به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در شرع مقدس اسلام خریدار و فروشنده باید دارای شرایط خاصی باشند تا معامله میان آنها صحیح باشد.
گاهی اوقات این شرایط میان آنها برقرار میشود؛ ولی ممکن است معامله، درست نباشد و باعث فسخ قرارداد بین آنها شود.
به همین بهانه، شما مخاطبان محترم میتوانید سوالهای خود در زمینه احکام و مسائل شرعی مربوط به «خرید و فروش کالا» را در بخش نظرات همین گزارش مطرح کنید.
پاسخ سوالهای شما روز جمعه (هشتم آذر) با توجه به فتوای مراجع تقلید در سایت باشگاه خبرنگاران جوان منتشر خواهد شد.
انتهای پیام/
اگه برای کسی وسیله ای بخرم و ظرفش را جابجا کنم جایز است؟
مثلا مقدار خاکشیر تهیه شده را از ظرف داخل نایلون بریزم
وفقط به اندازه ۸ ماه انهم نه بصورت مستمر بلکه شاید ۱ یا دو بار استفاده ایا جایز است که به قیمت امسال وباتوجه به مقدار استفاده شده که به مشتری هم گفته میشود وبه صورت قسطی انهم نه اینکه دوباره سود بگیرم بفروشم
در مورد حکم خرید و فروش اقساطی، سوالم این بود که
در فروشگاهی مشغول فروشندگی لوازم خانگی هستم در فروش های اقساطی درصد صحیحی که به مبلغ اقساطی اضافه میشود با روش آن لطفا بیان نمایید و دستور حکم شرع در این باره چه میباشد.
اگر در این بازار ها ملزم به دادن سواپ باشیم ، نمی توان با انجام کاری های دیگر ( بخشش قسمتی از سود به ایتام، نیازمندان و یا سایر کار های خیر خواهانه ) اثر منفی را جبران کرد ؟
زندگی من و خانواده در عصر حاضر از این بازار گذران میشود ، ممنون میشوم پاسخ داده شود.
بنده در دانشجو هستم و هر شنبه به دانشگاه که در شهرستان دیگری واقع هست میرم وسه شنبه برمیگردم نمازم شکسته یا کامل ؟؟مرجع تقلیدم هم ایت الله السیستانی .لطفا پاسخم بدید
1. اگر زمان تحصیل و تدریس اساتید و دانشجویان، حداقل دو سال ادامه دارد و در آن جا مستقر می شوند [گر چه در هفته دو شبانه روز کامل باشند؛ به نحوی که به آنان مسافر گفته نشود، آن جا در حکم وطن است و باید نمازشان را در محل تحصیل، تمام بخوانند و روزه را بگیرند.
2. اگر اساتید و دانشجویان در هفته، حداقل سه روز بیش از مسافت شرعی، رفت و آمد کنند و یا در سفر باشند و این برنامه برای مدتی (به طور مثال شش ماه در یک سال و یا حداقل سه ماه در چند سال تحصیلی) ادامه یابد؛ کثیرالسفر محسوب می شوند و نماز ایشان در محل تحصیل و بین راه، تمام و روزه شان صحیح است.
تبصره 1: در هر دو صورت، اگر در ماه اول، قصد اقامت ده روز نکنند، باید احتیاط نمایند؛ یعنی نمازشان را هم تمام و هم شکسته بخوانند و روزه را هم بگیرند و هم قضا نمایند.
تبصره 2: با توجه به این که آیت اللّه سیستانی، رجوع به مرجع تقلید مساوی را جایز می داند، مقلدان وی می توانند در این مسئله به مرجع مساوی دیگری که نماز را کامل و روزه را صحیح می داند، مراجعه کنند.
کلا وقتی شما جنسی میخرید چقدر میتونید بهش اضافه کنید؟
ارزش ریالی وقت و مهارت و ... رو چطور حساب میکنن؟
مثلا من ۲۵ میلیون برای خرید لوازم خانگی داده ام نماینده من ۲۴ میلیون و ۷۰۰ هزارتومان خرید میکند و ۳۰۰ تومان را سود نقدی برمیدارد
بنویسید به همین دلیل
بجای نوشتن
به همین بهانه، شما مخاطبان محترم میتوانید سوالهای خود در زمینه احکام
دانستن ورعایت احکام در زندگی اثرات جدی ومهمی دارد.
از اینکه در این زمینه تلاش میکنید بسیار سپاسگزاریم
متشکرم
بنده دستبند طلایی راباوزن حدود۱۰گرم بادستبندی حدود۱۷گرم تعویض کردم.ومقداری پول هم دادم.البته قصدبنده معامله به صورت جداگانه بود(فروش جداگانه وخریدجداگانه)امافراموش کردم این کار راانجام دهم وفردای آن روز متوجه شدم.حکم معامله انجام شده چیست ونمازخواندن بااین طلااشکال دارد؟
وام خرید کالا
اگر با مبلغ این وام از فروشگاه خرید کرده و درآن واحد به فروشگاه فروخته شود ایا تصرف در این مبلغ برای موارد دیگر اشکال شرعی دارد
مقلد مقام معظم رهبری
مقام معظم رهبری
من قطعه زمینی داشتم که مثلا قیمتش 100 میلیون بود ولی من 130 میلیون به صورت چکی تا یکسال فروخته ام. این افزایش قیمت چه حکمی دارد؟
مي خواستم بپرسم ميزان سودي که در معاملات عمده گفته شده به ميزاني است که منصفانه باشد
منظور از منصفانه چيست؟
ممنون
میخواستم بدونم مقدار سود شرعی چقدر باید باشه
ممنونم
من مقلد رهبر هستم
و کارم خرید و فروش و اجاره سیستم های صوتی هست
و مشتری هایی داریم که تجهیزات اجاره میکنند برای مراسم های عروسی و مهمومی و تولد و...
آیا پولی که من از اینها مگیریم اشکالی داره؟
یا مورد دیگه ای هست؟
آیا خرید و فروش خانه به عنوان واسطه حلال است یا حرام (مشاوران املاک)
برخی از فروشنده ها بدون توجه به سود معمول ۱۰تا۲۰درصد برای کالای عرضه شده سودهای بیشتری از مردم دریافت می دارند و تازه پس از اخذ پول به خریدار که از مبلغ خرید کالا توسط فروشنده بی اطلاع است تاکید می شود تا مشتری راضی باشد. حکم در این رابطه چیست؟
مقلد مکارم شیرازی
دولت میاد نرخ نان مصوب می کنه که همه هزینه ها رو حساب می کنه اعم از هزینه خرید ارد ، خمیر مایه، پول آب و برق و گاز، حقوق کارگر ، هزینه بیمه و....
با همه این حساب یه نان مثلا برای نانوا ۲۰ درصد سود داره با گذشته، یک سال دولت فقط هزینه ارد نانوا تامین می کنه، بقیه هزینه ها افزایش میابد .آیا ادامه دادن با اون وزن نان و کیفیت به صلاح نانواست. قطعا نه!!!
حالا شما میگی شرعا فروختن نان با همون قیمت و با وزن کمتر که فقط ۱۵ درصد برای نانوا سود داره حرام؟؟؟
فقط باید به مردم بدبخت رحم کرد. بخدا خیلیا همون نون خالی هم ندارن بخورن.