عبدالحسین شاهوردی رئیس پژوهشگاه رویان در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره روند تغییرات در حوزه پزشکی اظهار کرد: امروزه در این حوزه تغییرات خیلی سریع در حال رخ دادن هستند این در حالی است که در سه دهه گذشته، دهها سال زمان نیاز بود تا اتفاقی جدید در حوزه پزشکی روی دهد.
او بیان کرد: امروزه دانش بشر نسبت به محیط پیرامون خود، سلولها و اندامها افزایش پیدا کرده است همچنین در درمان بیماریهایی مانند هموفیلی و تالاسمی بحث ویرایش ژن مطرح شده است؛ به عبارتی مبتلایان به این عوارض میتوانند با ویرایش ژن در بزرگسالی بهبود پیدا کنند.
رئیس پژوهشگاه رویان افزود: محققان میگویند که سال ۲۰۵۰ میلادی، سال تولید قطعات یدکی انسان است ما همچنین همکاری مهندسان بافت، سلول و پلیمر را در موضوعات مختلف در کنار هم شاهد هستیم که این همکاری در نهایت به ساخت یک اندام منجر میشود.
بیشتر بخوانید: دندانهای شیری کودکان منبع غنی از سلولهای بنیادی/ درمان ۸۰ بیماری خونی و غیرخونی به کمک خون بندناف
شاهوردی تاکید کرد: امروزه با کمک سلول بسیاری از بیماریها را میتوان درمان کرد همچنین در آینده کاربرد سلول به تولید یک اندام منتهی میشود. در موضوعاتی مانند پزشکی مبتنی بر فرد یا پزشکی بازساختی در موضوع ژندرمانی هم محور اصلی، سلول است، بنابراین کشوری در آینده قویتر است که نمونههای موجود در بانکهای سلولیاش متنوعتر باشد. در گذشته برای انجام عمل قلب نیاز بود که دستگاههای لازم را از خارج خریداری کنیم در حالیکه امروز برای درمان بسیاری از بیماریها مجبور هستیم، سلول از خارج کشور بخریم که در این زمینه هم مانند اهدای خون محدودیتهایی وجود دارد.
بیشتر بخوانید: درمان بیماریهای صعب العلاج با استفاده از خون بندناف/ دخیره سازی ۱۲۰ هزار نمونه خون بندناف در کشور
او تصریح کرد: پژوهشگاه رویان فعالیتهای خود را در قالب سه پژوهشکده دنبال میکند همچنین به تازگی مرکز تحقیقات بیماریهای غیرواگیر هم با تمرکز بر بیماری دیابت راهاندازی شده است. در این مرکز، آموزش، پژوهش و درمان در کنار هم قرار گرفتهاند و افراد به شکل گروهی این عارضه را بررسی میکنند. درمان قطعی بیماری دیابت، سلولدرمانی یا پیوند پانکراس است.
انتهای پیام/