رئیس اسبق فدراسیون فوتبال درباره وضعیت آشفته تیم ملی فوتبال ایران پس از بازی با عراق توضیحاتی را ارائه کرد.
داریوش مصطفوی رئیس اسبق فدراسیون فوتبال در گفتگو با خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره انتقادهایی که پس شکست تیم ملی فوتبال ایران مقابل عراق از فدراسیون فوتبال به دلیل نحوه قرارداد با مارک ویلموتس و کنترل نشدن زمانهای حضور او در خارج از ایران مطرح شده است، گفت: برد، باخت و مساوی در فوتبال طبیعی است. بزرگترین تیمهای جهان گاهی مقابل تیمهای کوچک نتیجه نمیگیرند، اما اینکه تیم ما ۲ بازی متوالی را به تیمهای غیر هم سطح میبازد، نشان میدهد ایرادهای بزرگی در کار تیم ملی وجود دارد. فوتبال بحرین مبتنی بر قدرت بدنی و پاسهای بلند است، اما عراقیها سرعتی هستند و بازیکنان تکنیکی خوبی دارند، اما در هر ۲ دیدار هیچ برنامهای مقابل حریف نداشتیم.
او افزود: مشخص نیست ویلموتس چرا باید در تمام بازیها از ۲ مدافع با خصوصیات مشابه که پس از حدود یک سال کنار هم بازی کردن نتوانسته اند به شناخت مناسبی از هم برسند، استفاده میکند. پورعلی گنجی و کنعانی زادگان از یکدیگر درک متقابل ندارند و در سایر خطوط هم ناهماهنگی زیادی میبینیم. تیم ما اکنون ضعفهای زیادی دارد که ویلموتس موظف است هرچه سریعتر آنها را برطرف کند. کارلوس کی روش هم از لبنان شکست خورد و به تیمهای دیگر هم باخت، اما به هر حال ۲ بار تیم ملی ایران را به جام جهانی برد که البته نتوانست با این تیم از مرحله گروهی صعود کند.
رئیس اسبق فدراسیون فوتبال تصریح کرد: چگونگی رفتار و نوع تنظیم قرارداد با مربیان خارجی باید به شکلی باشد که آنها در اختیارمان باشند. من نحوه قرارداد بستن با مربیان خارجی را خوب بلد هستم. برای این کار باید زبان انگلیسی و تعامل متقابل را خوب بلد باشیم. تاج به هیچ وجه در این زمینه مقصر نیست چرا که بذر بد قرارداد بستن با مربی خارجی در زمان علی کفاشیان کاشته شد و در دوران رئیس فعلی هم ادامه یافت. کفاشیان به شکلی با کی روش با قرارداد امضاء کرد که او هشت سال انواع و اقسام بی احترامیها را انجام داد و در پایان با آبروریزی از ایران رفت.
مصطفوی اظهار داشت: یادتان میآید کی روش دبیرکل فدراسیون فوتبال را قبول نداشت و علیرضا اسدی را حساب نمیکرد؟ او حتی این اواخر با ابراهیم شکوری هم به مشکل خورد. اینجا همان ضرب المثل معروف از ماست که برماست را تکرار میکنم. در زمان عقد قرارداد با مربی خارجی باید حق مملکت مان از هر نظر لحاظ شود. قرارداد کی روش بندهایی داشت که یک طرفه و به سود او بود. در حقیقت آن قرارداد ترکمنچای بود. همان قرارداد معروفی که دولت قاجار بخش عظیمی از خاک مملکت را ۲ دستی تقدیم روسها کرد. باید به شکلی با مربی مذاکره کنیم که او مطیع و در اختیار باشد نه اینکه ما اسیر مربی خارجی شویم. اکنون قرارداد ویلموتس به این شکل است.
بیشتر بخوانید: ویلموتس امیدوار به محرومیت ۴ بازیکن هنگ کنگ
او افزود: از همان ابتدای مذاکرات با ویلموتس باید اهداف خود را مشخص کرده و از طرفی به شکلی رفتار میکردیم که با پرداخت به موقع حقوق ویلموتس، او مطیع ما باشد. از زمانی که این مربی به ایران آمد تا همین یک هفته قبل هیچ پولی نگرفته بود و در این وضعیت به عنوان یک مربی حرفهای با خودش میگوید هر جوری دلم میخواهد کار میکنم چرا که ایرانیها مدیریت بلد نیستند. مشکل پرداختی به مربی هم با توجه به شرایط کشور تنها به فدراسیون مربوط نمیشود.
