به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،پیام باقری نائب رئیس سندیکای صنعت برق ایران گفت: بطورکلی از این میزان صادرات یک هزار و ۱۰۰ تا یک هزار و ۲۰۰ مگاوات مربوط به کشور عراق است.
او اضافه کرد: این آمار و اطلاعات نشان میدهد ایران در شرایط حاضر به سایر کشورها صادرات برق قابل توجهی ندارد.
باقری گفت: صادرات برق ایران به پاکستان و افغانستان به ترتیب برای هر کشور ۱۰۰ مگاوات است که به نسبت ظرفیت منصوبه در داخل عدد قابل توجهی نیست.
اوافزود: کشورهای همسایه به لحاظ شبکه برق نسبت به تقاضای موجود در این کشورها به شدت دچار کمبود هستند.
باقری گفت: میزان تولید برق در کشورهای افغانستان، پاکستان، عراق و ... متناسب با میزان تقاضا نیست بنابراین در این کشورها خاموشیهای روزانه وجود دارد یعنی در تمامی مقاطع شبانه روز ساکنان این ممالک از نعمت برق برخوردار نیستند.
بیشتر بخوانید:آماده باش توزیع برق کشور در روزهای پربارش
او ادامه داد: کشورهای همسایه نیاز مبرم به برق جمهوری اسلامی ایران دارند و باید از این فرصت به بهترین وجه ممکن استفاده کرد.
نائب رئیس سندیکای صنعت برق با بیان اینکه اکنون شبکه برق ایران به کشورهای همسایه دارای مرز خاکی متصل است افزود: جمهوری اسلامی در حال حاضر به افغانستان، پاکستان و سایر کشورهای اطراف صادرات برق دارد.
باقری تصریح کرد: مطابق برنامههای بالادستی از جمله برنامه پنج ساله ششم توسعه قرار بر این است که کشور به هاب برق منطقه یا شاهراه برق منطقه تبدیل شود.
او اضافه کرد: اینکه شبکه برق ایران به شبکه برق کشورهای همسایه متصل بوده یک تعبیری از صادرات برق است، اما اگر کشور بخواهد به هاب برق منطقه تبدیل شود بی تردید باید ظرفیت صادرات برق به کشورهای همسایه افزایش یابد و در عین حال شبکههای برق ممالک همسایه با شبکه برق جمهوری اسلامی سنکرون شود.
باقری گفت: صنعت برق ایران این قابلیت را دارد که بتواند به عنوان مرکز تبادل برق منطقه مطرح باشد.
او افزود: همسایگانی که در بخش شرقی، غربی و شمالی ایران قرار دارند میتوانند از این طریق به شبکه برق کشور متصل و همانطوری که در برنامههای کلان مملکت تعریف شده ایران به قطب برق منطقه تبدیل شود.
انتهای پیام/