به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سهراب شرفی عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته اتاق بازرگانی فارس در جلسه کمیسیون گردشگری، گفت: بر اساس تفاهم نامهای که بین وزارت بهداشت و وزارت میراث فرهنگی منعقد شده وظائف هر یک از بخشها در رونق گردشگری مشخص شده، اما هر یک از بخشها و فعالان این حوزه خارج از ساختار تعیین شده حرکت میکند و همین موضوع موجب بلاتکلیفی و ناتوانی برای بهره برداری مناسب از بخش گردشگری سلامت شده است.
او افزود: فارس به دلیل برخورداری از بیمارستانهای مدرن و فوق تخصصی، متخصصان برجسته پزشکی و شهرت کافی و وجود هزینههای پایین درمانی نسبت به سایر کشورها؛ ظرفیتهای فوق العادهای در بخش گردشگری سلامت دارد، اما به دلیل کاستیهای بسیار به طور شایسته به جایگاه واقعی خود در زمینه گردشگری سلامت دست نیافته است.
شرفی با بیان اینکه بازاری گردشگری سلامت استان نیز دستخوش تغییراتی شده که مطلوب ارزیابی نمی شود، ادامه داد: در بخش گردشگری سلامت از ابتدای مسئله که ورود گردشگر است با تناقص و مشکل روبرو هستیم به طوری هم اینک گردشگر سلامت از طریق آژانس ها، شرکتهای تسهیلگر و واسطههای بی نام و نشان وارد و هدایت میشوند.
او اظهارداشت: عدم وجود مکانسیم درست انتقال بیمار از کشورهای دیگر و نداشتن شرکتهای تخصصی در زمینه گردشگری سلامت از مشکلات اساسی این حوزه در فارس است.
رئیس کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: در نخستین اقدام برای رونق گردشگری سلامت در استان باید کسانی که به صورت واسطهای و فردی در این حوزه فعالیت میکنند ساماندهی شوند که یکی از زمینههای ساماندهی این افراد قرار گرفتن آنها تحت مجموعه شرکتهای تسهیل گر است.
او ادامه داد: اگر فعالان این عرصه ساماندهی و شناسنامه دار شوند پیامدهای مثبت و راهگشایی از جمله اعلام لیست بیمارستانهای استاندارد سازی شده به سفارت خانه ها، مجوزهاو کارتها به صورت فردی دارای تاریخ یکساله باشند تا در سال جدید تابع شرایط و ضوابط خاص و از جانب یک ارگان خاص داده شود و برگزاری جلسات مستمر میراث فرهنگی با واسطهها (آن هم در قالب شرکتهای تسهیل گر) جهت دستیابی به توافق را در پی دارد.
شرفی با بیان اینکه در حال حاضر و با استناد به تفاهم نامه منعقد شده تداخل وظائفی وجود ندارد، اما هر بخش باید نقش خود را ایفا کند، عنوان داشت: برای ارتقای صنعت گردشگری در استان ارگانهای ذیربط در این بخش باید در کنار یکدیگر قرار گیرند و با همکاری و ارائه امتیاز به شرکتهای تسهیل گر، استاندارد سازی و افزایش کیفیت ارائه خدمات گردشگری سلامت اهتمام ورزند.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی فارس تصریح کرد: هزینه درمان در ایران و فارس نسبت به کشورهای دیگر بسیار مناسبتر و ارزانتر است و این عامل میتواند زمینه ساز گسترش گردشگری سلامت در استان نیز باشد بنابراین باید با برنامه ریزی و همکاری گردشگری سلامت استان را ساماندهی و گسترش داد.
انتهای پیام/م