مصطفوی درباره اینکه فدراسیون فوتبال مدعی است مطالبات ویلموتس را تا نوروز ۹۹ پرداخت کرده و در این شرایط انتظار میرود او پس از باخت به عراق بلافاصله از ایران خارج نشود، گفت: ویلموتس بی شک به این نتیجه رسیده که نمیتواند کار خاصی با تیم ملی ایران انجام بدهد و نمیتواند از تیمی که هشت سال با کی روش به فوتبال دفاعی عادت کرده است، فوتبال هجومی بخواهد. فوتبال ایران همچنان تحت تاثیر کارلوس کی روش است و ویلموتس هم مربیای نیست که بتواند وضعیت را تغییر بدهد. البته منکر نمیشوم که ما با همین سبک نزدیک بود آرژانتین یا پرتغال را شکست بدهیم، اما آیا مردم ایران از آن سبک بازی لذت میبردند؟
او ادامه داد: در این شرایط وحید هاشمیان موظف است ویلموتس را با ظرفیتهای فوتبال ایران آشنا کند. وحید فرد با سواد، کاربلد، با شخصیت، با تجربه بازی در تیم ملی و مسلط به ۲ زبان آلمانی و انگلیسی است. خودم زمانی قصد داشتم از هاشمیان به عنوان دبیرکل فدراسیون فوتبال استفاده کنم. با این باختهای تیم ملی ظرفیتهای هاشمیان هم هدر میرود. باید رئیس فدراسیون فوتبال اتاق فکری تشکیل بدهد و با استفاده از تجربه کارشناسان، متخصصان و انتقال آنها به ویلموتس تیم را از این حالت دربیاورد.
مدیرعامل اسبق باشگاه پرسپولیس افزود: تیم ملی ایران جام ملتهای ۱۹۹۶ را هم با باخت به عراق شروع کرد، اما بلافاصله من با محمد مایلی کهن، نادر فریادشیران و مجید جهانپور صحبت کردم و همه همدل شدیم تا در ادامه رقابتها نتایج خوبی بگیریم. پس از آن هم دیدید که تایلند و عربستان را سه بر صفر و کره جنوبی را ۶ بر ۲ بردیم و در حالی که مستحق قهرمانی بودیم با نفوذ سعودیها در AFC و ناداوری جمال قندور مراکشی در ضربات پنالتی باختیم. تیم ملی ایران یکی از بهترینهای آسیا است و اکنون هم مهدی تاج و محمدرضا ساکت وظیفه دارند این تیم را از شرایطی که در آن قرار گرفته است خارج کنند.
بازیکن سابق تیم ملی ایران درباره شانس صعود این تیم به مرحله نهایی انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ بیان کرد: هر چند شانس آوردیم بحرین مقابل هنگ کنگ متوقف شد، اما اکنون شانس ما برای صعود به دور بعدی انتخابی جام جهانی تنها ۵ درصد است. عراق هیچگاه مقابل ایران شل بازی نکرده و حتی اگر تا بازی برگشت صدرنشینی اش قطعی شده باشد هم با تمام توان در ورزشگاه آزادی مقابل ایران قرار میگیرد. بحرین هم که همیشه تیم ملی ایران را اذیت کرده است. این تیم حتی حاضر بود به هنگ کنگ ببازد یا مساوی کند که این موضوع هم اتفاق افتاد، اما ایران را ببرد که ما را هم برد. شک نکنید بحرین و عراق برای اینکه تیم ملی کشورمان راهی مرحله بعد نشود، تمام تلاش شان را به کار میگیرند.
او افزود: با تمام احترامی که برای بازیکنان تیم ملی قائل هستم میگویم برخی از آنها ۱۰ سال پیش باید از فوتبال ملی خداحافظی میکردند. ویلموتس اکنون مجبور است روی پاس دادن و استپ کردن با بازیکنان تیم ملی کار کند در حالی که این کار باید در مدرسه فوتبال انجام شود. متاسفانه در تیم ملی ایران حس مسئولیت پذیری وجود ندارد. با تمام این تفاسیر امیدواریم بازیکنان ایران به خودشان بیایند تا در ادامه رقابتها تیم ملی بتواند چهار بازیای که سه دیدار آن در تهران برگزار میشود ببرد.
بیشتر بخوانید: تاریخ برای تیم ملی فوتبال ایران مقابل عراق تکرار شد
انتهای پیام/
شرکت در آزمون بیم جان و یا بدلیل در گیر اغتشاش شدن و خراب شدن پرونده طرف وجود دارد.
اشکال از خودمونه آقای مصطفوی .از بازیکنان ناهماهنگ از اینکه همش جو گیر میشن تو زمین گل که میخورن دیگه یارای بازی قابل و بدرد بخور رو از دست میدن .هنوز الفبای روحی روانی فوتبال رد درک نکردن تا بعد برن سراغ تکنیکها و تاکتیکها