به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در تولید و ساخت رنگهای حلالی (تینری) ساختمانی و صنعتی جهت خشک شدن رنگ از حلالها و مواد نفتی قابل تصعید و خشک کنهای صنعتی و محلول استفاده میشود که این مواد باعث ایجاد واکنش سریع در رنگ ساختمانی و بوی آزار دهنده میشوند.
یکی از شرکتهای نانویی ایرانی، رنگ آنتیباکتریالی تولید کرده که برای استفاده در محیطهای حساس نظیر بیمارستانها ایدهآل است. این شرکت موفق به تولید رنگهای نانویی آنتیباکتریالی شده است که بوی زننده رنگهای رایج را ندارند. این رنگها برای استفاده در ساختمانهای اداری، منازل و بیمارستانها مناسب است.
مدیرفروش این شرکت درباره پوشش شفاف (کلیر) دو جزئی پایه پلییورتان حاوی نانوذرات با خاصیت آنتیباکتریال میگوید: این رنگ که به تازگی گواهینانومقیاس آن دریافت شده، به تولید انبوه رسیده و در بازار توزیع شده است. از این رنگها در پروژههای مختلفی نظیر یک برج مسکونی در منطقه ملارد استفاده شده است.
بیشتر بخوانید: کفی کفش نانویی، راهکاری برای جلوگیری از آسیب به پا
یکی از مزیتهای این رنگ؛ قیمت پایین آن است به طوری که در مقایسه با رنگهای معمولی از قیمت پایینتری برخوردار بوده و این موضوع برای مصرفکننده بسیار جالب است، چرا که با هزینه کمتر، یک رنگ با فناوری پیشرفته و قابلیتهای زیاد را خریداری میکند.
این تولیدکننده دلیل ارزان بودن این رنگها را استفاده از مواد اولیه داخلی و فرمولاسیون منحصربهفرد آن میداند که منجر شده تا هزینه تولید کاهش یابد.
اکنون در چند بیمارستان در سطح کشور از این رنگهای نانویی استفاده شده است. این رنگ به دلیل خواص آنتیباکتریال برای فضاهای حساس نظیر بیمارستان مناسب است. از سوی دیگر این رنگ بدون بو است؛ بنابراین در زمان استفاده مشکلی برای افراد ایجاد نمیکند؛ در حالی که رنگهای رایج به دلیل داشتن بوی زننده، برای بیماران مشکلساز است به طوری که بعد از رنگ کردن اتاقها باید تا چند روز هیچ بیماری از آن اتاق استفاده نکند اما رنگهای نانویی علاوه بر خاصیت آنتیباکتریال، حاوی بوی خوش نظیر بوی گل رز یا عطر میوهها بوده در نتیجه استفاده از اتاقی که تازه رنگ شده مشکلی برای بیمار ایجاد نمیکند.
انتهای پیام/