان سیف» تحلیلگر مسائل سیاسی فلسطین گفت رویکرد کلی کشورهای عربی به ویژه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس نشان می‌دهد که منحنی عادی سازی روابط در حال رشد است. بیشترین چیزی که مردم فلسطین را آزار می دهد شتاب کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس برای برقراری روابط به اسرائیل است. در نتیجه نبود راهبرد مناسب در میان کشورهای عربی این اتفاق روی می‌دهد.

تارنمای شبکه اطلاعاتی «النباء» عراق در گزارشی به قلم «عبدالامیر رویح» نوشت: اسرائیل طی سال‌های گذشته از بسیاری از جنگ‌های داخلی و بحران‌های سیاسی منطقه بیشترین استفاده را برده و توانسته است مساله فلسطین را در میان کشورهای عربی و جهانی به حاشیه براند. این رژیم توانسته است با نفوذ در کشورهای عربی با این کشورها روابط برقرار کند. به قدرت رسیدن ترامپ در آمریکا هم در این زمینه نقش داشته و او توانسته است تصمیم‌هایی را در حمایت از رژیم اسرائیل بگیرد و همپیمانان خود را مجبور سازد تا این تصمیم‌ها را بپذیرند. نخست وزیر رژیم اسرائیل بارها از روابط رژیم اسرائیل با کشورهای عربی سخن به میان آورده و گفته است که بسیاری از کشورهای عربی در زمینه تکنولوژی و مسائل امنیتی نیاز به اسرائیل دارند. همچنین بسیاری از مقام‌های این رژیم از همکاری فراگیر اسرائیل با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در زمینه‌های فناوری، کشاورزی و پزشکی سخن به میان آورده‌اند. اسرائیل از این فرصت برای بازاریابی فناوری های خود در زمینه‌های مختلف استفاده می‌کند. بسیاری از کشورهای عربی دیگر به تنش کشورهای عربی و اسرائیل به عنوان یک اولویت نگاه نمی‌کنند. بلکه آنها مساله فلسطین را مربوط به خود فلسطینی‌ها می‌دانند و این مساله را از اولویت‌های سیاست خارجی خود خارج کرده‌اند.

در گزارش روزنامه «الزمان» عراق می‌خوانیم: بزرگترین چالشی که کشورهای عربی در شرایط کنونی با آن روبرو هستند این است که قدرت‌های استعمارگر و صهیونیسم آنها را زیر فشار قرار می‌دهند تا اسرائیل را به عنوان یک کشور قانونی به رسمیت بشناسند. آمریکا و رژیم اسرائیل با فتنه انگیزی و جنگ افروزی در کشورهای عربی و ایجاد گروه‌های تروریستی با هزینه دلارهای نفتی کشورهای عربی سبب فرسایش این کشورها شده‌اند و اکنون در نتیجه فرسایش و ضعف شدن، کشورهای عربی را به عادی سازی روابط خود با رژیم صهیونیستی وادار می‌کنند.

به نوشته تارنمای الخلیج اونلاین، «مامون ابوعامر» پژوهشگر فلسطینی هم معتقدند است که بسیاری از نظام‌های عربی از عادی‌سازی روابط خود با رژیم اسرائیل به عنوان راهی برای حمایت از خود در برابر هرگونه تهدید داخلی استفاده می‌کنند.

روزنامه «القدس العربی» نوشت رهبران کشورهای عربی اگرچه با برقراری روابط با کشورهای عربی به دنبال حفظ تاج و تاخت خود هستند، اما آنها در این زمینه در حال قماربازی هستند و نخواهند توانست تاج و تخت خود را حفظ کنند و مردم جهان عرب اجازه نخواهند داد روابط کشورهای عربی با اسرائیل تقویت دهد.

به نوشته روزنامه «رای الیوم» اگرچه سردمداران جهان عرب از عادی روابط با رژیم صهیونیستی برای ادامه حضور در قدرت استفاده می‌کنند، اما این راه تضمینی برای ادامه حضور سردمدارن عرب در قدرت نیست و همه دیدند که تل آویو هنگام انقلاب های بهار عربی چگونه از «حسنی مبارک» در مصر و «بن علی» در تونس چشم‌پوشی کرد.

منبع:ایرنا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۸ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
رهبران عرب اعم از شاه اردن وامارات عربستان عراق همگی نام شان به اسم بی غیرتان تاریخ ثبت خواهد شد