به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، فرزانه گشمردی در کارگاه آموزشی مدیریت و پیشگیری از سرطان بیان کرد: مهمترین راهکاری که در کشورهای توسعه یافته برای کاهش هزینههای سرطان به اجرا در میآید غربالگری برای تشخیص زودرس است که باعث میشود بیماری در همان مراحل اولیه با هزینههای کمتر و نتایج مطلوبتری درمان شود.
او برخی از رایجترین آزمایشهایی که میتوانند به تشخیص زودرس سرطان منجر شوند را شامل انجام سالیانه آزمایش خون مخفی از ۵۰ سالگی به بعد در مدفوع و انجام سالیانه ماموگرافی از ۴۰ سال به بعد در زنان دانست.
مسئول بیماریهای غیرواگیر مرکز بهداشت شهرستان بوشهر سیگار، الکل، اشعه فرابنفش خورشید، رژیم پرچرب، تغذیه ناسالم و کمتحرکی را از دیگر عوامل خطرساز سرطان دانست.
گشمردی فعالیت بدنی منظم را در کاهش بروز سرطانهای پستان و روده بزرگ مفید دانست و تصریح کرد: مطلوب است که افراد هفتهای ۱۵۰ دقیقه ورزش معمول یا ۷۵ دقیقه ورزش متوسط انجام دهند.
او عنوان کرد: بهتر است روزانه ۳۰ دقیقه ورزش کرده به طوریکه ضربان قلب بالا رفته و در کنار آن تمرینهایی برای تقویت عضلات داشته باشید همچنین اگر نمیتوانید به اندازه مطلوب ورزش کنید مطمئن باشید که حتی چند دقیقه ورزش کردن بهتر از ورزش نکردن بوده و از نشستن طولانی مدت از جمله برای تماشای تلویزیون بپرهیزید.
مسئول بیماریهای غیرواگیر مرکز بهداشت شهرستان بوشهر بیان کرد: داشتن وزن بالا احتمال ابتلا به انواع سرطانها به خصوص سرطان پستان، پروستات و روده بزرگ را افزایش میدهد.
گشمردی افزود: بالا بودن وزن به هنگام تولد رابطه کمی با خطر ابتلا به سرطان دارد، اما افزایش وزن در دوران بزرگسالی در تمام موارد با افزایش خطر سرطان مرتبط است همچنین لازم است مصرف مواد غذایی نشاستهای را کم کرده و از رژیمهای غذایی که ازنظر میوهها و سبزیهای تازه غنی هستند استفاده شود.
او توصیه کرد: از نوشیدنیهای شکردار پرهیزکرده و باید آب را جایگزین این نوشیدنیها کرد، همچنین ضروری است بهاندازه مناسب غذاخورده و سعی کنیم وعدههای اصلی غذایی حذف نشود زیرا در این صورت ناچار به ریزهخواری خواهیم شد.
انتهای پیام/ م